Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelKurumlar Dijital İtibarlarını Korumak İçin Neler Yapmalı?

    Kurumlar Dijital İtibarlarını Korumak İçin Neler Yapmalı?

    Birçok kurum için dijital itibar sadece iyi bir web sitesine sahip olmak anlamına gelse de işi bilen ve daha profesyonel çalışan kurumlar için çok daha önemli ve detaylı bir kavramdır. Günümüzde bir kurum ile ilgili bilgi edinmek için ilk yapılan şey kurumun adını yazarak arama motorlarında aratmaktır.  Arama sonuçlarında karşılaşılan olumlu-olumsuz içerikler de o kurum hakkındaki algıyı doğrudan etkiler.  

    Kurumlar Dijital İtibarlarını Korumak İçin Ne Yapmalılar?

    Arma Motorlarında Adınızı Sürekli Takip Edin

    Kurumların ilk önceliği kurum adını arama motorlarında arama yapanların karşısına düzgün, güncel ve erişilebilir bir web sitesi ile çıkmak olmalıdır. Çünkü arama motorlarında kurumunuzun ismini aratan insanların karşısına gelen sonuçlarda, fotoğraflarda, yapılmış yorumlarda, videolarda ve bloglarda kurumsal yapınıza zararı dokunacak içeriklerin olması kurumların dijital itibarlarını zedeleyecektir. O yüzden arama sonuçlarında kurum itibarını sıkıntıya sokacak bir şey bulursanız bu içeriğin kaldırılması için hemen çalışmalar yapmalısınız.

    Hakkınızda Çıkan Olumsuz İçeriklere Dikkat

    Kurum hakkında çıkan olumsuz içerik potansiyel müşterilerin kuruma bakış algısında negatif yönde etki oluşturabileceği için hakkınızdaki sadece bir adet olumsuz haberden ötürü bile satışlarınız düşebilir. Satın alma işlemi gerçekleşmeden önce müşterinin ilk olarak ürünü daha sonra da ürünü satın alacağı kurumu arama motorlarından aratarak bir fikir sahibi olduğu gerçeğini aklımızdan hiç çıkarmayalım.

    Kurum Adına Sosyal Medyada Paylaşım Yaparken Çok Dikkatli Olun

    Kurumun dijital itibarını zedeleyebilecek konulardan bir tanesi de sosyal medyada kurum adına yapılacak paylaşımlardır. Yapacağınız paylaşım öncesinde kendinizi o paylaşımı okuyan farklı kültürlerden, farklı etnik kökenden ve farklı gelir seviyelerinden gelen potansiyel müşterilerinizin yerine koyarak onlarla enpati kurun. Bunu yaptıktan sonra yazdıklarınızda bir sorun olduğunu düşünmüyorsanız paylaşım yapabilirsiniz. Eğer sıkıntı olabileceğini düşündüğünüz bir konuysa kurum içindeki çalışma arkadaşlarınızdan da fikir alabilirsiniz.

    Altın kural olarak kızgın ve üzgünken asla sosyal medyada kurumunuz adına paylaşım yapmayınız. Müşterilerinizle asla tartışmayın ve kesinlikle onları suçlayıcı ve alaycı bir yaklaşım içinde olmayın. Bu konuda duygularınızı ve egonuzu bir tarafa bırakarak profesyonelce hareket etmelisiniz.

    Etkin Şikayet Yönetimi Hassas Bir Konudur

    Kurumların sosyal medya kanallarından, kendi web sitelerinden veya şikayet sitelerinden gelen müşteri yorum ve isteklerine karşı da aşırı duyarlı olması gerekir. Zamanla bir yarış içinde olunduğu kesinlikle unutulmamalıdır çünkü mutsuz bir müşteri mutsuzluğu devam ettiği sürece kurumunuzun markasına zarar vermeyi sürdürecektir. Markanız hakkında karalama, kötüleme ve bilgi kirliliği zaman geçtikçe yayılmaya devam eder. Eğer mevcut müşterilerin memnuniyetini sağlamak ve müşteri kaybı yaşamak istemiyorsanız müşteri şikayetlerine çok hızlı ve sonuç odaklı geri dönmelisiniz. Bunu yaparsanız müşteriniz bilir ki; yine böyle bir olay başına geldiğinde kolayca çözüm bulunacak. Böylece kurumunuza güvenen bir müşteri daha kurum portföyüne eklenir.

    Hakkınızda Çıkan Her İçeriği – Haberi Takip Edin ve Haberdar Olun

    Hakkınızda çıkan haber, video, yorum vs. gibi içerikleri takip edebileceğiniz profesyonel çözümler olduğu gibi “Google Alarm” türünde ücretsiz servis alabileceğiniz yapılar da mevcuttur. Kurumun hakkında internete düşen her şeyden haberi olması için mutlaka bir alarm sistemi oluşturması gerekir.

    Kurumunuzla İlgili Kullanılmayan Sosyal Medya Hesaplarını Silin

    Kurumunuz adına internet üzerinde açılmış ne kadar hesap varsa mutlaka bunların bir envanteri tutulmalıdır. Bunlar arasında aktif olarak veya hiç kullanılmayanlar tespit edilerek kapatılmalıdır. Çünkü bu temizliği yapmazsanız kurumla ilgili arama yapanların karşısına güncel olmayan, gözden kaçan veya artık gerçek olmayan bilgiler çıkacak ve kurum itibarını zedeleyecek sonuçlara sebep olacaktır.

    Örnek vermek gerekirse: Kullanmadığınız bir sosyal medya hesabınızda kalan eski telefon numaranız kurumunuza hem ulaşamayan hem de “Telefonu bile çalışmıyor” diyen, bunun sonucunda da kurumunuza artık güvenmeyecek müşteriler yaratabilir. Özetle kullanmadığınız hesaplarınızı mutlaka silin.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN