Microsoft Türkiye ofisinde düzenlenen “Microsoft ve OpenAI ile Yeni Bir Çağ – Azure OpenAI Servisleri ve Uygulama Senaryoları” etkinliğinde Microsoft müşterileri ve teknoloji ekosisteminin paydaşları bir araya geldi. Etkinlik kapsamında söz alan üst düzey Microsoft Türkiye yöneticileri; “yapay zeka”, “ChatGPT” ve “OpenAI” kavramlarını ve bu kavramların Microsoft teknolojilerine nasıl entegre edildiğini müşterilerin de katıldığı demo sunumlarıyla anlattılar.
26 Nisan Çarşamba günü Microsoft Türkiye ofisinde düzenlenen “Microsoft ve OpenAI ile Yeni Bir Çağ – Azure OpenAI Servisleri ve Uygulama Senaryoları” etkinliğinde Microsoft müşterileri ve teknoloji ekosisteminin paydaşları bir araya geldi. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik kapsamında söz alan üst düzey yöneticiler; “yapay zeka”, “ChatGPT” ve “OpenAI” kavramlarını ve bu kavramların Microsoft teknolojilerine nasıl entegre edildiğini müşterilerin de katıldığı demo sunumlarıyla anlattılar.
Teknoloji dünyasının heyecan verici bir kırılma noktasında olduğunu vurgulayan Levent Özbilgin, “Yapay zeka ve OpenAI üzerinden ne kadar çok use case yaratabilirsek, bunların uygulamalarını, doğrularını yanlışlarını, hayatımızı kolaylaştıran ve zorlaştıran taraflarını ne kadar birbirimizle paylaşabilirsek bu modellerden o kadar çok faydalanabileceğimize inanıyoruz” dedi.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin: “Microsoft olarak, yapay zekanın yaygınlaşması için gerekli güveni sunmayı vadediyoruz”
Yapay zekanın uygulama sahasının genişletilmesi için her şeyden önce güven ortamının yaratılması gerektiğine dikkat çeken Özbilgin, sözlerine şöyle devam etti: “Yapay zeka denilince akla gelen ilk şey güven, biz de teknoloji güvenle çalışır diyoruz. Bugün insanların, kamunun ve kurumların, neye göre çalıştığını bilmediğimiz yapay zeka algoritmalarına güvenmesi bekleniyor. Bu noktada Microsoft olarak bizim sunacağımız en büyük katma değer size güven sağlamak olacak. Yapay zekanın hangi endüstrilerde, hangi teknolojiler üzerinde kullanılabileceği üzerine çalışırken, size hesap verebilen ve şeffaf bir model oluşturmaya gayret edeceğiz. Öte yandan, yapay zekanın ülkelerin stratejik kalkınma planlarına da dahil edilmesi gerekiyor. Burada da bulut devreye giriyor. Emin olduğum tek bir şey varsa o da bugün ve yarın gördüğünüz ve göreceğiniz tüm teknolojilerin sadece ve sadece bulut üzerinde çalışacağı gerçeği. Microsoft’un ne iş yaptığını soracak olursanız, biz hiper ölçekli bir bulut firmasıyız, temel işimiz bu. Bulut kullanımının bu kadar ön plana çıktığı ve bu kadar gerekli olduğu bir use case bugüne kadar olmamıştı. Gelişmekte olan ülkelere baktığımızda, GSMH’nin %4-6’sının yüksek teknolojilere yatırım için ayrıldığını görüyoruz, bu oran Türkiye’de maalesef %0.3’ün altında. Türkiye’nin, teknolojideki bu kırılım noktasını bir fırsat olarak görmesi ve yüksek teknolojilere yatırım yapmak üzere kaynak ayırması gerekiyor”.