Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımİşinize yarayacak en iyi 4 OCR yazılımı

    İşinize yarayacak en iyi 4 OCR yazılımı

    Basılı belgeleri dijital hale dönüştürmek hem şirketler hem de bireyler açısından büyük önem taşıyor. Bu sayede hem belgeler su baskını, yangın ve çalınma gibi durumlara karşı korunmuş oluyor hem de herhangi bir alan kısıtlaması olmadan çok sayıda belge rahatça saklanabiliyor.

    Belgelerin sadece taranarak dijital hale getirilmesi elbette çoğu zaman yeterli olmuyor. Belgelerdeki metinlerin de dijital hale getirilerek aranabilir veya düzenlenebilir hale getirilmesi gerekiyor. İşte bu noktada devreye OCR (Optical Character Recognition – Optik Karakter Tanıma) teknolojileri ve yazılımları devreye giriyor. OCR’la dijital ortama taşınan belgeler aynen bir Microsoft Word veya başka bir kelime işlemcisinde yazılmış gibi düzenlenebiliyor ve üzerlerinde arama yapılabiliyor.

    Şimdi basılı belgeleri dijital ortama taşıyabilmenizi kolaylaştıran seçtiğimiz 4 uygulamaya birlikte bakalım.

    Google Drive

    En kolay ve en maliyetsiz çözümlerden biri Google Drive. Google Drive’a yüklediğiniz tüm görseller ve pdf dosyaları otomatik olarak taranıyor. Bunun için Drive’a yüklediğiniz bir belgede geçen kelimeyi aramayı deneyin.

    Siz de göreceksiniz ki Drive’da bu dosya anında bulunacak. Google Drive şu anda 2 MB’ye kadar .

    jpg, .gif, .png ve PDF dosyalarını destekliyor. Dijital hale dönüştürmek için görseli Google Drive’a yüklemeniz ve dosyanın üzerine sağ tuşla tıklayarak Birlikte Aç > Google Dokümanlar demeniz yeterli. Google belgeyi otomatik olarak düzenlenebilir hale getiriyor. Sonuçları da ücretsiz olan bir uygulama için oldukça etkileyici.

    OmniPage Ultimate

    Sırada ücretli ve gerçekten oldukça başarılı bir OCR yazılımı olan Nuance OmniPage Ultimate var. Yazılım her türlü karmaşık belgenin dijital ortama düzenlenebilir ve aranabilir bir şekilde aktarılması için gerekli tüm özelliklere sahip. Ancak fiyatı yüzünden bireyler ve küçük ölçekli işletmeler için pek uygun olmayabilir. Fakat iyi bir sonuç istiyorsanız listenizde yer almasında büyük fayda var. Kullanımı oldukça basit dijital hale getirmek istediğiniz belgeyi tarayıcıya koyup uygulamanın arabirimi üzerinden taramanız yeterli. Tüm süreç oldukça hızlı bir şekilde yürüyor. Sonuçlar ise oldukça tutarlı ve doğru.

    Ayrıntılı bilgi için: https://www.nuance.com/en-gb/print-capture-and-pdf-solutions/optical-character-recognition/omnipage/omnipage-ultimate.html

    Abby FineReader

    Listemizin üçüncü sırasında uzun yıllardır OCR konusunda çalışan ve bu konuda oldukça deneyimli olan Abby’nin FineReader yazılımı var. Fiyatı profesyonel yazılımlara göre oldukça uygun olan yazılım sahip olduğu gelişmiş özellikler sayesinde jpg, pdf ve diğer türdeki tüm dosyaların kolaylıkla dijital ortama aktarılmasını sağlıyor.

    Ayrıntılı bilgi için: https://promo.abbyy.com/finereader-overview-tr.html

    Adobe Acrobat Pro DC

    Listemizin son sırasında Adobe’un Acrobat Pro DC yazılımı var. Neredeyse tüm bilgisayarlarda yer alan ve çoğumuzun bildiği Acrobat Reader’dan hatırlayacağı bu yazılım arkasındaki güçlü markanın desteğiyle profesyonel bir çözüm sunuyor. Pahalı bir çözüm olarak görülse de aylık abonelik sistemi sayesinde diğer yazılımlardan farklılaşıyor. Bilindik bir markayı kullanmak istiyorsanız ve fiyatı da bütçenize uygunsa gözden geçirmenizde fayda var. Ücretsiz deneme sürümüyle yazılımı denemeniz de mümkün.

    Ayrıntılı bilgi için:  https://acrobat.adobe.com/tr/tr/free-trial-download.html

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN