Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeSon dönemde tüm dikkatler yerli markalı akıllı telefonlarda toplandı

    Son dönemde tüm dikkatler yerli markalı akıllı telefonlarda toplandı

    Son dönemde yaşanan çeşitli olaylar dikkatlerin yerli telefon markalarında toplanmasına neden oldu. Türkiye’de şu anda yerli çeşitli telefon markaları bulunuyor. Bunların bazıları üretimlerinin bir kısmını Türkiye’de yaparken bir kısmı ise telefonu Türkiye’de tasarlayarak Çin gibi çeşitli ülkelerde üreterek getirmeyi tercih ediyor.

    Telefonların ülkemizde üretilmesi birçok açıdan büyük önem taşıyor. Cari açığın kapanmasından ülke dışına çıkan dövizin azalmasına kadar birçok faydası bulunuyor. Bu yüzden yerli telefon markaları da bu konuda çeşitli atılımlar yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde Reeder Samsun’da yakında akıllı telefon üretimi de yapacağı bir tesisi hayata geçirdi. General Mobile ise halihazırda üretim yaptığı İstanbul’daki tesisini daha da geliştirmek üzere çeşitli adımlar attı. GM 9 Pro’nun lansmanında General Mobile’ın üretim yaptığı tesisi gezip yakından görme fırsatını da bulduk. Bu adımlar hem Türkiye hem de markalar açısından büyük önem taşıyor.

    Her ne kadar birçok kişinin ilk sorduğu şey üretilen telefonun ne kadar yerli ve milli olduğu olsa da bu aslında biraz yersiz bir soru. Çünkü günümüzde neredeyse hiçbir cihazı tam anlamıyla yerli olarak üretmenin imkanı yok. Ayrıca belirli bileşenleri çok fazla üretim yapılmıyorsa cihazı yerli olarak üretmenin de pek bir anlamı yok ve cihazın fiyatını önemli derecede artıracak bir etken. Bu yüzden cihazın donanımsal tasarımının ve üzerinde koşan yazılımları yerlileştirmek daha mantıklı. Türkiye’de uygun maliyetlerle üretilebilen bileşenleri burada üretip geri kalan kısmı yurtdışından getirerek montajı burada yaparak üretim başlangıç modeli olarak çok iyi bir model. İleride yurtdışına da ihraç edilebilen modellerle birlikte üretim sayısının artmasıyla pil ve ekran dahil yerli üretim yapmak o zaman daha akıllıca bir iş olacaktır. Örneğin başlangıç olarak farklı şirketlere fason üretim yapan ya da belirli bileşenleri üreten şirketler şu an dünyanın en büyük telefon üreticileri haline geldiler.  Kısacası başkalarına üreterek işin ustası oldular. Türkiye’de de bu yaklaşımı izlemek mantıklı olacaktır. Özellikle tüm dünyada tanınan bir marka haline gelmek bu işin öncelikli kısmı olmalı.

    Şimdi gelelim yerli telefon markalarına. Aşağıda şu anda satılan yerli telefon markalarının bazı modellerinin özelliklerini sizler için derledik. Umarız yakında tüm dünyada tanınan markalara sahip olarak akıllı telefon alanında söz sahibi oluruz.

    General Mobile GM 9 Pro

    General Mobile’ın geçtiğimiz günlerde kendi üretim tesislerinde yaptığı lansmanla piyasaya sürülen GM 9 Pro, özellikle fotoğraf ve video çekimi özellikleriyle dikkatleri üzerinde topluyor. Yapay zeka destekli kamerasıyla DXOMARK’tan fotoğraf çekiminde 91 puan, video çekiminde ise 88 puan almış ki bunlar çok iyi dereceler. GM 9 Pro’nun arka kısmında 12 megapiksel ve 8 megapiksel olmak üzere iki kamera bulunuyor. Dual-pixel otomatik odaklanma özeliğine de sahip. Diğer teknik özelliklerine baktığımızda Qualcomm SDM660 işlemci (4 adet 2.2 GHz ve 4 adet 1.843 GHz olmak üzere 8 çekirdek), 4 GB bellek ve 64 GB depolama kapasitesi bulunuyor. Telefonun ekranı 6,01 inç. Ön kamerasının çözünürlüğü ise 8 megapiksel. Telefonda ayrıca donanımsal radyo özelliği de var. GM 9 Pro’nun işletim sistemi ise Android. Android One programı sayesinde işletim sistemi her zaman güncel kalıyor.

    General Mobile GM 9 Pro hakkında ayrıntılı bilgi ve satın almak için: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_general-mob%C4%B1le-gm9-pro-ak%C4%B1ll%C4%B1-telefon-alt%C4%B1n-1185193.html

    Casper VIA A3 Plus

    Sıradaki telefonumuz yine yapay zeka desteğine sahip olan Casper VIA A3 Plus. Cihazın üzerinde 8 çekirdekli bir işlemci (4 adet 2 Ghz Cortex A73 ve 4 adet 2 GHz Cortex A53) olan MediaTek’in en son işlemcilerinden Helio P60 bulunuyor.  Grafik işlemcisi ise Mali G72 MP3. Cihaz, 6 GB belleğe ve 64 GB depolama kapasitesine sahip. Çentikli bir tasarıma sahip olan telefonun ekranı 6,2 inç. Ön tarafında 16 megapiksel ana kamera ve kızıl ötesi bir kamera bulunuyor. Kızıl ötesi kamera en karanlık ortamlarda dahi yüz tanıma işlemini gerçekleştirebilmesini sağlıyor. Ön taraftaki kamera da 16 megapiksel.

    Casper VIA A3 Plus hakkında ayrıntılı bilgi almak ve satın almak için: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_casper-v%C4%B1a-a3-plus-64-gb-yapay-zekal%C4%B1-i%C5%9Flemcili-ak%C4%B1ll%C4%B1-telefon-platin-gri-1181951.html

    VIA A3 Plus

    Vestel Venus Z20

    Gücünü Qualcomm’un 4 adet 2.2 ve 4 adet 1.8 GHz olmak üzere 8 çekirdeğe sahip Snapdragon 630 işlemcisinden alan Venuz Z20, 4 GB belleğe e 64 GB depolama alanına sahip. Telefonun grafik işlemcisi ise Adreno 508. Bu sayede birçok oyunu zorlanmadan çalıştırabiliyor. Qualcomm 3.0 hızlı şarj özelliği sayesinde hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor. Telefonun ekranı 5,5 inç. Venus Z20’nin arka kısmında biri 16 megapiksel, diğeri 5 megapiksel olmak üzere iki kamera bulunuyor. Ön tarafta ise 8 megapiksellik bir kamera ve karanlık ortamlarda daha düzgün selfie çekilebilmesi için bir flaş bulunuyor. Yazılım tarafına baktığımızda Venus Z20, Android Oreo ile birlikte geliyor.

    Vestel Venus Z20 hakkında ayrıntılı bilgi almak ve satın almak için: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_vestel-venus-z20-sedef-mavisi-lansman-paketi-1180551.html

    Venus Z20

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN