Eğer bir oyun tutkunuysanız, online oyunlarda ekip arkadaşlarınız ile konuşmak başarınız için oldukça önemlidir. Günümüzde çoğu çoklu oyunculu oyun, oyuncuların oyun içinde sesli iletişim için çözüm üretse de, iletişim genellikle yeterli olmuyor. Takım arkadaşlarınız ya da grubunuzdaki diğer oyuncularla iletişime izin veren harika sohbet uygulamaları bulunuyor. Oyuncular için Sesli Sohbet Uygulamaları başlıklı yazımda, oyuncular için tasarlanmış sesli sohbet uygulamalarına örnekler vererek, birkaçını derinlemesine inceleyeceğim.
Oyuncuların kullanabileceği bu uygulamalarla, seçime bağlı olarak ses, video ve hatta konferans yoluyla diğer oyuncular ile iletişime geçebiliyorsunuz. Uygulamalara örnekler vererek devam edelim.
Mumble
Uçtan uca şifreleme protokolü kullanan Mumble, en basit VoIP uygulamalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama, arkadaşlarınızla sohbet ederken ses gecikmelerini azaltmak için düşük gecikmeli ses akışını destekliyor. Diğer bazı çevrimiçi oyun VoIP uygulamasına göre açık kaynak olarak geliştirilmesi ve ücretsiz olması en önemli avantajları arasında geliyor. Windows, Mac OS ve Linux ortamlarında çalışabiliyor. Uygulamada, oyunda kimin oynadığını gösteren oyun içi yer paylaşımını ve oyunun sanal ortamındaki karakterden gelen sesi duymanızı sağlayan lokasyon sesini kullanabiliyorsunuz. Mumble sohbet uygulaması, kimlik doğrulama ve şifreleme açısından da avantajlar sunuyor. Uygulamanın basit bir arayüzünün olması kullanımını kolaylaştırıyor.
TeamSpeak
TeamSpeak uygulamasında istediğiniz kontrolleri basit şekilde yapıp, sunucuyu da yönetebiliyorsunuz. Kullanışlı bir arayüze sahip olan uygulama, çağdaş bir tasarıma sahip olmasa bile işlevsellik açısından oldukça işe yarıyor.
TeamSpeak’ın önemli özelliklerinin başında, iletişimi senkronize etmek için hızlı dosya aktarımına destek vermesi geliyor. Uygulama, AES şifrelemesiyle sesli iletişimi sağlıyor. Oyuncular için en uygun uygulamaların başında gelen TeamSpeak, sunucu düzeyinde şifrelemeye de destek veriyor. Oyuncular İçin Sesli Sohbet Uygulamaları
Steam Chat
Steam Chat, çoklu ortamda oyun oynarken karşılıklı konuşma ihtiyacını karşılayan bir diğer uygulama olarak öne çıkıyor. Oyun oynarken arka planda çevrimiçi oyuncular ile konuşmak için deneyebileceğiniz uygulamaların arasında adından söz ettiriyor. Steam’daki ücretsiz sohbet özelliği kullanırken aynı zamanda diğer oyuncular ile internet linkleri de paylaşabiliyorsunuz.
Steam Chat ile grup oluşturarak ilgili gruplara üyeler atayabiliyor, grup bilgilerini yönetebiliyor ve eğer isterseniz sohbet kısıtlamaları da tanımlayabiliyorsunuz.
Discord
Discord, çoklu oyun ortamında sesli sohbet konusunda en çok tercih edilen uygulamaların başında geliyor. Oyuncuların diğer Discord grup üyeleri ile sesli ve yazılı olarak iletişim kurma olanağı bulunuyor. Oyuncular sunucuları özelleştirip arkadaşlarına davet gönderebiliyor. Discord servisi doğrudan internet ortamında kullanılabiliyor. Diğer taraftan, eğer istenirse bilgisayara da indirilebiliyor.
Bir internet servisi olan Discord’da oyuncular sunucuya hızlı bir şekilde bağlanıp sohbet etmeye başlayabiliyor. Oyuncular klavye kısa yolları oluşturup, Discord’u oyun için bir arayüz olarak kullanabiliyor. Uygulamanın yer paylaşım özelliği ile oyuncular, oyunları ve etkileşimde bulunduklarıyla direk iletişime geçebiliyorlar. Bu serviste ek işlevler elde etmek için botlar da eklenebiliyor.
Discord ortamında oyuncular, diğer oyuncular ile özel ses seviyelerini ayarlayarak, iletişimde bulunulan oyuncunun sesini açıp, diğer oyuncuların sesini azaltma şansına sahip oluyorlar.
Twitter takip için @salihertugrul YouTube kanalım