Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikKripto para sektörünü hedefleyen aktif bir APT kampanyası keşfedildi

    Kripto para sektörünü hedefleyen aktif bir APT kampanyası keşfedildi

    2022’nin ikinci çeyreğinde Kaspersky araştırmacıları, Gelişmiş Kalıcı Tehdit (APT) aktörlerinin kripto para sektörünü daha çok hedef aldığına tanık oldu.

    “NaiveCopy” olarak adlandırılan yeni ve oldukça aktif kampanyanın arkasındaki aktör, kripto parayla ilgili içeriği ve kanun uygulayıcılarından gelen uyarıları yem olarak kullanarak, Güney Kore’deki hisse senedi ve kripto para yatırımcılarını hedef aldı. NaiveCopy’nin taktik ve tekniklerinin daha fazla analizi, hem Meksika’da hem de Birleşik Krallık’ta bilinmeyen varlıkları hedef alan, bir yıl önce aktif olan ilgili başka bir kampanyayı ortaya çıkardı. Bunun detayları, diğer keşiflerle birlikte Kaspersky’nin en son üç aylık tehdit istihbarat özetinde yer alıyor.

    APT aktörleri sürekli olarak taktiklerini değiştiriyor, araç setlerini güçlendiriyor ve yeni teknikler geliştiriyor. Kullanıcıların ve işletmelerin bu değişikliklere ayak uydurmasına ve karşılaşabilecekleri potansiyel tehditler hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak için Kaspersky’nin Küresel Araştırma ve Analiz (GReAT) ekibi, gelişmiş kalıcı tehdit ortamındaki en önemli gelişmeler hakkında üç aylık raporlar hazırlıyor. Son üç aylık APT trendleri raporu, Kaspersky’nin özel tehdit istihbarat araştırması kullanılarak oluşturuldu ve araştırmacıların herkesin bilmesi gerektiğine inandığı önemli gelişmelere ve siber olaylara yer verdi.

    2022’nin ikinci çeyreğinde Kaspersky araştırmacıları Mart ayında başlayan, hisse senedi ve kripto para yatırımcılarını hedefleyen yeni ve oldukça aktif bir kampanya keşfetti. Çoğu APT aktörünün finansal kazanç peşinde koşmadığı düşünülürse bu pek de alışık olmadık bir durum. Saldırganlar, kurbanlarını cezbetmek için kripto parayla ilgili içerikleri ve kolluk kuvvetlerinden gelen şikayetleri tema olarak kullanıyor. Bulaşma zincirleri, Dropbox kullanarak çok aşamalı bir bulaşma prosedürünü başlatan, kötü amaçlı bir makro oluşturan uzaktan şablon enjeksiyonuyla başlıyor. Kötü amaçlı yazılım, kurbanın ana bilgisayar bilgilerini işaretledikten sonra son aşamada yükü aktarmaya çalışıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN