Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiIT profesyonellerinin ihtiyaç duyduğu Android uygulamaları

    IT profesyonellerinin ihtiyaç duyduğu Android uygulamaları

          Bilişim sektöründe çalışanlar olarak zaman bizim için oldukça önemli.  Günlük yaptığımız rutin işleri, android tabanlı mobil cihazlardan kolayca yapabilmek için uygulamalar geliştirilmiş durumda. Bu haftaki yazımda; bilgi teknolojileri sektöründe çalışanların oldukça işine yarayacak, android  uygulamalarından bahsedeceğim.

    ADManager Plus

    itandroidapps_01

       ADManager plus, Microsoft aktif dizin servisinde kullanıcı hesaplarını mobil ortamlardan yönetebilen bir uygulama.  Aktif Dizin (AD) Yöneticilerine ve Yardım Masası teknisyenlerine günlük çalışmalarında yardımcı olan basit ve kolay bir uygulama olduğunu da söyleyelim. Mobil arayüzü sayesinde karmaşık işleri (kullanıcı hesaplarının ve benzeri AD nesnelerinin toplu yönetimi) kolayca yapabiliyorsunuz. Yardım Masası teknisyenlerine rol bazında erişim yetkisi verilebiliyor, AD raporları üretebiliyorsunuz.

    Fing

       Fing uygulaması ile android telefonun bulunduğu kablosuz ağdaki cihazların listesini görebiliyorsunuz. Kablosuz ağda bulunan cihazların Mac ve IP adreslerini görebileceğiniz uygulama, aynı zamanda ücretsiz.

    Evinizdeki kablosuz ağda istenmeyen ziyaretçilerin olup olmadığını kontrol edebileceğiniz Fing uygulaması ile, hangi cihazların bağlı olduğunu ya da bağlandığını Mac adreslerine kadar listeleyebiliyorsunuz.

    Servers Ultimate

       Servers Ultimate uygulaması ile Android işletim sistemli bir akıllı cep telefonunu ya da bir tableti, sunucu haline getirebiliyorsunuz. Uygulama, kullandığınız android cihazınızı çok amaçlı bir sunucu haline getirerek, DLNA, DNS, Dynamic DNS, Email, FTP, Proxy, SMS Gateway, Time, http ve WebDAV servislerine sahip oluyorsunuz.

    Termius

       Termius, android platformlar için SSH ve Telnet terminal uygulamasıdır. Termius mobil uygulaması ile yerel makinede bulunan UNIX ve Linux sistemleri çalıştırıp aynı zamanda yönetebiliyorsunuz.

    DriveDroid

       DriveDroid uygulama ile Android cihazınızdan bilgisayarınızı boot edebiliyorsunuz. Mobil cihazınızda bulunan ISO veya IMG dosyasını, cihazı USB kablosuz ile bilgisayara bağlayarak kullanabiliyorsunuz. Uygulamayı kullanabilmeniz için, android cihazınızda başka bir SD kartın takılı olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Bilgisayarda da bios ayarlarından, açılışta öncelikleri ayarlamanız gerekiyor.

    Microsoft RD Client

       Microsoft RD Client uygulaması, bilgisayarınızı Android tablet veya telefonunuz ile yönetmenize sağlayan ücretsiz bir uygulama. Microsoft Remote Desktop, uzaktaki bilgisayarlar ile güvenli şekilde bağlantı sağlayan NLA teknolojisini kullanıyor. Uzak Masaüstü ağ geçidi sayesinde, bilgisayarınıza erişebiliyorsunuz. Uygulama ile bilgisayara erişebilmek için karşı makinenin uzaktan erişim servisinde erişim izni vermiş olmak gerekiyor. Uygulama sayesinde birden fazla bilgisayara erişim sağlayabiliyor, her biri için faklı kullanıcı adı ve parola kullanabiliyorsunuz. Mobil cihazlar üzerinden iş yerinizdeki bilgisayarınıza ya da yönetmek istediğiniz bulut ortamındaki sanal bilgisayarınıza ulaşabiliyorsunuz.

    Pulseway

    Pulseway;  bilgisayarınızın başına geçmeden, bazı uygulamaları çalıştırmak ya da bilgisayarınızı uzaktan kapatmak için geliştirilmiş bir android uygulamasıdır.

    Ookla Speedtest

       Ookla Speedtest android uygulaması ile bulunduğunuz yerdeki mobil ya da Wi-fi internet hızını ölçebiliyorsunuz. Farklı bölgelerdeki internet hızını karşılaştırma şansına sahip oluyorsunuz. Uygulama ile kısa sürede ping, indirme ve yükleme hızları görebiliyor, gerçek zamanlı grafikler ile karşılaştırma yapabiliyorsunuz. İnternet hız sorununu doğrulayarak, sonuçları kolayca paylaşabiliyorsunuz. Uygulamayla doğru olarak efektif internet hızını öğreniyor, gerekirse hizmet sağlayıcınıza bu bilgiler doğrultusunda şikayette bulunabiliyorsunuz.

    Metal Detector

       Metal Detector uygulamasıyla android telefonunuzu bir metal tespit cihazı haline getirebiliyorsunuz.  Metal Dedektör uygulamasının çalışma mantığının nasıl olduğunu merak ediyorsanız, sistem şu şekilde çalışıyor: Anroid cihaz içinde var olan yerleşik dahili manyetik sensör kullanılıyor. Doğal manyetik alan seviyesi, (EMF) 49μT (mikro Tesla) veya 490mG (mili Gauss) olarak ölçülür. Bulunulan yerde herhangi bir metal olması durumunda, manyetik alan seviyesi  değişkenlik gösterebilir. Cihazın dahili manyetik algılayıcısından elde edilen değerlerdeki değişiklik sayesinde, metal tespiti yapılabilmektedir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN