Rise of Industry, ilk izlenim konusunda başarılı oyunlardan biri. Özellikle ekonomi işlerine el atayım, strateji yapıp simülasyonun tadını çıkartayım diyorsanız doğru adrestesiniz. Sistemi zorlamayan temiz grafikler, parlak renkler ve sanki etiket dükkanından fırlamış gibi modellenen binalar.
Tabii diğer tarafta oyunda zaman harcadıkça kendinizi bir oyuncak dükkanı işletiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Rise of Industry, temelde arz ve talep ile ilgili. Her biri belli bir ürün alabilecek iki ila dört mağazaya sahip olan, harita boyunca yayılmış çeşitli büyüklükte bir avuç kasaba mevcut. Görevimiz ise talebi yerine getirmek. Bunun için kömür madenciliği yapıp doğrudan sevkiyat işine girebilir veya un, süt gibi kendi başına üretilebilinen detaylara yönlenebilirsiniz.
Oyunun grafiklerinin eğlenceli olması gibi arayüzü de aynı şekilde sevimli. Bir binanın tamamlanmasının ardından ortaya çıkan küçük konuşma balonları, duman efektlerinin daha çizgi filmden forlarmış gibi görünen çizimleri gibi minik detaylar oyunu “bazılarınıza” göre etkileyici göstermeyi başarmış. Oyunun öğretici ve kolay arayüzünün dışında dikkat çelen diğer kızım ise çeşitli linklere yönlendirmesi (Wiki ve Youtube). Tam olarak anlayamadığınız noktalarda oyun bunu videolu olarak da gösteriyor. Eninde sonunda basit ve eğlenceli başlayan her strateji oyunu gibi Rise of Industry de karmaşıklaşıyor.
Kamyonlardan trenlere geçiş ve hatta zeplinlere bile ürün taşıttığınız zamanlar oluyor. Oyunla ilgili tek sorun muhtemelen bu araçların bazılarına mecbur kalmak. Kaynaklara baktığımızda her şey mükemmel diziliyor, ancak demiryolu kurmak için mantıklı bir nokta bulamadığınız zamanlar da oluyor. Rise of Industry, kendi eğlencenizi yaratabileceğiniz oyunlardan. Seçimleriniz, binalarınız, kaynaklarınız derken sonuçta bu oyunun efendisi sizsiniz. Sonuca ulaşmak son derece basit gibi görünebilir, ancak işleri katmaşık hale getirmek de sizin elinizde. Bu tarz strateji ve ekonomi kontrolünün sizde olduğu oyunlardan hoşlanıyorsanız, Rise of Industry’ye şans verebilirsiniz. Tabii beklentinizi yüksek tutmamakta fayda var. Oyundaki temel etkileşimler güçlü olsa bile ilerleyebileceğiniz tek bir yol var. Bu noktada performans bakımından orta şeker kıvamını düşünebilirsiniz.