Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSamsung Gear S3: Klasik görünümlü akıllı saat

    Samsung Gear S3: Klasik görünümlü akıllı saat

    Samsung, yeni nesil akıllı saati olan Gear S3 ile analog saat tasarımını baz alarak tüm dengeleri bozdu. Ergonomisi ile benzer ürünlerle büyük bir fark yaratan Gear S3’e yakından bakıyoruz.  

    Samsung, kullanıcısını dinleyerek akıllı saati olan Gear S2 ile birçok şeyi doğru yaptı.  Gear S2 ile yuvarlak saat tasarımını tercih eden Samsung, başarılı ergonomisi ve kolay kullanımı ile gönüllerde taht kurdu. Fakat bu Samsung için yeterli değildi. Gear S2 ile ciddi bir tecrübe edinen ve kullanıcıların yorumlarını ve isteklerini kulak asmayan Samsung, yeni nesil bir akıllı saat ile karşımıza çıktı. Gear S3 olarak adlandırılan bu yeni akıllı saat, yeni tasarımı ve yep yeni özellikleriyle kendisini farklılaştırıyor. Gear S3 Classic ve Gear S3 Frontier olmak üzere iki farklı sürüm ile karşımıza çıkan bu ürünler,  klasik saat sevenlerden, spor ve macera tutkunlarına kadar çok geniş bir kitleye hitap ediyorlar.

    1

    Yep yeni bir tasarım ile karşımızda

    Biz her ne kadar akıllı saat desek de bu ürünler taşınabilir bilgisayarlardan çok farklı değiller. Durum böyle olunca birçok kullanıcı bu ürünlere mesafeli yaklaşıyor. Samsung, işte bu düşünceyi kırmak istiyor ve gerek tasarımda gerekse de ergonomide yeni nesil akıllı saatinde önemli değişiklikler yaptı. Sonuçta kimse bileğinde bir bilgisayar taşımak istemiyor. Bu yüzden yeni nesil akıllı saatlerin tasarımı analog saatlerin tasarımından ilham alındı. Bu yapılınca 40 mm’lik çap boyutundan 46 mm ve bezel halka ile daha rahat kontrol edilebilen  bir çap boyutuna geçildi. Tabi bu değişiklikler olunca Gear S3’un ağırlığı 42 gr Gear S2 ile kıyasla 62 grama çıktı.

    3

    Macera tutkunlarından ilham alan Gear S3 frontier, tasarım ve fonksiyonu harmanlayan dayanıklı tarzıyla güçlü bir dış görünüme sahip. Gear S3 classic ise en ikonik saatlerde bulunan minimalist ve zarif tarzı yansıtıyor. Her iki ürün yerleşik GPS ve IP68 su ve toza dayanıklılığın bulunduğu birçok gelişmiş özelliklere sahip. Diğer bir önemli özellik ise binlerce saat arayüzü ve kayış seçenekleri sayesinde, istenildiği gibi kişiselleştirebiliyor olması.

    5

    Performans

    Samsung Gear S3 ile Gear S2’nin genel konseptine sadık kaldı. Demek istediğimiz, menüye erişim ve geçişlerde Bezel halka değiştirilmedi.  İyi de oldu. Çünkü bu Bezel halka ile menüye kolayca ulaşılabiliyor. Bununla birlikte ekranın büyümesi kullanıcının işini daha da kolaylaştırdığını söylemeliyiz. 1.3 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran, 360×360 piksel çözünürlük ve 278 ppi piksel yoğunluk değerine ek olarak 16 milyon renk özelliğini destekliyor. Saatin camı,  özel olarak geliştirilen ve sağlamlığı ile kendisinden söz ettiren Corning Gorilla Glas SR+.  Bu cam safir cam kadar çizilmeye dayanıklı değil, fakat ışık geçirgenliği çok daha yüksek olmasından dolayı ekranı aydınlatmak için daha az ışığa ihtiyaç duyuyor.

    4

    Gear S3, 768 MByte’lık bir belleğe sahip. Üzerinde bulunan çift çekirdekli  1 Ghz saat frekansında çalışan işlemci, cihazın takılmadan yüksek bir performansta çalışmasını sağlıyor. Gear S2’de bulunan 250 mAh’lik pil yerine 380 mAh’lik pilin kullanılması önemli bir artı. Gear S2’nin zayıf noktası olan pil kullanım süresi Gear S3 ile düzeltildi. Öyle ki yaptığımız testlerde Gear S3’ün iki gün dayanabildiğini gördük.

    Fark yaratan özelikler

     

    Samsung sonunda akıllı saatine telefondan bağımsız bir GPS modülü ekledi. Bu en çok spor yapan kişileri sevindirecek bir haber. Bununla birlikte Spor sevenler için nabız ve adımı gösteren özel bir saat arayüzü tasarlandı.

    GPS, kullanıcıların doğru bir şekilde günlük fitness faaliyetlerini izlemesine izin verirken barometre ve hızölçer, kullanıcıların rakım ve atmosfer basıncından hava durumundaki ani değişikliklere, kat edilen mesafeye ve hıza kadar bir çok değişkeni takip etmesine imkan tanıyor.

    2

    Üründe beğendiğimiz bir özellik, acil durum yardım sinyali, yani cep telefonu yardımı ile atanan kişilere lokasyon bilgisi yollayabiliyor olması. Gear S3’de bir SIM kart yuvası yok.  Bluetooth yardımı ile cep telefonu ile haberleşebilen Gear S3, gelen telefonları karşılayabiliyor. Üzerinde bulunan hoparlör sayesinde telefon konuşmalarınızı yapabiliyor olmanız da önemli bir avantaj.

    Gear S3, her ne kadar Android telefonlarla eşleşebilse de Tizen işletim sistemini kullandığını hatırlamakta fayda var.  Bunun anlamı Android Wear uygulamaların bu telefonda çalışmaması. Samsung bu yüzden 11 binin üzerinde akıllı saat uygulamasının bulunduğu kendi uygulama dükkanını  oluşturdu.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN