Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültürİnternetten Kurs Alınabilecek Kaynaklar

    İnternetten Kurs Alınabilecek Kaynaklar

          İnternet dünyası istenildiğinde kişisel gelişim için de kullanılabiliyor. Günümüzde özellikle bilgi teknolojileri konusunda kurs alıp, sertifika sınavlarına girmek için hazırlık aşamasında internet denizinde oldukça fazla kaynak bulunuyor. Bu haftaki ” İnternetten Kurs Alınabilecek Kaynaklar ” konulu yazımda, bilgi teknolojileri konusunda internet ortamında kendini geliştirmek isteyenlerin kullanabileceği, aynı zamanda sertifika sınavlarına hazırlık amacıyla yararlanılabilecek çevrimiçi internet kaynaklarından bahsedeceğim.

    Online Kurs Kaynakları

          Özellikle Bilgi Teknolojileri içerikli Sertifika sınavları için internette çevrimiçi kurs verilen oldukça fazla kaynak bulunuyor. Mesleki gelişim çözümleri ve kurs sağlayıcısı olan Global Knowledge tarafından sağlanan veriler kapsamında, dünyada en yüksek ödeme yapılan iş kolları için sertifika kursları veren online servisleri sıralayarak devam edelim.

        Udemy: 

          Aklınıza gelebilecek bütün BT konularında oldukça fazla çeşitlilik sunan Udemy kurs ortamında 65.000 den fazla içerik bulunuyor. Bu servis muazzam bir çevrimiçi öğrenme platformu sunuyor. Oldukça popüler olan Udemy platformunda öğrenme için uygun fiyat seçenekleri sunuluyor. Udemy, 30 milyondan fazla öğrenciye ve 60’ın üzerinde dilde 50.000 öğretim görevlisine sahip olmakla birlikte aynı zamanda 245 milyondan fazla kurs kaydı barındırıyor.

          Udemy’nin ayrıca 4.000’den fazla işletme müşterisi bulunuyor. Fortune 100 şirketlerinin% 80’i çalışanlarını terfi ettirmesi için Udemy kullanıyor. Öğrenciler, büyük ölçüde işle ilgili becerilerini geliştirmek amacıyla bu platformu kullanıyorlar. Bazı kurslarda teknik sertifikasyon için kredi oluşturabiliyor.

    LinkedIn Learning:

          Eski adı Lybda.com olan paltform harika bir iş başı eğitimi portalıdır. Platformda 6.000 den fazla teknoloji odaklı kurs bulunuyor. BT kurslarında sertifika verilebiliyor. Verilen sertifikaların hepsinin akredite olmadığını söylemeliyim.

          Eğitim ürünleri arasında Adobe, Alias, Apple, Corel, Eovia, Filemaker, Maxon, Microsoft, Quark gibi firma ve ürünlere ait eğitim kitapları ve etkileşimli CD ve DVD’ler yer alıyor.

    Coursera:

          Coursera, Stanford Üniversitesi’den Bilgisayar Bilimleri profesörü Andrew Ng ve Daphne Koller tarafından kurulan, çeşitli alanlarda ve konularda çevrimiçi açık ders ya da herkes tarafından yararlanılabilecek ücretsiz çevrimiçi kurs veren bir sosyal girişimcilik platformudur.

          Coursera’da birçoğu kolej ve üniversitelere bağlı 3.500’ün üzerinde kurs bulunuyor.Bu platformda aynı zamanda akredite ve akredite olmayan sertifikaların verildiği BT odaklı kuslarda bulunuyor. Öğrenciler kurslarda belli bir derecenin üzerine çıktıklarında üniversite akreditasyonu alabiliyorlar.

    edX:

         edX, Harvard ve Massachusetts Institute of Technology tarafından kurulmuş bir kurs platformudur. 20 milyondan fazla kullanıcısı bulunan platformda teknoloji devleri Microsoft, Amazon ve IBM dahil 140 kurumdan 2.600 çevrimiçi kurs barındırılıyor.

          edX platformunda dünya genelinde kendini ispatlamış eğitim kurumlarındaki eğitim proğramlarına katılıp, başarılı olduğunuz taktirde sertifika alabiliyorsunuz. Bu ortamdaki kurslara kayıt yaptırıdığında, konu ile ilgili pek çok yazılı ve görsel kaynağa ulaşma ve konu ile alakalı uzman kişilerin ders anlatımlarını dinleme şansınız oluyor. Bireysel kullanım ile birlikte aynı zamanda şirketler için edX Business hizmeti sayesinde, şirket bünyesinde çalışan personeller edX eğitimlerinden yararlanabiliyor.

          Bilişim dünyasının en değerli sertifikaları konusundaki yazımı okumak için bu linki kullanabilirsiniz.

          Twitter takip için @salihertugrul  Instagram takip için Teknokafe

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN