Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürRogue One: A Star Wars Story

    Rogue One: A Star Wars Story

    1977 yılında çıkan ilk Star Wars filminin tam öncesini anlatan Rogue One: A Star Wars Story sonunda beyazperdedeki yerini aldı ve dünyanın dört bir yanındaki Star Wars hayranlarını etkilemeye geldi. Ana Star Wars serisininden ayrı olarak çıkan ilk film olma özelliğini de taşıyan Rogue One, ilk üç filmin yaşattığı inanılmaz coşkuyu, duygusallığı ve esaslığı yaşatmayı amaçlıyordu ve rahatlıkla da söyleyebiliriz ki, amaçladığı her şeyi yerine getirebilmiş.

    rogue-trailer_13-2400x1200-171018348447

    Genel olarak baktığınızda aceleye getirilmiş veya üstünde çok durulmamış bir film gibi görünebiliyor ancak bunları bir kenara bıraktığınızda Rogue One’ın aslında son zamanlarda çıkan en aksiyon dolu ve belki de en heyecanlı filmlerden birisi olduğunu fark ediyorsunuz. Tam da ilk üç filmde olduğu gibi. Godzilla’dan tanıdığımız yönetmen Gareth Edwards bu kez bir Star Wars filmindeki karakterlerin ihtiyacı olan yegane şeyleri tam noktasından vurarak algılamış ve sahneyi abartılmış, tek düze karakterlere bırakmamış. Filmde bulunan kadın, erkek, uzaylı ve droid gibi her bir karakter sağlam birer özelliğe sahip.

    rogue-one-story-gallery-an1-ff-000074_c43f88cc

    Karakterlerle alakalı bir şeyler daha söylemek gerekirse, tek problemlerinin ‘fazla detaylı anlatılmamış’ olması olduğunu söyleyebiliriz. Aslında bu genel olarak tüm filmin yapısı için de geçerli. Tıpkı diğer tüm Star Wars filmleri gibi, “Uzun zaman önce çok çok uzak bir galakside” diyerek başlayan Rogue One, bulunduğu galaksi veya olay örgüsü ile alakalı başka herhangi bir şey söylemeyi veya anlatmayı gerekli bulmuyor. Filmin sonuna kadar belki bu detay kafanıza takılmayabiliyor ancak filmden çıktığınızda karakterleri veya bulundukları durumu çok da iyi bilmediğinizi fark ediyorsunuz.

    Ünlü oyuncu Felicity Jones’un canlandırdığı ve filmin ana karakteri olan Jyn Erso, bir asi olarak doğmuş ve İmparatorluk’un babası Galen’ı (Mads Mikkelsen) çok büyük ve ölümcül bir silahı yaptırmaya zorlayarak yozlaştırmasını canlı canlı izleyerek İmparatorluk’tan hayatı boyunca nefret etmiştir. Bu arada doğru tahmin ettiniz. Jyn Erso’nun babası Galen’ın yaratmaya çalıştığı o ölümcül silah Ölüm Yıldızı’ndan başkası değil.

    rogue-one-character-posters-tall-c

    Jyn Erso’nun Rogue One’daki nihai görevi Ölüm Yıldızı’nın planlarını ele geçirmek ve yetenekli oyuncu Ben Mendelsohn’un can verdiği, İmparatorluk’un özel silah yöneticiliğini yapan Orson Krennic’i alt etmek.

    Hocası Saw Gerrera ve Star Wars hayranlarının yakından tanıdığı Komutan Cassian Andor’dan da yardım alması gereken Jyn Erso, belki de tüm Star Wars evreninin gidişatını değiştirecek olan yegane olayı gerçekleştirecektir. Başroldeki oyuncular bir yana, Rogue One’da rol alan tüm oyuncular en az başroldekiler kadar önemli bir yere sahip. Her biri kendi sahnesinde rolünü layığıyla gerçekleştiriyor ve Rogue One’ın gerçekten özverili bir film olmasını sağlıyor. Sadece üç değil, filmde bulunan tüm karakterler önemli.

    20160715-rogue-one-water-storm-troopers-0-0

    Yönetmen Gareth Edwards filmin aksiyon sahnelerini çekerken gerçekten çok sağlam bir iş çıkarmış. Her anında heyecanla izlediğimiz Rogue One’ın özel efektleri ve aksiyon sahnelerindeki kurgusu ile olay örgüsü gerçekten görmeye değer. Aynı şekilde Edwards’ın tüm karakterleri ve olayları da mümkün olduğunca ‘kafa karıştırmadan’ anlatmaya çalışması ve bunu da sağlam bir şekilde yerine getirmesi kendisinin bir yönetmen olarak nasıl güzel işler yapabileceğinin potansiyelini de gösteriyor. Aslına bakarsanız bu Rogue One’dan sonra bir potansiyel bile sayılmaz. Kendisi ortaya gayet sağlam bir iş çıkarmış.

    rogue-one-cast-photo-d23-1536x864-521514304075-1

    Belki tüm seriye göre en iyi film olmayabilir ancak o ilk üç filmdeki eşsiz heyecanı arıyorsanız Rogue One o heyecana en fazla yaklaşabilen film olabilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN