Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiSamsung Galaxy S24 FE İnceleme

    Samsung Galaxy S24 FE İnceleme

    Samsung Galaxy S24 FE, bütçe dostu bir telefonun nasıl yapılacağının güzel bir örneği. Yüksek kaliteli bir ekran, güçlü performans ve hatta gelişmiş kamera kurulumu ile öne çıkan bir telefon. Ancak elbette Galaxy S24 FE’nin asıl odak noktası performansı ve hatta fiyatı değil – bu segmente getirdiği Galaxy AI çatısı altındaki yapay zeka özellikleri.

    Daha pahalı Galaxy S24 cihazlarında (yani en iyi Samsung telefonlarında) bulunan özellikleri daha uygun bir modelde kullanmak istiyorsanız Galaxy S24 FE tam da bu noktada bir bakıma ‘kurtarıcı’ olarak geliyor.

    Tasarım

    Samsung Galaxy S24 FE Samsung’un diğer telefon modellerinden pek farklı görünmüyor. Pürüzsüz, kavisli köşelerinden sade renk seçeneklerine kadar her şey tanıdık geliyor. Bu bir sorun mu derseniz elbette benim için hayır. Bu cihazın minimalist, yuvarlak görünümünün hayranıyım, ancak daha keskin köşeli bir estetik arayanlar Galaxy S24 Ultra iyi bir seçenek.

    Galaxy S24 FE’nin beğendiğim bir yönü de düğme yerleşimleri. Pek çok telefonun aksine, bu telefonun tüm düğmeleri tek tarafta. Telefonu yatay modda tutuyorsanız bu özellikle ideal. Bu yapılandırmayla, oyun oynamaya veya fotoğraf çekmeye çalışırken yanlışlıkla güç veya ses açma/kısma düğmesine basma olasılığınız az.

    Galaxy S24 FE, standart Galaxy S24 için kullanılan Victus 2 camın aksine ön ve arka tarafta çizilmeye karşı dayanıklı Gorilla Glass Victus Plus ve Victus 5 kullanıyor. Testlerim sırasında cam hiç çizilmedi veya aşınmadı, ancak telefonun arka tarafında parmak izi izlerinin bu kadar kolay ortaya çıkmasından pek hoşlanmadım.

    Dayanıklılık açısından IP68 derecesine sahip ve 1,5 metreye kadar tatlı suya 30 dakika kadar daldırılmaya dayanabilir.

    Peki bu cihazın tasarımı ile standart Galaxy S24 arasındaki gerçek fark nedir? Farklı renk seçeneklerine ve cama sahip olmasının yanı sıra, ana değişiklik Galaxy S24 FE’nin hem daha ağır hem de daha kalın olması. Ağırlığı 213g, yani tam olarak en ağır telefon olmasa da piyasadaki en hafif telefon da değil. Standart Galaxy S24 bile 167g ile bu modelden 46g daha hafif.

    Ekran

    Samsung Galaxy S24 FE, Galaxy S24 ile aynı keskinlik seviyesini sunmuyor. Elbette, her iki cihazdaki çözünürlük 1080 x 2340 piksel, ancak FE’nin ekranı aslında 0,6 inç daha büyük. Sonuç ise şu: Ortalama bir kullanıcı için gereğinden fazla ayrıntı sunan bir ekran. İster web’de geziniyor, ister Galaxy AI ile görüntü oluşturuyor ya da video içeriği izliyor olun, Galaxy S24 FE’nin AMOLED ekranının çok güzel olduğunu gördüm.

    YouTube’a girdim ve 2160p HDR’de bazı videolar izlemeyi denedim ve renkler oldukça iyi. Bu telefonun varsayılan ekran modu, parlak renklere daha cesur bir kenar ekleyen Vivid, ancak isterseniz daha muhafazakar bir Doğal mod da var. Standart Galaxy S24’ten daha belirgin değişikliklerden biri, parlaklık seviyesinin daha düşük seviyede olması. Galaxy S24 2.600 nit tepe parlaklığına sahipken FE yalnızca 1.900 nit’e kadar ulaşabiliyor.

    Bununla birlikte, cihazınız beklemedeyken bile saat, tarih ve müzik bilgilerinin kesintisiz olarak görüntülenmesini istiyorsanız Her Zaman Açık Ekranı etkinleştirme seçeneği de var. Ayrıca, Sketch to Image gibi bazı AI özelliklerine hızlı bir şekilde erişmek için kullanışlı olabilen ancak aynı zamanda can sıkıcı da olabilen Edge Panelini devre dışı bırakma seçeneği de mevcut. Aylar önce kişisel Samsung telefonumda Edge Panelini devre dışı bırakmaya karar verdim, istemeden yaklaşık 300 kez kaydırarak açtım (saydığımdan değil), bu yüzden burada da hızlı bir şekilde bundan yararlandım.

    Samsung Galaxy S24 FE piyasadaki en parlak, en net ekrana sahip olmayabilir, ancak ödediğiniz fiyata göre çok güçlü. Göz alıcı renkler, 120Hz yenileme hızı ve özelleştirilebilir ekran seçenekleri, standart Galaxy S24’e kıyasla çok az fedakarlık yaptığınız anlamına geliyor.

    Yazılım

    Galaxy S24 FE’nin kullandığı yazılım bu telefonun temel ayırt edici özelliklerinden biri. Çünkü Samsung’un diğer rakiplerinden daha fazla güncelleme garantisi veriyor. Galaxy S24 serisinde olduğu gibi S24 FE de tam 7 yıl boyunca güncelleme desteği sunuyor.

    Galaxy S24 FE yapay zekanın gücünü de arkasına alıyor. Galaxy S24 seriside Galaxy AI çatısı altındaki tüm yapay zeka özellikleri bu modelde de var. Peki bu ne anlama geliyor? Destekleyen dillerde telefon görüşmesini gerçek zamanlı olarak translate yani çevirebiliyorsunuz. Farklı dilden farklı dile çeviri yapabiliyorsunuz. Notları alıp bunun özetini çıkarabildiğiniz gibi web sitelerin özetini de çıkarmak mümkün. Circle to Search ile çok hızlı şekilde arama yapabiliyorsunuz ve kamera tarafında Portre Stüdyo’yu kullanarak sanatsal portreler elde edebilirsiniz.

    Yine de her şey yapay zeka ile ilgili değil. Öne çıkan bir diğer özellik ise Samsung DeX. DeX, telefonu bir monitöre bağladığınızda size masaüstü benzeri bir arayüz sunuyor. Diyelim ki bir öğrencisiniz ve çalışmak için kütüphaneye gidiyorsunuz, ancak dizüstü bilgisayarınızı evde bıraktığınızı fark ettiniz. Endişelenecek bir şey yok, bunun yerine ekstra monitör ve klavye ile DeX’i kullanın, hepsi bu kadar.

    Kamera

    Samsung Galaxy S24 FE kamera performansıyla iddialı bir model ve standart Galaxy S24’e kıyasla büyük bir fark da yok. Samsung’un amiral gemisi telefonuna karşı yaptığı ana değişiklik, Galaxy S24 FE’nin 3x optik zoom için 8MP sensör kullanması – bu, 10MP sensör kullanan Galaxy S24’ten hafif bir düşüş. Bu büyük bir sorun değil – 3x zoom kalitesi hala keskin ve bu fiyat noktasında bir telefonda gerçek zoom elde etmek harika.

    Fotoğraflar Galaxy S24 FE’de zengin, tanımlanmış renklere sahip, ancak düşük ışıklı iç mekan ortamlarında her zaman ultra net görünmüyorlar. Galaxy S24 FE’den sadece güçlü bir kalite elde etmekle kalmazsınız, aynı zamanda uğraşabileceğiniz birçok seçenek de var. Örneğin, hem ön hem de arka kameralarla çekim yapmak için Çift Kayıt modu var.

    Galaxy S24 FE ile çekilen videolar harika görünüyor. Canlı spor etkinliklerinde veya konserlerde unutulmaz anları yakalamak için 8K, 30fps kalitesinde bile kayıt yapabilirsiniz.

    Görüntülü görüşmeler de çok iyi sonuç veriyor. Galaxy S24 FE ile geçirdiğim süre boyunca çok sayıda video çektim ve kalitenin büyük bir kısmı ağ hızına bağlı olsa da kesinlikle başarılı.

    Nesnelerin boyutunu değiştirmenize, onları bir görüntüde başka bir yere taşımanıza, tamamen kaldırmanıza veya üretken yapay zeka ile başka bir şeye dönüştürmenize olanak tanıyan Photo Assist dahil olmak üzere yapay zeka fotoğraf araçlarından bahsetmiyorum bile. Ayrıca, mevcut fotoğraflarınıza kirpiden Eyfel Kulesi’ne kadar herhangi bir şey karalamanıza olanak tanıyan Sketch to Image özelliği de var ve yapay zeka tarafından oluşturulan bir görüntü ekleniyor.

    Performans

    Galaxy S24 ile Galaxy S24 FE arasındaki temel fark, Galaxy 24 FE’nin Galaxy S24’ün Exynos 2400 işlemcisinin sonuna bir ‘e’ eklemesi. Peki Exynos 2400e’nin olayı nedir?

    Aslında, biraz daha düşük işlem hızları sunarken güç tüketimini de azaltan daha zayıf bir yonga seti. Galaxy S24 FE’nin daha yüksek kapasiteli pili ile eşleştirildiğinde, bu telefonun batarya ömrü daha iyi bir hale geliyor. Galaxy S23 FE’ye göre ise işlemci tarafında %60’ı bulan bir performans farkı var ki, bu bile telefonu tek başına öne çıkarabilen bir özellik.

    Normal kullanımda, Samsung Galaxy 24 FE’nin işlem hızları açısından beni nadiren daha fazlasını istememe neden olan duyarlı ve yetkin bir çoklu görev aracı olduğunu gördüm. Bir video görüşmesinde ekran paylaşımı yaparken ve birden fazla başka uygulama açıkken bile, uygulamalar arasında gezinirken herhangi bir yavaşlama yaşamadım.

    Galaxy 24 FE, 8GB RAM’e sahip. Ekran tarafındaki 120Hz yenileme hızı şüphesiz oyuncular için cazip olacak. Galaxy S24 FE, destekleyen oyunlarda daha gerçekçi aydınlatma görselleri üreten bir işleme teknolojisi olan ışın izleme özelliğini sunuyor. Daha genel olarak, oyun performansı burada iyi. Zorlu bir oyun olan Diablo Immortal oynamayı denedim ve kare mükemmelliği olmasa da stabil bir ağda çok iyi çalıştı.

    Batarya Ömrü

    Pil ömrü söz konusu olduğunda, Samsung Galaxy S24 FE oldukça iyi bir performans sergiliyor. Bulunduğu segmente göre uygun fiyat etiketine sahip bir telefon için, tam şarjla elde edeceğiniz kullanım süresinden kesinlikle memnun kalacağınızı düşünüyorum.

    Samsung Galaxy S24 FE’yi yoğun bir şekilde test ettim. Uyumadığım zamanlarda Spotify üzerinden müzik çalarken, 2160p’de YouTube izlerken, oyun oynarken, fotoğraf ve video çekerken ya da yapay zeka ile oynarken telefonu sürekli kullandım. Tüm bunlara rağmen, bu telefon bir günden fazla kullanım süresi sunuyor. Bu, hemen hemen herkes için yeterli olacaktır.

    Bir başka güzel nokta ise Galaxy S24 FE’den orijinal bir Galaxy S24 ile elde edeceğinizden çok daha fazla pil kapasitesi elde ediyor olmanız. 4.700 mAh bataryaya sahip Galaxy S24’ten 700 mAh daha fazla.

    Galaxy S24 FE, Galaxy S24 ile aynı olan 25W’a kadar şarj olabiliyor. Galaxy S24 FE’yi bir saat 30 dakikadan kısa bir sürede tamamen şarj edebiliyorsunuz. Telefon kablosuz şarj ile uyumlu. Kablosuz ters şarj özelliği de mevcut.

    Galaxy S24 FE ile ilgili güncel fiyat bilgisi için tıklayın.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN