Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    İncelemelerTelevizyonLG 42LX3Q Bükülebilir OLED Televizyonu Kimlere Hitap Ediyor?

    LG 42LX3Q Bükülebilir OLED Televizyonu Kimlere Hitap Ediyor?

    OLED panel konusunda yatırım ve yeniliklere devam eden LG, bu sefer çok ilginç bir model ile karşımızda. LG 42LX3Q ismindeki bu model karşınıza normal ve düz olarak geliyor. Ancak ürünün piyasadaki ismi FLEX (esnek) olacaklara dair bir ipucu veriyor. Yani istediğiniz zaman ekranı 20 farklı açıda bükülebilme şansına sahipsiniz. Kavis değeri 900R olarak geçiyor. Bu da öne doğru 10, arkaya doğru 5 derece esneme demek. Açıkçası esnek yapısı, ürün için bambaşka bir kategori oluşmasına neden oluyor. Kendi yarattığı segmentte rakipsiz olan LG’nin bu ürünü kimlere hitap ediyor?

    LG 42LX3Q
    LG 42LX3Q standı sağlam ve işlevsel. Aynı zamanda ekrana göre değişen ışıklar atmosferi etkiliyor

    LG 42LX3Q altında gizli bir C2 modeli yer alıyor

    Her şeyden önce LG, ürünü hem televizyon hem de monitör olarak pazarlıyor. Ürünün özellikleri klasik bir gelişmiş akıllı televizyona benziyor. Hatta bu açıdan Flex, teknik açıdan yine LG’nin çok takdir toplayan OLED C2 modeline çok çok yakın. İki modelde de LG’nin gelişmiş ve hızlı A9 görüntü işlemcisi yer alıyor. Buna ek olarak HDR, Dolby Vision ve HLG desteği var. Nvidia’nın G-Sync sertifikasına sahip ürün, VRR desteği ve 4 adet HDMI 2.1 ile geliyor. 4K çözünürlük 0.1ms gecikme hızı ve 120Hz tazeleme hızı ile oyuncular mest olacak. Yalnız monitörlerden alışık olduğumuz Display Port girişi Flex’te yer almıyor.

    Ekranı tam oradan ikiye bölün!

    Bükülme özelliği sayesinde ürün bir anda monitöre dönüyor. Ürünün standı son derece sağlam bir his veriyor. Zaten standı sayesinde Flex, sabit bacaklı televizyonlara göre önemli bir avantaja sahip. Ayrıca standda Philips Ambilight benzeri bir ışıklandırma yer alıyor. Bu ışıklar içeriğe göre değişerek izleme deneyiminize katkı sunuyor. Yine standa bağlı olan hoparlörler Dolby Atmos özellikli ve 40W gücünde. Böyle bakıldığında sistemde küçük bir sound bar varmış gibi düşünebilirsiniz.

    Yansımalara karşı etkili çözüm

    PiP denilen “resim içi resim” modu bence özellikle monitör tarafında büyük iş görüyor. Ekranı yazılımla ikiye bölen PiP sayesinde bir taraftan oyun oynarken diğer taraftan başka bir içerik açabilirsiniz. Yansıma çok önemli bir sorun. Özellikle kendinizi görüyorsanız gözünüz takılabilir. Fakat Flex’te SAR teknolojisi yer alıyor. Yansımaların önüne geçen SAR, bu konuda gerçekten çok başarılı.

    Sonuçta LG, Flex ile farklı özellikleri bir araya getiriyor. Ürün gerçekten oyuncu monitörü ve televizyonun tavizsiz bir yorumu. Hatta OLED’in göz kamaştırıcı kontrast değerleri ve renk doğruluğuda eklediğinizde profesyonel kullanım için de Flex son derece doğru bir tercih. Hatta üründe dahili mikrofon bile var. Yankılanmayı engelleyen bu mikrofon ile WebOS üzerindeki uygulamalarla görüşme yapabilirsiniz. Yani birçok farklı senaryoda Flex, sizi yarı yolda bırakıyor. Örneğin Simülasyon ve uzay tarzı oyunlarda ekranı bükmeyi tercih edebilirsiniz. 42 inç olması nedeniyle ekranı dilerseniz ikiye bölerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Montaj, fotoğraf ve video düzenleme ya da ofis belgelerinde Flex, sizi yanıltmayacak. İşte tüm bu özellikler ne yazık ki yüksek bir fiyatla geliyor. Tek ürünle profesyonel kullanım dahil tüm ihtiyaçlarınızı gidermek isteyenler Flex’i bu adresten inceleyip satın alabilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN