Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraSualtı Fotoğrafçılığına Başlamak İçin Bu Yaz İyi Bir Fırsat

    Sualtı Fotoğrafçılığına Başlamak İçin Bu Yaz İyi Bir Fırsat


    Sualtı fotoğrafçılığına başlamak için bu yaz iyi fırsat olabilir. Sadece tek yapmanız gereken giriş seviyesinde sualtı fotoğrafçılığına uygun bir model fotoğraf makinesi veya aksiyon kamerası almak olacaktır. Elbette yüzme bilmeniz ve az da olsa bir dalış tecrübesine sahip olmanız gerekiyor. Aksi takdirde bu keyifli hobi hayatınız için bir risk oluşturabilir.

    Sualtı Fotoğrafçılığına Başlamak Ucuz Olmayan Bir Hobi

    Aslına bakarsanız Sualtı Fotoğrafçılığı ile uğraşmak hem biraz zahmetli hem de ekonomik olarak pek ucuz olmayan bir hobidir. Çünkü bir çok ekipman satın almak zorunda kalırsınız. Eğer daha önceden ciddi sayıda dalış tecrübeniz de varsa iyi sonuçlar almak için bu bir avantajdır. Eğer dalış konusunda fazla tecrübe sahibi değilseniz ilk deneyiminizde yanınızda tecrübeli birilerinin olması daha sağlıklı olur.

    Balıkadam Brövesi Sahibi Olmak Avantaj

    Eğer önceden almış olduğunuz bir Balıkadam Brövesi varsa su altında nasıl duracağınızı biliyor olmanın tecrübesi ile çok daha başarılı çekimler yapabilme şansınız artacaktır. Ayrıca suyun altında oksijen tüpünüz bile olsa sınırlı bir zamana sahip olacağınızdan zamanın en doğru biçimde kullanılması gerekmektedir. Çünkü normal hareketleriniz su altında çok daha yavaşlayacaktır.

    Önce Havuzda Denemeler Yapın

    Sualtı fotoğrafçılığı ile ilgili ilk denemenizi havuz ortamında yapmanız ve bir parça tecrübe kazandıktan sonra tecrübe arttırmayı denizde sürdürmeniz daha doğru bir davranış olur. Önce suyun altında sabit durma çalışması yaparak tecrübe kazanabilirsiniz.

    Derinlerde Harici Flaş Gerekebilir

    Sualtı tecrübenizi biraz arttırdıktan sonra denizlerde yavaş yavaş derinlere inme çalışması yapabilirsiniz. Böyle bir durumda deniz derinleştikçe karanlık artmakta ve başarılı fotoğraflar için daha fazla ışığa gerek duyulmaktadır. (https://takes2fitness.com/) Bu iş için üretilmiş olan harici flaşlar (TTL – Through The Lens) biraz pahalı olsa da derinlerde ışık yetersizliğinden kullanmanız gerekecektir.

    Sualtı Kamerası Tercihi

    Doğru seçilen bir sualtı kamerası ile hemen bir başlangıç yapabilirsiniz. Mesela Canon PowerShot D30 modeli 25 metreye kadar hem su geçirmezdir hem de dayanıklı yapısından dolayı sizin için iyi bir giriş seviyesi seçimi olabilir.

    Yine Canon’un PowerShot G1 X Mark II veya PowerShot G7 X Mark II gibi modellerini de su geçirmez kılıf takarak 40 m’ye kadar su altı çekimi için kullanabilirsiniz. Alternatif olarak da su geçirmez özelliği olan veya su geçirmez kılıfı bulunan bir aksiyon kamerası işinizi başlangıç için çözecektir. 

    Aksesuar Seçimi

    Su altında çekim yaparken kullanacağınız aksesuarların seçimi de işinizin başarısına katkı sağlayacağı için başlangıçta en doğru biçimde seçilmelidir. seçilmelidir. Kameralarının sualtında problemsiz olarak kullanılabilmesi için sualtı kılıf ve aksesuarları zaten satılmaktadır fakat bazı durumlarda satın aldığınız kameraya ısmarlama kılıf yaptırmanız gerekebilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN