Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSevdiklerinizle aranızdaki mesafeleri kısaltacak video sohbet uygulamaları

    Sevdiklerinizle aranızdaki mesafeleri kısaltacak video sohbet uygulamaları

    Sevdiklerimizle iyi bir iletişim kurmak için tercih edebileceğimiz seçeneklerden biri de video sohbet uygulamaları. Görüntülü görüşme imkânımız her ne kadar pek çok alternatif uygulama üzerinden bize sunulmuş olsa da, alışkanlık olsa gerek, genellikle sesli görüşmeyi tercih ediyor, görüntülü görüşmeyi fazla kullanmıyoruz. Bu yazıda sevdiklerimizle aramızdaki mesafeleri kısaltacak görüntülü görüşme alternatiflerini sıralıyorum.

    Google Duo

    Kolay kullanılabilen, sade tasarıma sahip olan Google’ın görüntülü sohbet programı Duo, tek dokunuşla akıllı telefonumuzdaki rehberimizden dilediğimiz kişiyi görüntülü aramızı sağlıyor. Yüksek kaliteli video aktarımı sunan Duo’nun canlı önizleme özelliği sayesinde, daha aramaya cevap vermeden arayanı görebiliyoruz. Duo her ne kadar görüntülü görüşme uygulamasıysa da, istendiği zaman sadece sesli görüşmeler için de kullanılabiliyor. Mobil ağlardan internet üzerinden çalışan Duo, istendiğinde kablosuz ağ üzerinden de kullanılabiliyor. Duo, Android ve iOS platformlarında ücretsiz kullanılabiliyor. Bu sayede tek bir uygulamayla platformlar arası iletişim kurulabiliyor. Mobil şebekeden, kablosuz ağa geçişte bile görüşmeler kesintisiz devam ediyor.

    Google Hangouts

    Google’ın bir başka ilerişim uygulaması ise Hangouts. Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarımıza Hangouts’un uygulamasını indirmemiz gerekiyor. Hangouts, Android ve iOS işletim sistemli cihazlar için ücretsiz indirilebiliyor. Hangouts’u bilgisayarlardan kullanmak içinse web tarayıcımızdan https://hangouts.google.com/?hl=tr adresine girip, Google hesabımızla oturum açmamız gerekiyor. Bundan sonrası için, tek yapmamız gereken, listemizdeki bir kişinin adına tıklayarak yeni çağrı başlatmak. Bilgisayarımızdan Hangouts yüklü herhangi bir cihaza çağrı başlatabiliyorsunuz.

    FaceTime

    Apple’ın videolu sohbet uygulaması olan FaceTime, sadece şirketin ürettiği cihazlardaki işletim sistemleri üzerinde çalıştığı için kapalı bir platform. Görüşme yapacağınız kişinin telefon numarası ya da e-posta adresini kullanarak yeni çağrı başlatabilirsiniz. iPhone, iPad gibi Apple’ın satışa sunulduğu cihazlarda FaceTime yüklü geliyor. Mobil şebeke ve kablosuz ağlar üzerinden iletişim kuran FaceTime, şirketin ürettiği bilgisayarlar üzerinden de görüntülü sohbet etmeyi sağlıyor. Eğer cihazınızda yüklü değilse, Apple’ın Mac bilgisayarlar için uygulama mağazası olan Mac App Store’dan FaceTime’ı belli bir ücret karşılığı indirebilirsiniz.

    Skype

    Microsoft’un iletişim uygulaması Skype, akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar, Xbox oyun konsolları, televizyonlar üzerinden iletişim kurma avantajı sunuyor. Skype’ın Apple Watch ve Android Wear işletim sistemli akıllı saatlerden görüşme desteğinin ise geçici bir süre askıya alındığı web sayfasında belirtiliyor. Gerekçe ise, “Skype’ı sıfırdan yeniden geliştirdik, bu da Apple Watch ve Android Wear için sunduğumuz desteği geçici olarak durdurmamıza neden oldu. Fakat takılabilir aksesuarlara ve mevcut diğer platformlara destek sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni Skype’a henüz geçmediyseniz takılabilir cihazınızda hala Skype’ı kullanabilirsiniz” şeklinde belirtiliyor. Skype kullanıcıları kendi aralarında ücretsiz olarak görüntülü ve sesli görüşme yapabiliyor. Sabit hatları aramak içinse Skype’tan belli bir ücret karşılığı kontör satın alabiliyorsunuz. Skype uygulamalarında ayrıca son dönemlerin yükselen trendi mesajlaşma desteği de eğlenceli ‘sticker’lar eşliğinde sunuluyor.

    WhatsApp

    Akıllı telefonlarda ‘ücretsiz SMS’ uygulaması olarak algılanarak yola çıkan ve bugün vazgeçilmez hale gelen WhatsApp da, videolu görüşme için kullanılabilecek bir başka alternatif. Android ve iOS işletim sistemli akıllı telefonlarda kullanabileceğiniz WhatsApp, ana odağı videolu görüşme olmasa da pratikliği nedeniyle tercihiniz olabilir. WhatsApp, anlık mesajlaşma uygulaması olarak kullanılmasının yanı sıra, sesli görüşmeler için de yoğun bir kullanım oranına sahip.

    Video Kinect 

    Microsoft’un oyun konsolu Xbox’a sahipseniz, videolu görüşme için kullanabilirsiniz. Bunun için Xbox’ın yanında bir de Kinect sensörüne sahip olmalısınız. Kinect’i videolu görüşme amaçlı kullanmak için, her iki tarafta da aynı donanımın bulunması gerekiyor. Görüşme öncesi kullanıcıları davet etmeniz ve karşınızdaki kişinin de bu daveti kabul etmesi gerekiyor. Görüşme sağlandıktan sonra Video Kinect seçeneklerini görmek için kumandanızdaki Y düğmesine basmanız gerekiyor. Burada, hareketlerinizi izleyen ve ekranın merkezinde olmanızı sağlayan ‘Otomatik Yakınlaştırma’ seçeneğini göreceksiniz. Bu bölümde ayrıca, Kinect Kılavuzu, görüntülü sohbeti duraklaklatmak için ‘Duraklatma’ seçeneği ile görüntülü sohbeti iptal etmek için ‘İptal’ seçeneğini göreceksiniz. Görüntülü sohbet, uzaklardaki sevdiklerinizle sanki yanınızdaymış gibi konuşmak için kullanılabileceği gibi, oyunseverlerin oyun sırasında iletişimde kalmaları için de tercih edilebilir.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN