Türkiye’de üretilen Realme C21 büyük ekranı ve 5000 mAh’lik pili ile ilgi çekiyor. Bu ürünün enbüyük özelliği ise kuşkusuz fiyat/performans dengesi.
Realme C21 , 8.9mm kalınlıkta ve 190 gram ağırlıkta. Genellikle plastik malzemenin tercih edildiği telefon, yanlardan yumuşatılmış hatlara sahip. Arka yüzeyi ise, tırtıklı plastik. Yine arka tarafta, ana kamera sistemi ve parmak izi okuyucu sensör dikkat çekiyor. Ürünün alt kısmına baktığımızda ise, 3.5mm kulaklık girişi ve microUSB bağlantı noktasına yer verildiğini görüyoruz. Evet, Type-C tercih edilmemiş. Peki kutudan kulaklık çıkıyor mu diye sorarsanız, hayır, çıkmıyor.
Realme C21, bünyesinde yüz tanıma sistemi ve parmak izi okuyucu sensör sistemini barındırıyor. Yüz tanıma sistemi, aslında çok da gelişmiş bir sistem değil, dolayısıyla kandırılma payı var. Parmak izi okuyucu sensör ise, daha güvenli bir çözüm ve biz de bunu öneriyoruz. Tabii ekrana yedirilmiş sistem yerine arka yüzeye konumlandırılmış sistem, haliyle artık güncel değil ve kullanımı biraz daha zahmetli.
Realme C21, 6.5 inç değerde büyük bir ekrana sahip
Bu büyük ekran, bir şeyler izlemek, okumak ve oynamak için güzel çözümler sunabiliyor. IPS LCD teknolojisinin kullanıldığı ekran, 720 x 1600 çözünürlük sunuyor ve özellikle iç mekân kullanımlarında başarılı görüntüleme performansına sahip. Dokunuşlara verdiği cevaplar da genel olarak hızlı.
Peki ekran tarafında başka nasıl detaylar var diyecek olursanız, örneğin, okuma yapmak istiyorsanız siyah beyaz görüntü modunu aktifleştirebilirsiniz. Uzun süreli kullanımlarda da gözlerinizin daha az zarar görmesi için göz konforu modunu aktifleştirebilirsiniz.
MediaTek Helio G35 yonga farkı
MediaTek Helio G35, bünyesinde 2.3GHz değerde Cortex A53 ve 1.8GHz değerde Cortex A53 olmak üzere toplam 8 çekirdekli octa-core işlemci bulunduruyor. Bunun yanında 3GB RAM ve 32GB dahili depolama mevcut. Cihaz, yaklaşık 20GB’lık kullanılabilir alan sunuyor. Tabii daha iyi bir deneyim için microSD kart desteği de sağlayabilirsiniz.
Telefon, Android 10 işletim sistemiyle geliyor. Aslında Android 11 olmasını beklerdik. Yine de, kullanımı kolay bir arayüzü var ve genellikle performanslı çalışıyor. Uygulama çalıştırma tarafında bir sorunla karşılaşmadık. Tabii güç isteyen 3D uygulamaların çalışmalarında gecikmeler ve ufak kasmalar gözlenebiliyor.
Yaptığımız testlerde, Asphalt 9 gibi iyi grafiklere sahip bir yarış oyununu rahatlıkla oynayabildik. Ara ara ufak kasmalar olsa da, genelinde akıcı deneyim elde edebildik. Tabii cihazın genellikle 2D platform oyunları ve bulmaca oyunları için daha ideal olduğunu da söyleyebiliriz. Uzun süreli oyun deneyimlerinde de cihazda ciddi ısınma düzeyiyle karşılaşmadık.
Üçlü kamera sistemi
Ürünün arka tarafında 13+2+2MP’den oluşan üçlü kamera sistemi bulunuyor. Ana kameramz, aynı zamanda geniş açılı kamera olarak nitelendiriliyor. Bunun yanında 2MP makro kamera, 2MP de derinlik sensörü var. Özellikle bokeh efektli görseller için iyi sonuçlar alabilirsiniz. Tabii iyi ışıklı ortamlarda.
Video tarafına baktığımızda, ana kamera ile gece çekimi, ağır video çekimi gibi seçeneklere de erişebiliyorsunuz.
Hem ön hem de arka kameranın 1080p 30FPS video çekim imkânı sunduğunu, iyi ışıklı ortamlarda ve sabit çekimlerde iyi sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz.
5MP değerdeki ön kamera, hem bokehli selfie’ler hem de internet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmeler için iyi performans sunabiliyor.
Yine de, kameralar tarafında beklentilerinizin yüksek olmaması gerektiğini belirtelim.
5000mAh pil
Realme C21, bünyesinde 5000mAh değerde pile sahip. Oldukça iyi bir değer. Cihaz, gündelik kullanımda, tek şarj ile 2 günü rahatlıkla çıkarıyor. Eğer yoğun kullanım tercih eden biriyseniz, tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Tabii kablo ve bağlantı tarafında Type-C tercih edilseydi, daha kullanışlı olurdu.
Realme ürün ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın