Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetOppo Enco W31 İncelemesi

    Oppo Enco W31 İncelemesi

    Tam kablosuz kulaklıklar giderek daha fazla ilgi görüyor ve her fiyat noktasında sunulan seçenekler artıyor. Oppo Enco W31 de bu ilgiden yola çıkılarak tasarlanmış bir ürün. Fiyat ve performans arasında denge arayanlar için bu modelin ilgi çekici tasarım ve özellikler barındırdığını görüyoruz.

    Enco W31 kullanıcıların rahatlığını düşünen bazı tasarım unsurları barındırıyor. Öncelikle silikon uçlar kullanılmış, bu da kulak kanalının tamamen kapatıldığını gösteriyor. Bu tür tasarımlar dinleyicinin dış ortamla arasına fiziksel bariyer koyuyor ve dinlenilen içeriğe daha fazla odaklanılmasını sağlıyor. Enco W31’de gürültü engelleme sisteminin bulunmadığını düşünecek olursak, silikon uçlu tasarımla bunun eksikliği belirli bir seviyeye kadar kapatılıyor. Oppo, W31’in kutusuna üç farklı silikon uç çifti yerleştirmiş. Sizin için uygun olanı deneyip belirleyebilirsiniz.

    Sap kısmı kulaklara yerleştirildiğinde yaklaşık 45 derecelik açı yapacak biçimde duruyor. Ayrıca biraz kalın ve yassı biçimde tasarlanmış. Bu tasarım kulaklıkların hem kolayca tutulmasını hem de kulaklara daha sağlam şekilde yerleşmesini sağlıyor. Uzun süreli kullanımlarda bile W31’in dikkate değer bir rahatsızlık hissi yaratmadığını gözlemliyoruz. Sonuç olarak Oppo, temel malzemesi plastik olan bu kulaklıkları iyi bir şekilde tasarlayarak hem şık görünmesini hem de ergonomik avantaj sağlamasını mümkün kılmış.

    Kulaklıkların bir başka özelliği de IP54 sertifikasıyla sıvı sıçramalarına karşı belgelenmiş olması. Yağmurlu havalarda yürürken veya spor yaparken kulaklıkların karşılaşacağı su damlaları veya ter herhangi bir sıkıntı çıkarmayacaktır.

    Kutu tasarımına gelecek olursak Oppo burada da malzeme seçimini kulaklıkla aynı yönde kullanmış. Mat dış yüzeyi parmak izlerine karşı dayanıklı. Yassı ve hafif kalın disk biçimindeki tasarımı cepte taşıma konusunda sıkıntı çıkarmıyor. İstiridye kabuğuna benzer bir kapak yapısı var. Tek elle açmak zahmetli, ancak iki elinizi kullanarak kapağı rahatlıkla açabilirsiniz. Kulaklıklar yatay duracak şekilde yerleştirilmiş ve her bir teki rahatlıkla yerinden çıkarabilirsiniz. Her bir şarj yuvasının sap kısmına gelen bağlantı noktalarıyla şarj işlemi gerçekleşiyor. İki yuvanın arasında yer alan buton ile açma, kapatma, eşleştirme ve sıfırlama işlemleri yapılıyor. Bunun üstünde de bir gösterge lambasını görüyoruz.

    Oppo Enco W31’i herhangi bir Bluetooth destekli cihaza standart yöntemleri kullanarak bağlayabilirsiniz. Bunun için kapağın içindeki butona basılı tutup lambanın beyaz renkte yanıp sönmesini görmek yeterli. Eğer bir Oppo markalı ve ColorOS 7 ile çalışan bir akıllı telefonunuz varsa, işler daha kolay. Hızlı eşleştirme adımları sayesinde standart Bluetooth eşleştirme yöntemiyle uğraşmadan saniyeler içinde bağlantı kurabilirsiniz.

    Enco W31’in her bir tekine yerleştirilmiş olan dokunmatik kontrol alanı sayesinde çeşitli kontroller hızlı şekilde yapılıyor. Örneğin sağ kulaklığa çift tıklatarak çalan parçayı değiştirebilir, üç kez tıklatarak sesli asistanı açabilirsiniz . Sol kulaklığa çift tıklatarak da ses modunu değiştirmeniz mümkün oluyor. Öte yandan, her iki kulaklıkta bulunan optik sensörler sayesinde bunların kulakta olup olmadığı algılanıyor. Herhangi bir teki kulağınızdan çıkardığınızda çalan içerik duruyor, taktığınızda yeniden oynatılıyor.

    Oppo her bir kulaklık tekine 7 milimetrelik dinamik ses sürücüsü yerleştirmiş. Aynı zamanda ses tarafında yaptığı ayarlamalarla düşük ve yüksek frekansların dengeli biçimde işlendiğini belirtiyor. Kulaklıklar AAC HD ses kodlayıcısını da destekliyor. Eşleştirme işlemini gerçekleştirip müzik dinlemeye başladıktan sonra sesin berraklığı ve basların doyuruculuğu dikkat çekiyor. Dengeli olarak adlandırılan bu modun çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli olacağını düşünüyoruz. Eğer basların daha zengin olduğu bir ses deneyimi isterseniz, sol kulaklığa çift tıklatarak Bas Modunu etkinleştirebilirsiniz. Bu takdirde düşük frekanslar biraz daha güçlendirilecektir. Buna rağmen orta ve yüksek frekansların da fazla gölgelenmediğini, basta aşırıya kaçılmadığını görüyoruz.

    Enco W31’de bulunan ikili mikrofon sistemi belki bugünlerde gördüğümüz tarzda bir gürültü engelleme sunmuyor. Ancak telefon görüşmeleri sırasında ortamdaki gürültüyü azaltarak sesinizin karşı tarafa daha anlaşılır biçimde gitmesini sağlıyor. Telefon görüşmelerinde de W31 sahiplerinin rahat etmesini sağlayacaktır gibi görünüyor.

    Pil tarafına baktığımızda Oppo, bu kulaklıkların tek bir şarjla 3.5 saat civarında dinleme süresi sunduğunu belirtiyor. Pratikte 3 saate yakın bir süreye ulaşmak mümkün. Şarj kutusu ile birlikte toplam dinleme süresi 15 saate çıkıyor. Kısacası Enco W31 uzun egzersizler veya uçak yolculuklarında bir tam uzunlukta filmi izlemek için yeterli. Kutusunda birkaç dakika bırakarak da bir saat kullanacak pil seviyesine ulaşabilirsiniz. Şarj kutusu arkasında bulunan USB-C portu üzerinden şarj ediliyor.

    599 TL’lik fiyat etiketine sahip olan Enco W31, rahat kullanım imkanı sunan ve pil ömrüyle de beklentileri karşılayan yüksek fiyat-performans oranlı bir ürün. Sunduğu ses kalitesiyle de kullanıcıları tatmin ediyor. Aktif gürültü engelleme özelliği yok, ancak fiziksel tasarımı sayesinde bunun açığını belirli bir seviyeye kadar kapatıyor. Enco W31’i özellikle Oppo akıllı telefon sahiplerine öneririz. Ancak başka markalı telefon kullananlar da bu kulaklıklardan fazlasıyla yararlanabilirler.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN