Lenovo’nun geçtiğimiz aylarda satışa sunduğu cam ağırlıklı şık tasarımıyla dikkat çeken akıllı telefonu S850’yi geçtiğimiz iki hafta boyunca kullanma ve inceleme fırsatı buldum. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bana incelemem için gelen akıllı telefonları genellikle tek telefon olarak kullanıyorum. Böylece sürekli kullanımda olduğu için en iyi taraflarını ve ortaya çıkabilecek sorunları rahatça görebiliyorum. Gelelim S850’ye…
Telefonu kutusundan çıkarıp elime aldığımda ilk dikkatimi çeken oldukça şık ve ince tasarımı oldu. S850, metal çerçevesi ve camla tamamlanmış ön ve arka kısımlarıyla cezbedici bir görüntüye sahip. Dikkatimi çeken ikinci şey ise hem şirket hem de şahsi hattı olanlar kullanıcıları memnun edecek olan çift sim kart takılabilmesi özelliği oldu.
S850, ince ve şık cam ağırlıklı tasarım ile dikkat çekiyor
S850’yi incelemeye ön tarafından başlayalım. Cam ağırlıklı bir kasaya sahip olan telefonun 5 inçlik HD ekranı buluyor. Cihazın ekranının biraz üstünde 5 megapiksellik bir kamera ve ışık sensörü bulunuyor. Alt kısmında ise üç adet navigasyon düğmesi bulunuyor.
Sim kart girişleri ve hoparlör telefonun sol tarafında bulunuyor. Güç ve ses tuşu telefonun sağ tarafında. Micro USB portu ve kulaklık girişi telefonun alt kısmına yerleştirilmiş. Telefonun arka kısmında ise 13 megapiksellik bir kamera ve led flaş bulunuyor. Arka kısmındaki bir diğer şey ise telefon şarj edilirken ve ekran açıldığında ışıldamaya başlayan Lenovo logosu.
Teknik özellikler
Telefonun 1280 x 720 çözünürlüğe sahip 5 inç 294ppi IPS ekranı bulunuyor. İşlemcisi ise 1.3 GHz dört çekirdekli MediaTek MT6582. Telefonun belleği 1GB, depolama kapasitesi ise 16GB. Telefonun MicroSD kart girişi yok. Bu yüzden depolama kapasitesi artırılamıyor. Telefonun arka kısmında bulunan kamerası 13 megapiksel. Ayrıca LED flaş da bulunuyor. Yaptığım denemelerde hem iç mekanlarda hem de dışarıda oldukça iyi sonuçlar aldım. Işık iyi olduğunda gayet güzel fotoğraflar ortaya çıkıyor. Işığın çok yoğun olmadığı yerlerde de sonuçlar fena değil. Panorama, HDR ve Macro çekim gibi özellikler unutulmamış. 1080p video çekilebiliyor. S850’nin ön kamerası 5 megapiksel. Selfie’nin son derece moda olduğu bugünlerde ön kameranın kaliteli olması en çok aranan özelliklerden birisi. Telefonun bataryası ise 2000 mAh. Bataryası çok yoğun kullanımlarda dahi beni genellikle akşama kadar idare etti. Telefonun boyutları 141 x 71 x 8,2mm, ağırlığı ise 140gr.
Yazılım özellikleri
Lenovo S850’nin üzerinde Android işletim sisteminin 4.4.2 KitKat sürümü bulunuyor. Lenovo’ya özel bir kullanıcı arabirimine sahip S850, Google uygulamalarının yanında Lenovo’nun geliştirdiği SYNCit, SHAREit ve özel güvenlik uygulaması SECURit ile birlikte geliyor. SHAREit uygulaması adından da anlaşılacağı gibi dosya paylaşımına yarıyor. Android ve iOS tabanlı cihazların yanında Windows PC’lerde de kullanılabilen bu uygulama sayesinde kullanıcılar fotoğraf, video ve diğer dosyalarını bu cihazlar arasında kolaylıkla taşıyabiliyor. SYNCit ise rehberin, SMS’lerin ve çağrı kayıtlarının bulut üzerinde yedeklenmesini sağlıyor. Bu sayede herhangi bir sorun olduğunda telefona bu bilgiler kısa bir sürede geri yüklenebiliyor.
Performans
S850’nin performansı oldukça iyi. Şu an popüler olan birçok uygulama ve oyunu rahatlıkla çalıştırabiliyor. Cihazı kullandığım süre boyunca herhangi bir takılma ya da ısınma sorunu ile hiç karşılaşmadım. Cihaz AnTuTu testinde 17 binin üstünde bir puan aldı.
Sonuç olarak Lenovo S850 çift hat kullanmak isteyen, şık ve performansı yüksek bir akıllı telefon arayışında olan kullanıcılar için oldukça güçlü bir seçenek. Mavi ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olan telefonun satış fiyatı ise 799 TL. Bu arada hediye arayışında olanlar için güzel bir seçenek olduğunu belirteyim…
S850’nin diğer özelliklerini görmek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Artıları:
- Şık tasarımı
- Çift sim kart takılabilmesi
- Kaliteli arka kamera
- Yüksek performansı
- Uzun pil ömrü
Eksileri:
- Depolama kapasitesinin yükseltilememesi