Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiNothing Phone (2a) İnceleme | Segmentinin en farklısı!

    Nothing Phone (2a) İnceleme | Segmentinin en farklısı!

    Nothing markası, OnePlus’ın kurucularından Carl Pei’nin oluşumlarından biri olarak karşımıza çıkmıştı. İlk ürününü bir kablosuz kulaklık olarak çıkaran marka, daha sonrasına akıllı telefonlarıyla da çok konuşulur oldu. Şirketin üçüncü telefonu olan Phone (2a) modeli ise birçok kişi tarafından da ilgiyle karşılandı. Peki Nothing Phone (2a) kullanıcısına neler sunuyor? Gelin bu yazımızda göz atalım.


    İlginizi çekebilir: Redmi Note 13 Pro+ 5G İnceleme | Serinin en iyi telefonu


    Nothing markası klasikleşen akıllı telefonları tasarımlarından daha farklı bir bakış açısı ile transparan yapıda geliyor. Bu yapıyı markanın Phone (1) ve Phone (2) modellerinde ilgiyle karşılandı. Aynı tasarım anlayışı Phone (2a) modelinde de devam ediyor. Siyah ve beyaz (Milk) renklerle satın alınabilen telefon arka tarafta bir insan siluetini andıracak şekilde iki kamera gözleri, kameraların arkasında bulununan NFC bölgesi bir beyni ve LED ışıkları olan Glyph özelliği ise dış dünyaya açılan ve sizinle iletişime geçen bir ağzı temsil ediyor. Cilalanmış arka kapağı transparan yapıyı en iyi şekilde gösterecek şekilde ayarlanırken bileşenleri birbirine bağlayan kabloların şekli ise New York Manhattan metrosunun krokisinden esinlenilmiş.

    Nothing

    Telefonda çevrecilik vurgusunu her yönden hissettiren Nothing, Phone (2a) modelinde orta çerçevede %100 geri dönüştürülmüş alüminyum, 7 devre kartında %100 geri dönüştürülmüş kalay, ana devre kartında %100 geri dönüştürülmüş bakır folyo kullanıyor ve plastik parçaların %50’sinden fazlası sürdürülebilir kaynaklardan elde ediliyor.

    Nothing

    Telefon yalnızca 8,6mm kalınlığında ve 190 gram ağırlığında. Bu da telefonu elde tuttuğunuzda rahat bir tutuş konforu sağladığı anlamına geliyor. IP54 sertifikası ile suya ve toz karşı sıçrama derecesinde koruma saplayan telefonu diğer telefonlardan ayıran noktası ise Glyph arayüzü. Arka tarafta bulunan üç farklı LED ışıklar diğer Nothing telefonlar gibi birçok işleve sahip. Bunların başında zil sesleri, bildirimler, sayaç, müzik görselleştirme özellikleri geliyor. Ayrı bir menü ile tüm LED ışıkları özelleştirebileceğiniz Glyph arayüzü farklı telefon kullanmak isteyenler için birebir.

    Telefonun ön tarafında ise 6.7 inç boyutunda Flexible (Esnek) AMOLED bir ekran yer alıyor. Bu ekran 1080 x 2412 piksele, kısaca FHD+ çözünürlüğe sahip. 120Hz ekran yenileme özelliğiyle akıcı olan ekran 240Hz dokunmatik örneklemesi ile basım hassasiyeti konusunda da iyi seviyede. Telefon ile bir şeyler izlemeye sevenler için telefon 1 milyar renk gösterebiliyor. Ek olarak HDR10+ desteği de bulunuyor. 1300 nit parlaklık seviyesine çıkabilen Nothing Phone (2a), yüksek güneş ışığı altında da ekranı görme zorluğu yaşatmıyor. Göz sağlığını koruma konusunda da başarılı olan telefonda 2160Hz PWM karartma yer alıyor. İnce çerçeveleri sayesinde %91.65 gibi yüksek ekran gövde oranıyla segmentindeki en iyi ekrana sahip telefonlardan biri olduğunu kanıtlıyor.

    Nothing

    Gücünü Mediatek Dimensity 7200 Pro işlemcisinden alan Nothing Phone (2a) segmentindeki en güçlü telefonlardan birisi. TSMC’nin 4nm üretim sürecinden geçen bu işlemciye Mali-G610 MC4 grafik birimi eşlik ediyor. 8GB RAM / 128GB depolama ya da 12GB RAM / 256GB depolama kombinasyonlarıyla tercih edilebilen telefonda +8GB RAM genişletme yapılabiliyor. Yüksek grafikli oyunları sorunsuzca ve sabit olarak 60fps oynatabilen Phone (2a) yazılım tarafında da çok güncel. Android 14 ile kutudan çıkan telefon üzerinde markanın kendi arayüzü olan NothingOS 2.5 ile geliyor. Google tabanlı stok arayüze ne kadar benzer olsa da markanın geliştirdiği bir takım kişiselleştirme özellikleri ile kullanıcısına özel bir telefon kullandığını her yönden hissettirebilen bu telefon 3 büyük Android güncellemesi ve 4 sene boyunca da güvenlik güncellemesi alacak.

    Nothing

    Arka tarafta “yepyeni gözler” olarak nitelendirilen kameralara göz atacak olursak segmentindeki diğer telefonlardan ayrı olarak farklı kamera çözünürlükleri yerine iki adet 50MP kamera kullanarak yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekmenize olanak tanıyor. Ana kamerasında OIS ve EIS desteğiyle 4K 30fps olarak sabit çekimler yapmanıza olanak tanıyan bu kameraya ek yine 50MP çözünürlüğünde  114 derece sunabilen ultra geniş açı kamerası da eşlik ediyor. Ultra XDR özelliğiyle HDR çekimi konusunda başarılı sonuçlar veren telefonun ön tarafında da 32MP çözünürlüğünde ön kamerası yer alıyor. Bu kamera ile de 1080p 60fps olarak video çekimi yapılabiliyor.

    Orta segmentin vazgeçilmez özelliklerinden biri olan stereo hoparlör, Nothing Phone (2a) modelinde de yer alıyor. Yüksek ses seviyesinin yanında bir amiral gemisi kadar olmasa da tatmin edici bir ses performansına sahip.

    Nothing Phone (2a) Now Official; Priced At RM1,699 - Lowyat.NET

    Segmentindeki yeterlilikleri sağlayan Nothing Phone (2a) içerisinde 5000 mAh büyüklüğündeki pile ev sahipliği yapıyor. Bu batarya kapasitesi Nothing markalı telefonlar arasındaki en büyük kapasitesi olduğunu hatırlatalım. Hızlı şarj olarak da 45W ile şarj olabilen telefonun kutusundan herhangi bir şarj aleti çıkmıyor. Ancak hızlı şarjı destekleyen bir şarj aleti ve kutu içerisindeki kablo kullanıldığında tam gücüne kısa sürede ulaşıyor, 23 dakikada %50, 1 saatte tam dolum sağlayabiliyor.

    WiFi 6, Bluetooth 5,3 ve NFC desteğinin yanında 5G özelliğini de bünyesinde bulunduran Phone (2a) güncel ağ bağlantılarına sahip. Peki siz Nothing Phone (2a) hakkında neler düşünüyorsunuz? 19.999 ve 21.999 TL fiyatla satışa sunulan telefon sizce segmentindeki rakiplerinden farklılaşan tasarımı ve sunduğu diğer teknik özellikleriyle alınabilir bir telefon mu?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN