Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımSık karşılaşılan Android problemleri nasıl çözülür?

    Sık karşılaşılan Android problemleri nasıl çözülür?

    Sık karşılaşılan Android problemleri nasıl çözülür? Son model bir telefon kullanmıyorsanız muhtemelen telefonunuzdan az da olsa şikayetçisinizdir. Belirli bir zaman içerisinde olabileceği gibi, hatalı ayarlar ya da uygulamaların değiştirdikleri sonrasında Android problemleri yaşayabilirsiniz. En sık karşılaşılan Android problemleri nasıl çözülür, bu yazıda anlatıyorum.

    Az Kalan Depolama

    Görmek istemediğimiz bildirimler arasında en başa oynayabilir. Tepede durur ve hiçbir şekilde gitmez… Bu da cihazınızda stokladığınız eski fotoğrafları, uygulamaları ve önemsiz dosyaları silmeniz gerektiği anlamına gelir. Ancak bu bildirimden kurtulmak için illa dosya silmenize gerek yok. Verilrinizi bulut depolamaya ya da yerel bir bilgisayara aktarmanın yanında SD Maid gibi temizleyici uygulamalarla önbelleklenmiş eski dosyaları silebilir ve cihazınıza ferah bir nefes aldırabilirsiniz. Bunun yanında Play mağazasından türlü fotoğraf ve video düzenleme aracıyla medya dosyalarınızı sıkıştırabilirsiniz. Örneğin 10 dakikalık bir video 500 MB’den 100 MB’a indirilebilir.

    Pil Sorunları

    Pil bir akıllı telefonun bel kemiğidir. Sizi yarı yolda bırakacak bir cihaz bırakın akıllılığı, telefon özelliğini bile yitirmiş demektir. Lityum tabanlı piller şarj oldukça ömürleri kısalır. Örneğin tam şarjla 24 saat dayanan bir pilin dayanıklılığı belirli kez şarj edildikten sonra 23 saat, 22 saat şeklinde azala azala gider. Pilinizi %20 ile %80 arasında tutmayı başarabilirseniz, pil ömrü çabuk zarar görmez. Diyelim ki 350 şarjdan sonra 24 saatlik olan pil ömrü 23 saate düştü, pilinizi %20 ile %80 arasında şarj ederseniz, pil ömrünüzün 23 saate düşmesi için yaklaşık 700 şarj gerekir. Bu da pilin ölmeye başlamadan bir yıl yerine iki yıl dayanması demektir.

    Yavaşlayan Cihaz

    Cihazınız kullanıldıkça önbellek dosyaları oluşturur ve bu dosyalar yer tutar. Kurduğunuz uygulamalar da sadece uygulama verisinden ibaret değildir; şahsi dosyalarınızla şişmeye başlar ve arka planda işlemler çalıştırırlar. Yeriniz azaldıkça cihazınızın yavaşladığını hissedersiniz. Bunun için ilk tavsiyemiz çok ihtiyacınız olmayan uygulamaları kaldırmanız yönünde olacaktır. Görev sonlandırıcı tarzı uygulamalarınız varsa bu uygulamaları da kaldırmanızı öneririz. Zira modern Android sürümlerinde faydadan çok zarar vermektedirler. Cihazın ekran parlaklığını kısarsanız cihaz daha az ısınır ve bu yüzden işlemci yavaşlamaz. Bu da size ekstra hız olarak dönecektir.

    WhatsApp Görselleri Galeride Görünmesin

    Bir tanıdığınıza telefonunuzu verdiğinizde Galeri uygulamasını açarsa WhatsApp görsellerinizi görebilir. Bunun için bir dosya yönetici uygulamasıyla WhatsApp klasörüne gidip, içeride .nomedia dosyası oluşturmanız yeterlidir.

    Kendi Kendine Kapanan Wi-Fi

    Bildirimlerin neden düşmediğini merak ediyorsanız, işte, sebebi burada. Sistem ayarlarında Kablosuz Ağlar ve ardından Gelişmiş kısmında Kablosuz Ağları her zaman açık bırak seçeneğini seçmelisiniz. Cihaz daha fazla pil tüketecektir fakat artık önemli bildirimleri kaçırmayacaksınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN