Mobil uygulamalarınızı yenileme zamanı geldi. Kullanmandığınız uygulamaları silip, yenileri ile değiştirmek isterseniz yazım tam sizlik.
Mobil Uygulamalarınızı Yenileme Zamanı Geldi
Ben her ocak ayında tablet, telefon ve bilgisayarımı gözden geçirir, tüm yıl boyu daha az kullandığım veya verim alamadığım uygulamaları yenileri ile değiştiririm. Sizde benim gibi düşünüyorsanız bolca fikir alabileceğiniz uygulama önerilerimi yazımda bulabilirsiniz.
Önerilerime geçmeden önce ağırlıklı olarak iOS tabanlı cihazlar kullandığımı belirtmek isterim, öte yandan önerdiğim uygulamaların çoğunun Android versiyonları da mevcut. Bu sebeple uygulamalar için indirme linki vermek yerine işlevlerine odaklanacağım.
Vignette – Update Contact Pics
Telefonunuzdaki kişi listenizi sosyal medya ile entegre etmeye ne dersiniz? Vignette, kişi listenizi sosyal medyadaki profilleri ile bağlıyor, ardından otomatik olarak profil resimlerini uygulamaya çekiyor. Sosyal medyada kalabalık çevresi olanlar için tam bir kurtarıcı olan uygulama, olası karışıklıklardan sizi korurken renkli bir ajanda oluşturmanızı da mümkün kılıyor.
Duet Display
Her ne kadar büyük ekranlarda çalışsak bile bazen bu yeterli gelmiyor. Duet Display ise tabletinizi bilgisayarınız için ikincil bir ekrana dönüştürüyor. Uygulama hem kablolu hem de kablosuz bağlantıları destekliyor, üstelik iPad veya Android tabletli bir Mac veya Windows PC’de kullanılabiliyor. Yani tek bir ekosisteme bağlı çalışmıyor. Duet Display’in alternatifi bol ama ben çok yönlü oluşu sebebiyle Duet Display’i tek geçiyorum.
Flow by Moleskine
iPad ve Apple Pencil ile mucizeler yaratmanızı sağlayan uygulama, fikirlerinizi, notlarınızı ve eskizlerini taçlandırıyor. Efsanevi Moleskine dizüstü bilgisayar deneyimini iOS’a getiren Flow; kağıt türleri, renkler ve araçlar için düzinelerce kombinasyon sunarken, sanal kalem kutunuzu oluşturmanızı da mümkün kılıyor. Çalışırken tıkandığınız veya bunaldığınız zamanlarda yardımınıza koşan uygulama, çizimi hobi haline getirmek isteyenler için ideal.
Jumbo: Privacy + Security
Veri gizliliğinizi korumak günümüzün en büyük zorululuklarından biri. Bu konuda yardımınıza koşan Jumbo, etkinlik geçmişinizi Google, Facebook, Amazon Alexa ve Twitter gibi platformlardan kolayca silmenizi sağlarken, aynı zamanda bu şirketlerin verilerinizi nasıl kullandığını özetleyip, topladıkları bilgileri en aza indirebilmeniz için uygulama ayarlarını nasıl değiştirebileceğinizi de açıklıyor.
Benzer işi yapan Guardian Firewall’da alternatif olarak aklınızda bulunsun.
Lensa: Photo Editor
Selfie fotoğraflarınız için kullanabileceğiniz Lensa, görüntünüzü abartmadan düzeltebileceğiniz bir rötuş programı. Fitrelerin aksine daha doğal bir etki sunan uygulama ile daha pürüzsüz bir cilt, hafifletilmiş gözaltı torbaları, beyaz dişler, pembeleşmiş yanaklar elde etmek mümkün. Uygulama üzerinden tüm bunları yaparken aynı zamanda arkaplanı bulanıklaştırarak yüzünüze odaklı bir görüntü elde edebiliyorsunuz. Biraz hile gibi ?♀️ haklısınız ama en azından filtreler gibi doğallıktan uzak bir hava vermiyor, görüntünüzü tazeliyor. (https://www.stocktargetadvisor.com/)
Tailor
Uzun bir web sayfasının, sohbet kaydının veya sonsuza gidiyormuş gibi görünen bir listenin ekran kaydını almanızı gerekti mi? Bu durum benim sık sık başıma geliyor. Tailor bu sorunu ortadan kaldıran, ekran görüntülerini bir araya getirerek tek bi görsel oluşturmanıza imkan tanıyan harika bir çözüm sunuyor. Kullanmak için önce kaydetmek istediğiniz sayfaların ekran görüntülerini alıyorsunuz, ardından uygulamayı açarak fotoğraflarınıza erişim veriyorsunuz. Uygulama bu görüntüleri tek bir dosyada birleştirerek “dosyalar” bölümünüze kaydediyor. Dilerseniz bu dosyayı mail veya mesaj yolu ile de paylaşabiliyorsunuz.
24me Akıllı Kişisel Asistan
Randevu, takvim, notlar ve kişisel hesaplarınızı tek bir uygulamada toplamak isterseniz 24me’ye bir şans vermenizi öneririm. Yapay zeka teknolojisi kullanan uygulama, organize olmak isteyenler için tıpkı özel bir asistan gibi çalışıyor. Gün içinde yapmanız gerekenleri önceden haber veren, sıradaki işinizi hatırlatan ve verdiği detay bilgilerle verimliliğinizi de artıran uygulama, tam bir kurtarıcı.
Glitche
Pek çok ünlünün favorisi olan uygulama, fotoğraf ve videoları adeta dijital sanat eserlerine dönüştürüyor. Temel olarak görüntüleri bozmak için yazılım hatalarını taklit eden bir algoritma kullanan Glitche’in eşi benzeri yok. Algoritması sayesinde eşsiz efektler üretebilen uygulamanın diğer bir özelliği ise efektler arasından seçim yapma olacağı sunmaması ile ilgili. Glitche, çalışmanıza göre bir efekt belirleyerek deneysel ve görülmemiş bir fotoğraf veya video oluşturmanıza imkan tanıyor. Mutlaka deneyin.
Sticker.ly – Sticker Maker
WhatsApp her ne kadar mesaj yoğunluğu sebebiyle beni zaman zaman sıksa bile vazgeçemediğim bir uygulama. Eminim siz de benden farklı düşünmüyorsundur… Milyonlarca komik WhatsApp çıkartması ile birlikte gelen uygulama aynı zamanda kendi çıkartmalarınızı da oluşturmanıza imkan sağlıyor. Özel bağlantılar ile çıkartma paketlerinizi yakınlarınızla paylaşmanızı da mümkün hale getiren Sticker.ly, eğlenceli mesajlar göndermenin pratik bir yolunu sunuyor. WhatsApp için çıkartma paketi oluşturmak isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Çıkartma paketiniz için isim belirleyin, fotoğraflarınızı seçin ve dilediğiniz gibi şekillendirin. Dilerseniz fotoğrafınıza yazı ekleyin ve çıkartmanızı WhatsApp’a aktarın.
Güvendeyim Uygulaması
Deprem, sel, yangın gibi doğal afetler konusunda temel bilgiler alabileceğiniz, telefonunuzun ayarlar bölümünde belirlediğiniz 5 telefon numarasına (Allah korusun kimsenin başına gelmesin ama önlem için bu tür uygulamalara ihtiyaç var) “Güvendeyim” butonuna bastığınızda SMS mesajı gönderebileceğiniz uygulamayı bir önlem olarak telefonunuza bulundurmanızı öneririm. Internete ihtiyaç duymayan uygulama, AKUT ve Genel Bilgi Teknolojileri iş birliği ile hayata geçmiş bir proje.
Mobil uygulamalarınızı yenileme zamanı geldi, diyerek sıraladığım bu 10 uygulamanın günlük hayatınıza renk ve farklılık getireceğini umuyorum.
Alternatif olarak ise aşağıda bulabileceğiniz 10 uygulamaya da şans verebilirsiniz.
Alternatif Mobil Uygulamalar
- Fotoğraflarınızı canlandıran Enlight Pixaloop
- Kişisel televizyon rehberinizi yaratabileceğiniz Komodor
- İzlediğiniz filmler hakkında insanlarla sohbet edebileceğiniz Must for Movies & TV
- Birbirinden keyifli yemek pişirme videoları izleyebileceğiniz Panna: Video Recipes & Classes
- Grup video sohbetleri oluşturabileceğiniz Squad – Group video chat app
- Müzik yapmaya bambaşka bir boyut katan Sound Rebound
- Karaoke yapmanızı mümkün kılan Happyla.la
- Bir ay boyunca farklı egzersizlere yönlendirerek formda kalmanızı kolaylaştıran 30 Günlük Evde Fitness Programı
- 15 dakikalık sesli kitap özetleri sunan KitUp: Sesli Kitap Özetleri
- İnternet üzerinden yapılan alışverişleri bir kabusa çeviren kargo sorununa yönelik geliştirilen Kargom Nerede uygulaması.
Malum, zaman zaman sizlere uygulama önerileri veriyorum. Yaz aylarında “Tatilinize Renk Katacak Eğlenceli Uygulamalara” yer vermiş, telefonunuzu bir eğlence merkezi haline getirecek bu uygulamaları sıralamıştım. Aklınızda bulunsun.
Fayda görmeniz dileğiyle.