Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiKurban bayramınız bol lezzetli olsun!

    Kurban bayramınız bol lezzetli olsun!

    Kurban Bayramı deyince ilk akla gelen ailelerin birlikte olduğu, ihtiyacı olanlarla yemeklerin paylaşıldığı kalabalık sofralardır. Peki bayramı daha az zahmetli geçirebilmeniz için ne yapmanız, hangi ürünleri kullanmanız gerekiyor? Executive Chef Gökhan Demir’in tavsiyeleriyle bol lezzetli bir bayram geçirmenizi diliyorum.

    Kavurma nasıl yapılır?

    Kurban eti en az 2 gün buzdolabında kuru dinlendirme dediğimiz şekilde, üzeri açık bir kabın içinde dinlendirilmelidir. İlk gün ciğer, dalak, böbrek, yürek gibi sakatatları pişirilebilir, afiyetle tüketebilirsiniz. Kurban etini dinlendirmemizin nedeni etin sertliğinin önlenmesidir. Dinlendirme işleminin de et kemiğin üzerindeyken yapılması gerekmektedir. Kavurmayı pişirirken fazla suyunu alma nedenimiz; düdüklü tencerede pişerken etin dağılmamasi içindir. Kavurmayı yaparken içine koyduğunuz kemik parçaları ete çok güzel bir tat ve aroma verecektir.

    Malzemeler:IMG-20160901-WA0002

    1 kğ kuşbaşı et

    100 gr tereyaği

    100 gr kuru soğan

    Tuz

    Karabiber

    Tarifi:

    Düdüklü Tenceremize tereyağini koyup eritiyoruz. Tereyağının üzerine ince küp doğradığımız kuru soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine önceden kuşbaşı seklinde doğradığımız etimizi ekleyip, ardından da iri halde olan kemikleri ekleyerek çok fazla karıştırmadan gür ateşte 10 dakika pişiriyoruz. Sonra tuz ve karabiberini ekleyip, 5 dakika daha pişiriyoruz. Bu aşamada etler suyunu verecektir. Etin suyunun fazlasını alıp, düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika daha pişiriyoruz  ve kavurmamız hazır! Kavurma ile bol salata tüketmenizi öneririm. Afiyet olsun!

    ARNICA-Promeat-W2000-Grande-2000-W-Et-Kıyma-Makinesi

    Kıyma çektirmek için kasap sırası beklemeye son

    Et kıyma makineleri Kurban Bayramı’nda sağladığı kolaylıklarla evinizde kurban etinizi rahatlıkla kıymaya dönüştürmenize imkan sağlıyor. Bu sayede kasabın yolunu tutmanıza da gerek kalmıyor. Üstelik kıyma makinenizi farklı amaçlar için de kullanabilirsiniz. Dilerseniz kıyma makinenizle kışlık salçanızı yapabilir, çiğ köfte, sosis ve sucuk yapma aparatları ile evde sağlıklı ve hijyenik yiyecekler hazırlayabilirsiniz.

    electrolux-derin-dondurucu-PSEEFZ150P363011

    Electrolux derin dondurucular ile mükemmel lezzet her mevsim sofranızda

    Electrolux dikey derin dondurucular ergonomik kullanımı, yenilikçi teknolojileri ve geniş hacimleri ile yiyeceklerinizi zahmetsizce daha uzun süre korumanıza yardımcı oluyor.

    SpacePlus teknolojisi ile minimum dış boyutlarla maksimum iç hacim sunan EUT1106AW2 tezgah seviyesi derin dondurucu; 91 lt net iç hacimle standarttan %15 daha geniş saklama alanı sunuyor. SpacePlus XXL çekmece ile küçük dış boyutlarına karşın parçalara bölünemeyen büyük kurban etleri ve kavanozların dahi kolaylıkla saklanmasına imkan tanıyor.

    Karlanma ve buzlanma sorununu % 100 önleyen No Frost derin dondurucu gamı ile Electrolux gıdaların zahmetsizce ve daha uzun süre saklanmasına imkan tanıyor. EUF2047AOW, EUF2047AOX ve EUF2748AOX kodlu elektronik kontrollü derin dondurucular; ekstra enerji tasarrufu sağlayan “Eco” ve şoklama imkanı veren “FastFreeze” modları ile gıdaların en doğru şekilde dondurulması ve saklanmasını sağlıyor. FastFreeze modu kullanıldığında yiyecekler hücre zarları patlamadan hızlıca donuyor, böylece gıdaların öz suları içlerinde hapsoluyor. Öz suları içerisinde hapsolan gıdalar vitamin ve mineral değerlerini kaybetmediğinden hem daha lezzetli, hem de daha besleyici şekilde saklanıyor. Aynı zamanda doğru yöntemlerle çözdürüldüğünde gıdalardaki şekil bozulmaları ve sulanmaların da önüne geçiliyor. Soğutucu sistemi gizlenmiş olan No Frost derin dondurucularda istenildiği taktirde çekmeceler çıkarılarak gıdalar çekmece aralarındaki güvenli cam rafların üzerinde de saklanabiliyor.

    Hem beyaz, hem de parmak izi engelleyici inox dış görünüme sahip seçeneklerle Electrolux mutfakların dekorasyonunu bozmadan ev içerisinde en uygun şekilde konumlandırma imkanı sunuyor.

    Kurban etlerinin Electrolux derin dondurucularda en iyi şekilde saklanması için neler yapılmalıdır?

    Kurban etleri kesildikten sonra uygun olarak bölünmeli ve buzdolabında 1 gün kadar süre ile dinlendirilmelidir. Bu süre içerisinde Electrolux derin dondurucu “FastFreeze” moduna alınarak şoklamaya hazır hale getirilebilir. Ardından günlük kullanılacak porsiyonlarda ve hava almayacak şekilde paketlenen etler çekmecelere uygun şekilde yerleştirilmeli, yeni yerleştirilen gıdaların donmuş şekilde saklanan gıdalara teması kesinlikle önlenmelidir. Paketleme esnasında paketlerin üzerine tarih yazılması saklanma süresinin aşılmasını önleyecektir. Porsiyonluk paketleme ise gıdaların buzunun çözdürülmesini kolaylaştıracaktır. FastFreeze moduna alınan derin dondurucu, gıdaları çok düşük derecelerde şokladıktan sonra, ideal saklama sıcaklığına otomatik olarak geri dönerek enerji israfını otomatik olarak önleyecektir. Electrolux derin dondurucular gıdaların en doğru koşullarda dondurulması, kolayca yerleştirilmesi ve zahmetsizce saklanması için en yenilikçi teknolojiler ile donatılmıştır.

    ugur-derin-dondurucuudf_5_ssl_9bd47

    Etlerinizi pratik bir şekilde saklayın

    Kışlık yiyeceklerinizin bozulmasını önleyecek teknolojiler kadar, derin dondurucunun ergonomik olması da gerekiyor. Satın alacağınızda derin dondurucuya gıdaları rahatlıkla yerleştirmeniz ve ihtiyacınız olduğunda da kolaylıkla çıkarabilmeniz gerekiyor. İlk üretilen derin dondurucu modelleri kullanım kolaylığı bakımından son derece işlevsizdi. Ancak yeni model derin dondurucuların pek çoğu çekmeceli ve daha ergonomik olarak tasarlanıyor. Uğur’un 5 çekmeceli UDF 5 SSL modeli, kurban etlerinizi saklamak için size ergonomik bir çözüm sunuyor. Dilerseniz markanın 7 çekmeceli UDF 7 SL modelini de tercih edebilirsiniz. A++ enerji etiketine sahip olan bu modellerde elektrik tüketimi de haliyle çok daha ekonomik.

    korkmaz-izgara

    Zahmetsiz ızgara keyfi

    KORKMAZ A 333-02 Mangalet BBQ Granit Grill Elektrikli Izgara ile kurban bayramında evinizde misafirlerinize et ziyafeti verebilirsiniz. Dumansız mangal keyfi yapabileceğiniz %100 aliminyum döküm Korkmaz ızgaralar, çıkarılabilir rezistansı sayesinde bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Aynı zamanda dilerseniz ızgaranızın fişini çıkarabilir, misafirlerinize etlerinizi dumanı üstünde servis edebilirsiniz.

    simfer-midi-firin

    Kalabalık bayram sofraları için Simfer’den Midi Fırın

    Simfer 4559- 5 fonksiyonlu Turbo Dijital Midi fırın ile fonksiyonellik artık mutfağınızda. 45 Litrelik geniş iç hacmiyle, tek seferde daha çok yemek pişirmeyi sağlayan Simfer 4559, kalabalık ailelerin gözdesi…

    Simfer 4559’ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri çift cam kapak sistemi. Çift camlı kapak sistemi sayesinde enerji tasarrufu sağlanırken, aynı zamanda fırın kapağının dış camını el yakmayacak soğuklukta tutulmasını sağlıyor. Bu özelliklerinin yanında Programlanabilir dijital saati, gizlenebilir pop-up düğmeleri, yuvarlak tepsisi ve yoğurt yapabilme fonksiyonu ile de öne çıkan Simfer 4559, Kurban Bayramında kalabalık misafirleriniz için hazırlayacağız ziyafette en büyük yardımcınız olacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN