Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelIFA 2017'deki en iyi cihazlar

    IFA 2017’deki en iyi cihazlar

    Her yıl Berlin’de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA’da bu yıl benim için öne çıkan ürünler şu şekilde oldu…

    LG V30
    Android işletim sistemli akıllı telefon konusunda son sözü söylemek birçok üreticinin harcı. Hâl böyle olunca ortaya gerçekten iddialı ürünler gelebiliyor. G serisiyle adından söz ettiren LG, bu kez V30 ile oldukça iddialı.

    6 inç büyüklüğündeki telefonun 1.440×2.880 piksellik OLED ekranı ön yüzü neredeyse tamamen kaplıyor. Arkada biri geniş açılı f/1,6’lık çift kamerası da başarılı gözüküyor. Telefonda Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4 GB bellek, 64 GB depolama alanı ve 3.300 mAh pil bulunuyor. Cihazın cam kaplı arka yüzünde parmak izi okuyucusu da mevcut.

    Moto X4
    Motorola’nın akıllı telefona dönüşü beni sevindirdi. Eski modellerindeki parlak fikirleri yeni cihazlarda da yakalamak mümkün. X4, orta seviye bir telefon. 5,2 inçlik Full HD ekranı, Snapdragon 630 işlemcisi ve 4 GB belleği bulunuyor.

    Telefonda üç akıllı asistan mevcut. Android ile gelen Google Assistant, Amazon Alexa ve Motorola’nın Moto Voice asistanları seçim yapmanızı biraz zorlaştırabilir : )

    Arkada biri 12 MP diğeri 8 MP olmak üzere çift kamera yer alırken, öndeki 16 MP’lik kamera da ‘selfie’ler için hazır!

    Acer Predator Orion 9000
    Oyun konusunda masaüstülere dönüş yaşanıyor. Acer’ın süper güçlü bilgisayarı da doğru zamanı bulmuş gibi. 18 çekirdekli Intel i9 Extreme Edition işlemcisi, 128 GB’a kadar bellek desteği ve dört adet Radeon RX Vega ya da iki adet Nvidia GeForce GTX 1080Ti kart ile SLI yapabilmesi onu daha da etkileyici hâle getiriyor. Orion 9000, özel sıvı soğutma sistemine sahip ve beş fan ile soğutuluyor.

    ASUS Zenbook Flip 14
    İnce ve birden çok işlevli dizüstü bilgisayarlar arasına katılan Flip 14, harici grafik kartına sahip olan en ince 2’si 1 arada sistem olma özelliğini taşıyr. 8. Nesil Intel Core i7 dört çekirdekli işlemcinin yanında 16 GB bellek, Nvidia GeForce MX150 ekran kartı, 512 GB SSD yer alıyor.

    360 derece döndürülebilen kasası kadar el yazısı tanıma ve çizim işlerinde kullanabileceğiniz ASUS Pen desteği de mevcut. Cihaz tek şarjla 13 saate kadar kullanılabiliyor.

    Philips 8602
    İlk Quantum Dot teknolojili cihazlarını tanıtan Philips, 55 ve 65 inçlik modelleri görücüye çıkardı. Arka aydınlatma ile hoş bir ortam yaratan Ambilight teknolojisini koruyan şirket, bu kez TV’ye soundbar da eklemiş.

    4K çözünürlüklü TV, beklendiği üzere HDR destekliyor. 1100 nit parlaklık ve DCI-P3 renk gamının yüzd 98’ini destekleyen ürün, UHD Premium sertifikası almış. Android TV işletim sistemli ürün Google Assistant sayesinde sesle kontrol edilebiliyor.

    Lenovo Explorer
    Artırılmış ve Sanal Gerçeklik kavramlarını bir araya getiren Windows Mixed Reality cihazlarına son örnek Lenovo’dan geldi. Birçok PC ile uyumlu olacak başlık, 3,5 metre eninde ve boyunda, yani yaklaşık 12 metrekarelik bir alandaki hareketleri de haricî bir algılayıcıya ihtiyaç duymadan takip edebilecek.

    Ekimde satışa çıkacak olan ürün, istenirse el kumandalarıyla da alınabilecek.

    Samsung Gear IconX
    Yenilenen kablosuz kulaklıklar 7 saate kadar kullanım süresine sahip olmanın yanı sıra, Bluetooth modunda beş saat, konuşma modunda ise dört saat çalıştırılabiliyor.

    340 mAh piliyle içine konulduğunda kulaklıkları şarj eden kutusu bulunuyor. Kulaklıklar ise 84 mAh pile sahip. Bunları 10 dakika şarj ederek bir saate kadar kullanabilirsiniz. İçerisinde 4 GB depolam alanı da mevcut. Böylece telefona bağlamadan da müzik çalabiliyor.

    Bosch Roxxter
    Şirketin Home Connect adlı ev sistemine dahil ettiği ilk ufak cihaz bu oldu. Üzerindki kamera, telefonuza evden görüntü gönderebiliyor. Roxxter, Amazon’un Alexa adlı sesli asistanını kullanıyor. Böylece sesli komutları algılıyor ve uyguluyor.

    Çevresini tarayarak mobilyaların ve odanın haritasını çıkartan Roxxter, temizlik istatistiklerini de toparlayarak size sunuyor. Temizlenmesini istemediğiniz bölgeleri işaretleyerek robotu uzak tutabilmek de mümkün.

    Miele Dialog
    Sıradan bir fırına benzese de, elektromanyetik dalga kullanması sebebiyle bir mikrodalgaya da yakın olduğunu söylemek mümkün. Fakat içerisine metal konabiliyor ve akıllı programlama sayesinde harika yemekler hazırlayabiliyor.

    İçerisindeki farklı malzemelere göre farklı pişirme tekniklerini aynı anda uygulayan sistem, örneğin bir kalıp buz ve balığı aynı anda koyduğunuzda buzu eritmeden balığı pişirebiliyor. Bunu bir yarısını farklı diğer yarısını farklı pişirmek istediğiniz bir pizzayla da deneyebilirsiniz.

    Bolca algılayıcıya sahip olan cihaz, yemeğin ne olduğunu ve ne kadar piştiğini algılayarak bunu gerçekleştiriyor. Mobil uygulaması da telefondan ya da tabletten yemek tarifi göndererek ileride bunları hatırlaması için kullanılabiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN