Samsung Galaxy A8 inceleme ile 2018 model telefonun özelliklerini ve diğer sunduklarına yakından bakalım. Bu yıl dikkat çekeceğini düşündüğümüz, türlü özelliklerle donatılmış Samsung Galaxy A8 2018’e yakından bir bakış atacağız.
Samsung Galaxy A8 (2018) inceleme
Bu model de her Galaxy model gibi Android işletimine sahip. Üzerinde Android 7.0 Nougat ile geliyor fakat Android 8.0 Oreo’ya yükseltilebiliyor. Sade Google tasarımının üstüne giydirilmiş Samsung Experience arayüzü piyasadaki en iyi arayüzlerden biri.
Tasarım ve ekran
Metal ve cam tasarımıyla şık duran cihaz, 172 gramlık ağırlığıyla cepte tüy gibi. Samsung bu sürümde kenarda kavis olmadan da çerçevenin neredeyse tümünü kaplayan Infinity Display adlı ekran teknolojisine yer verebilmiş. Siyah, gri, mavi ve altın renklerde gelen telefon, Infinity Display’in çerçeveden tasarruf etmesi sayesinde 5,6 inç olmasına rağmen ele kolayca oturuyor ve tek elle de kullanılabiliyor.
IP68 su ve toza dayanıklılık sertifikası bulunan cihazın parmak izi okuyucusu ise kolay erişilebilir şekilde sırtına yerleştirilmiş. Su dayanıklılığı demişken, 590 cd2 parlaklığa kadar ulaşabilen ekranı, doğrudan gelen güneş ışığı altında çok rahat okunabilyor, havuz keyfi esnasında ekranı elinizle kapatmaya ya da şemsiye altı aramaya gerek yok.
Teknik özellikler
İki adet 2,2 GHz ve 6 adet 1,6 GHz olmak üzere sekiz çekirdekli Exynos 7885 işlemcisi performans isteyen üç boyutlu uygulamalara ve oyunlara cevap verebilirken, 4 GB belleği ise uygulamalara kaldığınız yerden devam etme imkanı sunuyor. Resmî Game Launcher uygulaması, oyunlarınızı tek bir yere dizip, uygulama listesinde gözünüzden kaçmasını engelliyor. Oyunlarınızda kazandığınız başarımlarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilmeniz için ekran görüntüsü yakalama teknolojisine de sahip.
Bağlantılar ve pil
Kulaklık girişinin tartışmalara konu olduğu günümüzde bu yuvayı bulundurması takdire şayan. 24 bit 192 KHzlik DAC’ı ile de gayet kaliteli ses veriyor. Bu medya keyfi sadece müzikle kalmasın diye de Samsung, yarım saat içerisinde %40’a kadar şarj olabilen 3.000 mAh’lik bir pil kullanmış; cihaz tek şarjla neredeyse 17 saate kadar video oynatabiliyor.
Kamera
Geçen yılın muadil modeliyle aynı çözünürlükte bir arka kameraya sahip olsa da mercek daha fazla ışık toplayabiliyor, bu da loş ortamlarda görüntü kalitesinin artmasıyla sonuçlanıyor. Kamera uygulamasının arayüzü ise basit kullanılır. Fakat HDR (koyu ve açık tonlar arasındaki farkın büyümesi) seçeneği arayüzde değil, kamera uygulamasının ayarlarında gizlenmiş. Patlayan renkleri seviyorsanız bu özelliği açmanızı öneririz.
Ön kameraları ise 16 MP ve 8 MP olmak üzere iki adet. Otomatik odaklamaya sahip olmaması gözünüzü korkutmasın, çift kameraya sahip olması sayesinde fotoğraf çekimi öncesinde ya da sonrasında yazılımsal, eş zamanlı odaklama yapabiliyor.
Sonuç
Karşıdan bakınca hafifletilmiş bir Galaxy S8 gibi dursa da, kendi sınıfında gayet başarılı bir telefon.