Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeKablosuz Şarj Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeli, Hangi Ürünleri Seçmeli?

    Kablosuz Şarj Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeli, Hangi Ürünleri Seçmeli?

    Kablosuz bir şarj cihazı uyumlu cihazlarınız için pratik bir çözüm olabilir. İlk çıktığı zaman bu özellik bazı sıkıntılar içeriyordu. Şarj sorunları ya da şarj zamanı kullanıcı deneyimini kötü etkileyebiliyordu. Ancak son dönemde standartların oturmasıyla sorunlar da sıfıra yakın hale geldi. Artık zahmetsizce sadece pedin üzerine koyarak uyumlu cihazınızı şarj edebilirsiniz. Bu yazımızda farklı kablosuz şarj çözümlerine bakıp nelere dikkat etmemiz gerektiğini değerlendireceğiz. Böylece seçim yaparken daha emin bir yolda ilerleyeceksiniz.

    kablosuz sarj
    Kablosuz şarj konusu açıldığında MagSafe kelimesini çok duyacaksınız

     

    Kablosuz şarj standardı nedir?

     

    Yeni tip şarj teknolojisi birkaç farklı standarta sahiptir. Bunlar arasında en yaygın olanı Qi’dir. Doğu felsefesinde “ki” diye aşina olduğumuz bu terim enerji anlamına geliyor. Günümüzde birçok Adroid ve Apple telefon Qi destekliyor. Qi dışında watt desteği de önemli. 5W minimum standart olarak tanımlanırken bazı telefonlar ya da kulaklıklar 7.5W, 10W ve 15W’a kadar  çıkıyor. Huawei, Honor gibi markalar daha hızlı şarj çözümleri için farklı standartlar geliştirip 50W ve 100W’a ulaşabiliyor. Watt ne kadar yüksek olursa şarj süresi o kadar kısalıyor diyebiliriz. Tabii burada esas olan şarj ettiğiniz cihazın gerek duyduğu watt değeri. Örneğin iPhone 13, 15W’a kadar kablosuz şarj destekliyor. 15 veya ona yakın bir watt değeri ideal şarj süresini verecektir. Daha yüksek bir değere sahip şarj cihazı ise sorun olmayacaktır.

     

    Cellularline MagSafe

     

    İlk modelimiz Cellularline’dan geliyor. Ürün 15W destekliyor iPhone 12 ve ileri modeller için ideal. Zaten MagSafe Qi gibi bir standart.

    Ancak MagSafe terimi Apple tarafında önem kazanıyor. Çünkü MagSafe ürünleri uyumlu iPhone veya kılıflarıyla manyetik bir şekilde tutturmanız mümkün. Böyle kullanıldığında ürün powerbankli bir kılıf mantığında çalışıyor. Zaten bunun için üründe bir halka bulunuyor. Parmağınızı bu halkadan geçirerek telefonu tutabilir ya da halkayı destek olarak kullanıp telefonu zemine dayayabilirsiniz.

     

    Cellularline MagSafe, powerbank olarak çalışırken, kendisi nasıl şarj olacak? Bunun için de ürün Type-C çıkışına sahip. Ürünün üzerinde yer alan 4 LED lamba ile şarj durumunu kontrol edebilirsiniz. Toplam 5000 mAh kapasiteye sahip ürün, telefonunuzun şarj süresini en az ikiye katlayacaktır.

     

    • Ürünü daha yakından incelemek ve satın almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
    Kablosuz şarj
    Anker’den şık ve hafif bir şarj çözümü

    Anker 622 MagSafe uyumlu Kablosuz Şarj Cihazı

     

    Farklı ürünleriyle tanıdığımız ve güvendiğimiz markalardan biri de Anker. Anker de MagSafe özellikli bir model sunuyor. Ürün katlanabilir kapağa sahip. Böylece isterseniz telefona manyetik olarak takabilir ya da bir zemin üzerinde stant olarak kullanabilirsiniz. 75 gram ağırlığında ürün 7.5W kablosuz şarj destekliyor ve 5000 mAh değerine sahip. Bu arada kablo ile tablet gibi her türlü cihazı şarj etmeniz mümkün. Android cihazlar da ürün ile çalışıyor. Fakat MagSafe manyetik özelliğini kullanamıyorsunuz.

     

    • Ürünü daha yakından incelemek ve satın almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

    Baseus MagSafe 10000 mAh

     

    Son ürünümüz ise Baseus’tan geliyor. Daha yüksek performans isteyenler için bu ürün 10000 mAh değeri ile geliyor. Ürün kablosuz olarak 10W’a kadar çıkabiliyor. Ancak W değeri yükseldikçe batarya değeri düşüyor. Bu aslında tüm powerbank ve kablosuz şarj cihazları için geçerli bir durum. QC hızlı şarj özelliği ile ürünün kendini şarj etmesi yaklaşık 6 saat sürüyor. Bir telefonu ise ortalama 2 saatte tam şarj etmeniz mümkün. Tabii bu değerler modele göre değişiklik gösterecektir. Yüksek değerde bataryaya sahip olduğu için ürünü çoklu kablo satın alarak birden fazla cihazda kullanabilirsiniz. Örneğin iki telefon, bir telefon ya da bir akıllı saat kablolu olarak aynı anda şarj edilebilir. Kalan şarjı da dijital gösterge üzerinden rahatlıkla okuyabilirsiniz.

    • Ürünü daha yakından incelemek ve satın almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

    Sonuç olarak kablosuz şarj cihazları özellikle MagSafe ile birlikte bir hayli yaygınlaştı. Kaliteli bir ürün seçerek ısınma gibi sorunların da önüne geçebilirsiniz.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN