Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikMicrosoft’un Siber Sinyaller Raporu yayınlandı

    Microsoft’un Siber Sinyaller Raporu yayınlandı

    Microsoft’un Siber Sinyaller Raporu’nda, geçtiğimiz yıl içinde “kimlik” konusunun siber güvenlik alanında büyük bir sorun haline geldiğine vurgu yapılırken, siber tehditlerin artış gösterdiği son 2 yıl içinde, kimlik koruma ve şifresiz çözümlere yeteri kadar önem verilmediği ifade ediliyor.

    Microsoft, siber tehditlerle ilgili verileri ve araştırma sonuçlarını içeren ve her çeyrekte güncelleyeceğini duyurduğu Siber Sinyaller başlıklı raporunun ilkini yayınladı. Rapor, küresel arenada gözlemlenen siber tehditler arasında yükselişe geçen teknik ve taktiklerin yanı sıra, bilinen en etkili siber saldırganların kullandığı stratejilere ilişkin de detaylı bilgiler içeriyor. Siber Sinyaller Raporu’nun, sürekli değişen siber tehditlere karşı yeni teknolojilerden faydalanarak yeni stratejiler geliştirmeye çalışan Bilişim Direktörleri (CIO), Bilişim Güvenliği Direktörleri (CISO), Gizlilik Direktörleri (CPO) ve ekipleri tarafından başvurulabilecek değerli bir bilgi kaynağı olduğuna dikkat çekiliyor.

    Siber Sinyaller Raporu, Microsoft’un güvenlik ve araştırma ekiplerinin 24 trilyon sinyal üzerinden yaptığı analizlerden; 40’ı aşkın devlet bağlantılı siber saldırgan ve 140’ı aşkın saldırı grubu üzerine gözlemlerinden meydana geliyor. Raporda, geçtiğimiz yıl içinde “kimlik” konusunun siber güvenlik alanında büyük bir sorun haline geldiğine vurgu yapılıyor. Siber tehditlerin artış gösterdiği son 2 yıl içinde, kimlik koruma ve şifresiz çözümlere yeteri kadar önem verilmediğinin de altı çiziliyor. Yapılan araştırmalar, Microsoft müşterilerinin sadece %22’sinin Microsoft’un Bulut Kimliği Çözümü olan Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) servisinden faydalandığını ve bu sayede Aralık 2021 itibarıyla güçlü bir kimlik koruma sistemini uygulamaya koyabildiğini gösteriyor. Microsoft, Ocak-Aralık 2021 döneminde Azure AD’yi kırmaya yönelik 25.6 milyar saldırının önlendiğini; bunun yanı sıra Office 365 için Microsoft Defender aracılığıyla, kimlik hırsızlığı amaçlı atılan 35.7 milyar mailin bloke edildiğini belirtiyor.

    Siber tehditler günden güne artış gösterdiği gibi, aynı zamanda daha hızlı ve daha sofistike hale geliyor. Nesnelerin internetinden devlet bağlantılı siber saldırganlara, yeni korsan yazılım taktiklerinden siber suçlular ekonomisine kadar birçok değişken unsur barındıran siber güvenlik arenasına ilişkin derin bir içgörü sunan Siber Sinyaller Raporu, dijital güvenlik sektörünün ön saflarını güçlendirmeye çalışan profesyonellere rehberlik ediyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN