Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiŞarj etmeden bir hafta çalışan iPhone... Yoksa rüya mı?

    Şarj etmeden bir hafta çalışan iPhone… Yoksa rüya mı?

    iphone-6-hydrogen-battery-intelligent-energy

    Teknoloji gelişiyor, telefonlar akıllanıyor, akıllanmasına ama şu batarya (pil) konusunda hala sıkıntılar yaşıyoruz. Eminim birçoğunuz, telefonunuzu gün içinde iş yerinizde, ya da otomobilinizde şarja bağlıyorsunuz. Eve geldiğinizde de yine ilk işiniz telefonunuzu şarj etmek oluyor. Bazen, şarj cihazı evde unutulabiliyor. O zaman da yana yakıla telefonunuza uygun şarj cihazı arıyorsunuz.

    Pil canavarı uygulamalar

    Aslında akıllı telefon üreticileri de haklı… Çünkü bugün akıllı telefonlarda kullanılan işlemciler, çok değil beş bilemediniz, on yıl öncenin bilgisayarlarında kullanılan işlemcilerden bile çok daha güçlü neredeyse. Ayrıca akıllı bir telefonda sürekli çalışmakta olan 3G, GPS ve Bluetooth gibi özelliklerin her birinin ayrı bir pil canavarı olduğunu söylemeye gerek yok bile… Zaten konuşma süresini arttırmak için “tasarruf modu” özelliği sunan markalar, bu moda geçildiğinde ekran ışığı da dahil olmak üzere, çok fazla enerji tüketen bu özellikleri kapatma yolunu tercih ediyorlar.

    Elbette, batarya teknolojisini geliştirmek için çalışmalar sürdürülüyor. Bir İngiliz teknoloji firması olan Intelligent Energy de, hidrojen yakıt hücresine sahip bir batarya sayesinde iPhone’un bir hafta şarj edilmeden kullanabileceğini iddia ediyor.

    İster hidrojenle, ister elektrikle

    Intelligent Energy, hem şarj edilebilen, hem de kendi patentlerine sahip batarya ile çalışabilen bir iPhone prototipi geliştirdi. Bu yeni teknolojiyle pil, hidrojen ve oksijen bileşimi bir yakıtla çalışıyor, çok küçük miktarda su ve ısıyı atık olarak üretiyor.

    Şirket, Apple’la daha yakın çalışmanın daha verimli olacağına inanıyor. iPhone’ların şekli, ya da boyutunda herhangi bir değişiklik yapmadan yakıt hücre sistemini telefonun içine yerleştirdiğini ve bunun dünyada ilk uygulama olduğuna dikkat çekiyor. Telefonda yapılan tek kozmetik değişiklik, arka kapakta yer alan düşük miktarlı su buharı ve ısının çıkabileceği hava kapakçıkları…

    Aslında şirket yetkilileri, piyasaya bir kartuş çıkartmak konusunu ciddi anlamda düşünüyorlar. Yöneticiler, neredeyse bir bardak kahve fiyatına satılacak bu kartuşlarla 300 milyar sterlinlik bir pazarın oluşacağından eminler…

    Henri Winand, Intelligent Energy’nin CEO’su Apple’la birlikte çalışma konusundaki söylentiler konusunda yorum yapmaktan kaçınıyor ve “Bildiğimiz tek şey bunun daha önce hiç yapılmamış olduğu…”

    Telefon şekil ve boyutları korunuyor

    Yakıt hücresini çok daha ince hale getirebildiklerini söyleyen Winand, şöyle devam ediyor: “İnce yapabilmemiz sonucu iPhone’un gövdesinde herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmadı. Üstelik tekrar şarj edilebilen orijinal batarya da telefonun içinde kalıyor. Bence, çok büyük bir adım bu… Yeni bir teknolojiye geçiyorsan, insanlara kendilerini rahat hissedebilecekleri bir yol sunmalısın…”

    Intelligent Energy’nin Loughborough yönetim merkezinde üretmiş olduğu Prototip iPhone’a hidrojen, kulaklık girişinden aktarılıyor. Ticari olarak işe başlamak amacıyla şirket, kullan-at tarzı bir kartuş üretimi planlıyor. Bu kartuş, telefonun alt kısmına oturacak ve bir hafta telefonu normal bir biçimde şarj etmeden kullanacağınız kadar hidrojen tozunu içinde barındıracak.

    Şirketin, finanstan sorumlu yöneticisi Mark Lawson-Statham, “Birkaç yıl içinde üretime geçeceğimizi düşünüyoruz. Ancak ortağımızın düğmeye ne zaman basacağı konusunu bilmiyoruz…” şeklinde konuşuyor.

    Apple, bu konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı, sessizliğini koruyor.

    iPhone’lara buradan ulaşabilirsiniz!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN