Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaSms devri bitti, yaşasın ücretsiz mesajlaşma aplikasyonları!

    Sms devri bitti, yaşasın ücretsiz mesajlaşma aplikasyonları!

    Operatörler her ne kadar ücretsiz sms paketleri hediye etseler de, artık sms kullanmıyoruz. WhatsApp, Telegram, Viber, Line… Artık neredeyse hepimizin cep telefonunda birden fazla mesajlaşma aplikasyonu yüklü. Peki neden tek mesajlaşma aplikasyonu ile yetinemiyoruz? Hangi mesajlaşma uygulaması hangi avantajları sunuyor? 

    En çok tercih edilen mesajlaşma uygulamaları

    whatsapp

    WhatsApp

    WhatsApp, kuşkusuz en sevdiğimiz mesajlaşma aplikasyonu. Telefonunuzdaki kontaklarla kolayca senkronize olan WhatsApp, Android ve iOS platformlarından ücretsiz indirilebiliyor. Kullanıcılar metin, fotoğraf, belge, sesli ve kısa video mesajlarını WhatsApp kişilerine gönderip, alabiliyor. Üstelik artık bilgisayarınızdan da uygulamayı kullanabiliyorsunuz. Son zamanlarda gizlilik ve güvenlik konusunda da kullanıcılarına uçtan uca şifreleme özelliğini sunan uygulama fotoğraflarınızın, belgelerinizin, videolarınızın ve mesajlarınızın art niyetli kişilerin eline düşmesini engelliyor.  Ancak her ne kadar WhatsApp en çok tercih ettiğimiz mesajlaşma uygulaması da olsa güvenilirlik konusunda akıllarda soru işareti bırakıyor.  Şirket Facebook tarafından satın alındığında her ne kadar üçüncü taraflarla gizlilik ve veri paylaşımı yapmayacağı taahhüdünde bulunmuş olsa da bu taahhüde uymadığı için Avrupa Komisyonu sosyal ağ sitesine ceza kesmeye hazırlanıyor.

    viber

    Viber

    Android ve iOS platformlarında rahatça kullanabileceğiniz Viber’ı, telefon numaranızı girerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulama Viber kullanan diğer arkadaşlarınızı bulmak için telefonunuzla senkronize oluyor. Uygulamayla diğer Viber kullanıcılarına ücretsiz olarak metin, çıkartmalar ve ifadeler, fotoğraflar, HD kalitesinde sesli ve görüntülü mesajlar gönderebilirsiniz. Dilerseniz arkadaşlarınızla grup oluşturup, mesajlaşabiliyorsunuz. Viber Out özelliği, Viber olmayan numaraları ve sabit telefonları dünya çapında (bir ücret karşılığında) aramanıza izin veriyor. Buna ek olarak, Viber’in uygulaması, şifrelenmiş mesajlaşma özelliği, sohbet güvenliği ile güvenlik anlamında ön plana çıkıyor. Viber’i kurmak için bir SIM kart ve telefon işlevselliğine ihtiyacınız var. Dilerseniz uygulamayı bilgisayarınızdan da kullanabilirsiniz.

    facebook-messenger

    Facebook Messenger

    Mobil mesajlaşmada da ben varım diyen Facebook, Messenger’la kapsamlı bir mesajlaşma hizmeti sunuyor. Kullanıcılar Facebook üzerinden oturum açıp başka kullanıcılara her zamanki sohbet edebilir ve diğer Messenger kullanıcılarına sesli mesajlar ve sesli çağrılar gönderebilirler. Yakın zamanda Messenger’a fotoğraf filtre ve efektleri gibi ‘Snapchat özellikleri’ ekleyen lider sosyal ağ sitesi Facebook, bütün popüler uygulamaların aynı çatı altında toplayarak popülerliğini korumaya çalışıyor. Ancak Facebook uygulaması ve Messenger akıllı telefonunuzda oldukça yer kapladığı için performans problemlerine neden olabilir. Bir de arkadaş listeniz kalabalıksa sürekli gelen mesajlar nedeniyle iş yerinde ve özel buluşmalarınızda problem yaşayabilirsiniz. Vakit konusunda sıkıntılarınız varsa uygulamayı bilgisayarınız üzerinden kullanmak daha mantıklı gibi gözüküyor.

    telegram-messenger-app

    Telegram

    Telegram, özellikle siber casusluk faaliyetlerinden kendisini korumak isteyen ve güvenlik bilinci yüksek kullanıcıları hedefliyor. Android ve iOS platformlarında kullanılabilen Telegram, standart sohbetler için istemci-sunucu şifrelemesi ile hızlı, şifreli sohbet mesajlaşma özellikleri sunuyor. Güvenli Sohbet modu uçtan uca şifreleme sağlıyor; böylece yalnızca sizin ve sizin alacağınız alıcı onu okuyabilir. Kendi kendine imha eden mesajları bile ayarlayabilir, gizli sohbet özelliğini kullanabilirsiniz. Videoları ve dokümanları paylaşabilir ve en fazla 200 kullanıcıya grup sohbetlerine katılabilirsiniz.

    snapchat

    Snapchat

    Snapchat, birçok özelliği ile diğer mesajlaşma uygulamalarından ayrışıyor. Uygulamanın en çok tercih edilen ve tartışılan özelliği mesajların kısa ömürlü olması ve görüntülendikten kısa bir süre sonra silinmesi. Bu özelliği güvenlik açısından ciddi bir risk olarak değerlendiriyorum. Keza uygulamayı daha çok gençler ve 13 yaş altı çocuklar yoğunlukla kullanıyor. Olası adli bir vakada bu mesajlara ulaşmak ve iz sürmek diğer platformalara göre daha zor. Eğer çocuğunuz tarafından bu uygulama yoğun olarak kullanılıyorsa dikkatli olmanızı ve çocuğunuzla daha yakın bir ilişki kurmanızı öneririm.

    skype

    Skype

    Her ne kadar biz Skype’ı video ve sesli arama özelliği için tercih etsek de, uygulamanın aynı zamanda birçok işe yarar özelliği mevcut. Ayrıca iyi bir mesajlaşma uygulaması da olan Skype, çevrimiçi olmadığında bile diğer Skype kullanıcılarına metin, fotoğraf ve hatta kısa video mesajları göndermenize izin veriyor. Ayrıca, cep telefonlarına ve sabit hatları aramak için Skype Kredilerini kullanabilirsiniz. Masaüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlar arasındaki çapraz platform işlevselliği ve her platformda rahatlıkla kullanılabilmesi önemli bir avantaj sağlıyor. 

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN