Teknolojik ürünlerin sayısı hayatımızda her geçen gün artıyor. Telefonlar, televizyonlar, giyilebilir teknoloji ürünleri derken çok ciddi bir üretim ve tüketim söz konusu. Tabii ki bu durum birçok açıdan gezegenimizi ve doğayı zora sokuyor. İşte MediaMarkt, ikinci el ürünler konusunda hassas davranarak önemli bir sorumluluk projesine imza atıyor. Dikkatli tüketiciler bazı ürünlerde BetterWay / Daha İyiye logosunu fark etmiştir. 2021 yılında ürünlerde kendini gösteren logolu bir ürünü satın aldığınızda sürdürülebilirlik ilkesine destek oluyorsunuz.
İkinci el ürünleri güvenle satın alın
İkinci el ürünler MediaMarkt müşterilerinin satın almış olduğu iade süreciyle başlıyor. Ürünler MediaMarkt servisi tarafından özenle elden geçiriliyor. Elbette öncelikli amaç cihazı hayata döndürmek ve böylece elektronik çöpe gitmesini engellemek. Sırf bu ilke doğrultusunda MediaMarkt 2.85 milyon onarım yaparak 11 bin ton elektrik hurdasını kurtardı. Bu rakam gerçekten kayadeğer çünkü yine MediaMarkt 11 bin ton, en az Eyfel Kulesi’ne eşit! Tabii ki bu ürünleri aldığınızda sıfır bir ürün ile aynı garanti koşullarına sahip olduğunuzu hatırlatalım. Fiyat avantajı ve çevreye katkı ise cabası! Cep telefonlarından bir örnek verelim. Bu adreste yenilenmiş, yani yeniden sıfır ayarına gelen ve tüketici ile buluşan cep telefonlarını inceleyebilirsiniz.
Cep telefonu kiralayın
Sık sık telefon değiştirenlerdenseniz MediaMarkt kiralama yöntemi ile çok önemli bir işe imza atıyor. Şu an 13 mağazada başlayan bu hizmette sıfır bir telefonu 24 aya kadar kiralayabilirsiniz. Bir kolaylık da ödemede kendini gösteriyor. Kredi kartı ile kiralamada 12 ay taksit avantajını yaşayabilirsiniz. Garanti konusunda da önemli artılarınız var. MediaMarkt, cihazın satış bedelinin %70’lik kısmına kadar hasarı karşılıyor. Daha fazla bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz.
SmartBar’da teknolojik ihtiyacınızı giderin
Son kullanıcı olarak şu an MediaMarkt’ta en takdir ettiğim konu SmartBar. Tüm MediaMarkt mağazalarında giriş alanında yer alan SmartBar’da teknisyenler müşterilere yardımcı oluyor. Uzmanlar, cep telefonlarını onarıyor, ekran koruması takıyor ve uzatılmış garanti paketleri konusunda bilgi veriyor. Yakın gelecekte SmartBarların basit bir onarım köşesinin ötesine geçeceğine düşünüyorum. Zaten MediaMarkt da döngüsel ekonomi yaklaşımını daha da pekiştirmek için gelecekte SmartBar’ları, tekno-merkez olarak görüyor. Buralarda ürünlerin ömrünü uzatmaya yönelik ve kaynakları korumaya yardımcı bir bilinç gelişecek.
Daha İyiye logosunu takip edin!
İkinci el, tamirat gibi seçenekler elbette sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda karşımıza çıkıyor. Buna paralel olarak MediaMarkt, ev aletleri alanında bir adım daha atarak üst bir kategori belirliyor. Daha İyiye logosu altındaki sıfır ev ürünleri için MediaMarkt, TÜV Rheinland ile işbirliği yapıyor. İkili, verimlilik, yük tartma, tamir indeksi, nem sensörü ve su tüketimi gibi kriterleri baz alıyor. Nihayet zorlu testi geçen ürünler Daha İyiye logosuna sahip oluyor. Sonuçta bu kriterler üreticileri de motive ediyor ve şu an 25 farklı kategoride 3200 ürün yer almakta! Kriterleri ve ürünleri daha detaylı incelemek için bu tabloya göz atmayı unutmayın.
MediaMarkt’ın çevre konusundaki duyarlılığı yeni bir yaklaşım değil. Mesela, yıllar önce Almanya’da bir MediaMarkt mağazasında etiketlerin e-mürekkep ile yazıldığını fark etmiştim. Böylece etiketler için sürekli bir baskı işlemi yapmak yerine pratik bir çözüm vardı. İstanbul dönüşümde şaşırıp mağazaya girdiğimde aynı uygulamanın eş zamanlı olarak başladığını gördüğümde çok sevindim. Çünkü küçük adımlar büyük bir değişimin kapısını aralayacak. Sonuçta doğa için uzun bir dönüşüm yolculuğundayız.