Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelRamazan sofralarını şenlendirecek küçük ev aletleri

    Ramazan sofralarını şenlendirecek küçük ev aletleri

    Bu yıl Ramazan ayı pandemi nedeniyle yine kısmi sokağa çıkma kısıtlamalarına denk geldi. Dolayısıyla iftarlar çoğunlukla evlerde açılacak. Oruç tutanlar yılın bu özel zamanında en sevdikleri yemekleri evlerinde pişirecekler ve birlikte yaşadıkları çekirdek aileleri ile bir sofrada buluşacaklar. Hatta sevdikleri dostlarının, akrabalarının evlerine sanal iftar ziyaretleri gerçekleştirecekler. NielsenIQ’nun verilerine göre Türkiye’de her 4 kişiden 1’i geçtiğimiz sene, sanal bir Ramazan yemeğine katıldığını belirtmiş. Bu durumun 2021’de gerçekleşmesi muhtemel. Bununla birlikte ramazan ayı her yıl olduğu gibi bazı tüketim kategorilerinde satışların artmasına da neden olacak.

    Pandemi şartlarında geçen 2020 Ramazan ayında tüketiciler henüz salgınla yaşam konusunda acemi oldukları için ağırlıkla ürün stoklamışlar ve panik alımları yapmışlardı. Bu yıl ise geçtiğimiz yıla göre nispeten deneyimli olan tüketicinin önceliği elbette yine gıda alışverişi olacak. Ancak geçen yılki sokağa çıkma kısıtlamalarında hazırlıksız yakalanmış olsa da kendi şartlarında evde yeme içme konusunda adeta ihtisas yapan tüketici bu yıl ne istediğini daha iyi biliyor. Dolayısıyla bu yılki Ramazan alışverişlerinde gıda ürünleri kadar, yiyecek ve içecek hazırlarken işinizi kolaylaştıracak küçük ev aletleri de ön planda olacak. Bu haftaki yazımda Ramazan sofralarını şenlendirecek küçük ev aletlerini bir araya getirdim.

    Ramazan ayı beslenme düzenimizin değiştiği bir aydır. Uzun saatler aç kalırız, metabolizmamız yavaşlar. İftar sofrasına oturduğumuzda çoğumuz hızla önümüze geleni yeriz. Uzmanlara göre bu yanlıştır. Oruç birden besinlere yüklenmeden açılmalıdır. Konumuza dönersek; uzmanlara göre yine iftarda pişirme yöntemi olarak kızartmalar, kavurmalar yerine haşlama, buğulama, ızgara veya fırın yemekleri tercih edilmelidir. Dolayısıyla benim tavsiyem iftar yemeklerinizde midenizi yormayacak, sağlıklı yemekler pişirebileceğiniz pişirme cihazlarını kullanmanız.

    Buharlı pişirme ile sağlıklı iftar yemekleri
    WMF KITCHENminis buharlı pişirici Ramazan sofralarınız için buharlı pişirme ile sağlıklı yemekler hazırlayabileceğiniz bir cihaz. BPA içermeyen ve ocak gerektirmeyen ürün, paslanmaz çelik Cromargan gövdesi ve kaliteli cam kapağı ile son derece kullanışlı. 900 watt gücü ile et, balık ve sebzeleri vitaminlerini koruyarak buharda pişirmenizi sağlar. Kompakt tasarımı 14,4 x 28,4 cm’lik taban ölçüleri ile mutfakta çok yer kaplamayan buharlı pişiricinin iki farklı pişirme bölmesi ve WMF Easy Steaming özelliği sayesinde her bölmesi ayrı olarak ayarlanabilir. Böylece tüm yemekler farklı bölmelerde aynı anda pişirilebilir.

    Izgara da bir diğer seçenek
    İftar sofralarınızda buharlı pişirme yerine ızgarayı da tercih edebilirsiniz. Tabi bu yöntem için sayısız ürün alternatifi olsa da bu noktada önerebileceğimiz ürünlerden biri Korkmaz’ın Mangalet Granit elektrikli ızgarası olabilir. %100 Alüminyum döküm ızgaraları ile ısıyı homejon olarak dağıtan ürün, enerji tasarrufu sağlayan özel tasarımlı resistans ve yağ özelliği ile, 250 derece sıcaklığında bile kömür ve odun zahmetine girmeden size gerçek mangal keyifini yaşatır. Granit iç kaplaması ve alüminyum döküm gövdesiyle her türlü çizilmeye karşı 5 kat daha fazla direnç sağlayan ürünün çıkarılabilen fiş ve rezistans özelliği, istendiğinde ızgara ile rahat servis yapabilme imkânı sunuyor. Kolayca temizlenebilen ürün bulaşık makinesinde de yıkanabiliyor.

    Pide yerine ev ekmeği diyenler için
    Ramazın klasiği pidedir. Ancak elinizin avucu kadar pide ekmeği 1 dilim ekmeğe denk geldiği için dikkat ederek tüketilmesi gerekiyor. Ancak pide yerine evde kendi yaptığınız ekmeği de tercih edebilirsiniz. Tefal’in ekmek yapma makinesi Pain Plaisir ile 3 glutensiz program dahil 17 otomatik program ile lezzetli ekmekler, kekler, pizza hamurları, reçeller, mısır gevrekleri ve yulaf lapaları hazırlayabilirsiniz. 500 gram’dan 1 kg’ya küçük ya da büyük ekmekler hazırlayabileceğiniz cihaz 15 saat gecikmeli başlatma ve 1 saat sıcak tutma özelliklerine sahip.

    İftar sofralarının vazgeçilmezi çayı unutmayalım
    Tutkunları için çay iftar sofrasının vazgeçilmezlerinden biridir. Orucunu hafif kahvaltılık ve çay ile açanlar ana yemekten sonra tatlı ile de çay içmeyi tercih eder genelde. Dolayısıyla demlenen çayın uzun süre taze kalması önemlidir. Karaca’nın yeni çay makinesi RoboTea tam da bu ihtiyaca çözüm sunan yenilikçi bir ürün. Demlenme işleminin bittiğini sesli uyarı ve tazeliğin rengi olan yeşil ışık ile haber veren RoboTea, 60 dakika boyunca çayın tazeliğini koruyarak çayseverlere benzersiz deneyim sunuyor. Tazelik süresi dolduğunda ise ışığı kırmızıya dönen RoboTea aynı zamanda su kaynatma ve demlemenin tüm aşamalarında kullanıcısına sesli olarak haber veriyor. RoboTea haznesine eklenen suyu, 90 derecelik ideal ısıya getirdikten sonra damla damla demlikteki çayla buluşturan damıtma tekniği aynı zamanda çay yapraklarını yanmasını da engelliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN