Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetHuawei FreeBuds 4i İncelemesi

    Huawei FreeBuds 4i İncelemesi

    Huawei kablosuz kulaklıklar konusunda adını haklı biçime duyurmuş bir şirket. FreeBuds serisi altında farklı fiyat noktalarında ve farklı kullanıcı kitlelerine hitap eden modeller görüyoruz. Bu yılın başlarında tanıtılan FreeBuds 4i, aktif gürültü engelleme, şık tasarım ve bunun gibi özellikleri uygun bir fiyat noktasından sunuyor. FreeBuds 4i nasıl bir ses kalitesi ve deneyim sunuyor? Bu sorunun cevabı için inceleme yazımızı mutlaka okuyun.

    FreeBuds 4i de selefi 3i gibi değiştirilebilir silikon uçlu bir tasarımla geliyor. Bu tasarım sayesinde kulak kanalına tamamen oturuyor ve doğal olarak dış çevreden izole olmanızı sağlıyor. Kutudan iki farklı boyda ek silikon uç çıkıyor. Üç farklı seçenekten size en uygun olanını seçebilirsiniz. Silikon uçları değiştirmek de oldukça kolay.

    huawei freebuds 4i inceleme

    Silikon uçların dışında, FreeBuds 4i’nin selefine göre ciddi farklılıklarla geldiğini görüyoruz. Bunların başında gövde kısmının daha kısa ve kalın olması geliyor. FreeBuds Pro’da gördüğümüz dikdörtgen prizma şekline benzer bir gövde tasarımı kullanılmış. Gövdeye uygun bir açı da verilmiş. Tüm bunlar FreeBuds 4i’nin kulağa rahatlıkla oturmasını sağlıyor. Her biri sadece 5.5 gram ağırlığında olan kulaklıklar, fazla ağırlık hissi de vermiyor. Böylelikle uzun süreli kullanımlarda yorgunluk hissi yaratmıyor. Hareket durumunda kulaklarınızdan kolayca çıkmıyor. Her bir kulaklık tekinin üzerinde mikrofonlar, sensörler ve şarj bağlantı noktaları var.

    Hem kulaklıklar hem de şarj kutusu parlak yüzeye sahip plastikten yapılmış. Kulaklığın beyaz, siyah ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneği var. Beyaz renk genellikle gençler için uygun bir renk seçeneği gibi görünüyor. Siyah ve kırmızının da epey çekici göründüğünü belirtmeliyiz. Plastikten yapılmış olsa da, kulaklıklar epey kaliteli ve değerli görünüyor. Şarj kutusu da çizilmelere karşı dayanıklı. IP54 sertifikasıyla belgelenen suya direnç özelliği de var. Böylelikle içeride ve dışarıdaki egzersizler için daha elverişli hâle geliyor.

    Şarj kutusundan devam edelim. Kutu tasarımı değiştirilmiş. Oval şekilli, kısa ve geniş bir şarj kutusu var. Ağırlığı ise sadece 36 gr. Kulaklıklarla birlikte toplamda 50 gramın altında bir ağırlık var. Cebinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Şarj kutusunun kapağı kolaylıkla açılıyor. Kulaklıkları yuvalarından çıkarmak başlangıçta zor gelebilir, ancak kısa bir alışma sürecinden sonra zorlanmayacaksınız. Kapağın hemen altında bir Huawei logosu var. Onun altında da şarj durumunu gösteren LED lamba mevcut. Alt kenarda USB-C portu bulunuyor. Şarj işlemi için bu port kullanılıyor. Ne yazık ki, şarj kutusu kablosuz şarj desteğine sahip değil.

    huawei freebuds 4i

    Söz şarjdan açılmışken buradan devam edelim. Huawei FreeBuds 4i, pil performansıyla bir hayli güçlü bir kulaklık. Huawei’nin verdiği değerlere göre tek bir şarjla, aktif gürültü engelleme kapalıyken 10 saat çalma ve 6,5 saat konuşma süresi sunuyor. Aktif gürültü engelleme açıkken bu süreler sırasıyla 7,5 saat ve 5,5 saat olarak veriliyor. Şarj kutusu ile birlikte toplamda 22 saate kadar müzik dinleme ve 14 saate varan sesli arama süreleri sunuluyor. Pratikte elde ettiğimiz izlenimler, Huawei’nin verdiği bu değerlere çok yakın kullanım sürelerine ulaşılabildiğini gösteriyor. FreeBuds 4i sadece kabloyla şarj olsa da, güçlü bir şarj performansı sergiliyor. Toplam şarj süresi 1.5 saat olarak veriliyor. Bununla birlikte sadece 10 dakikalık şarj ile 4 saatlik çalışma süresi sunuluyor.

    FreeBuds 4i, selefi FreeBuds 3i’den farklı olarak Bluetooth 5.2 desteğine sahip olan bir kulaklık. Böylelikle hızlı şekilde eşleştirme ve yeniden hızlı bağlantı kurma gibi avantajları sunuyor. Bağlantı menzili de iyi. 10 metreye yakın mesafede bile, arada duvar gibi engel olsa bile kaynak cihazla ses bağlantısı kolay kolay kesilmiyor.

    Bluetooth kulaklıklarda bir klasik hâline gelen giyme algılama özelliği FreeBuds 4i’de de mevcut. Özellikle Huawei markalı cihazlarda, Spotify ve benzeri uygulamalarda bu özellik gayet iyi şekilde çalışıyor. Kulaklıklardan birini kulağınızdan çıkardığınızda çalan içerik duruyor. Yeniden taktığınızda tekrar başlıyor.

    huawei freebuds 4i

    FreeBuds 4i, ses kalitesi açısından genel kullanıcı kitlesinin ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Her bir kulaklık tekinde 10 milimetrelik sürücü var. Bununla birlikte frekans ayarları biraz daha düz, alçak veya yüksek frekanslar öne çıkarılmıyor. Bu durum FreeBuds 4i’yi genellikle pop müzik parçaları için, yani vokalin ön planda olduğu müzikler için kullanışlı hâle getiriyor. Bununla birlikte basları biraz daha fazla hissetmek isterseniz, kulaklıkları içe bastırarak kulak kanalını daha iyi biçimde kapatabilirsiniz.

    FreeBuds 4i’nin çift mikrofon sistemi, rüzgar uğultusunu etkili biçimde azaltmak için çift yönlü yarık tasarımına sahip. Ayrıca yapay zekâ ile birleştirilmiş özel hüzmeleme teknolojisi kalabalık bir ortamda bile sesinizin berrak biçimde alınmasını sağlıyor. Sonuç olarak dışarıda veya kalabalık ortamlardaki telefon görüşmelerinde sesiniz karşı tarafta iyi şekilde duyulacaktır.

    Aktif gürültü engelleme, FreeBuds 3i’de olduğu gibi, FreeBuds 4i’de de öne çıkan özelliklerden bir tanesi oluyor. Silikon uçlu tasarım sayesinde dış ortamla ilişki fiziksel olarak kesildiği için, kulaklık daha en baştan iyi bir gürültü yalıtımı sunuyor. Aktif gürültü engelleme ise, motor uğultusu veya trafik sesi gibi, düşük şiddetle ve sürekli sesleri filtrelemekte başarılı oluyor. Sonuç olarak aktif gürültü engelleme sistemi, amacına uygun biçimde çalışıyor.

    huawei freebuds 4i

    Aktif gürültü engellemenin yanında Farkındalık modu var. Özellikle dışarıda spor yaparken veya arkadaşlarınızla bir arada bulunduğunuz bir ortamda onların konuşmalarını duymak isterseniz, bu mod işinize epey yarayacaktır. Dış ortamın sesi, gayet doğal biçimde size yansıtılıyor.

    Her bir kulaklık tekinde, gövde kısmının dış yüzeyi dokunmaya karşı hassas. Çift tıklatma ve basılı tutup bekletme gibi iki farklı hareket destekleniyor. Aktif gürültü engelleme ve farkındalık modları arasında geçişi sağ ve sol tekin dışına basılı tutup bekleterek gerçekleştirebilirsiniz. Çift tıklatma ise oynatma, duraklatma, önceki veya sonraki şarkıya geçiş gibi kontroller için ayrılmış. Söz konusu hareketle kontrol ayarlarını Huawei telefonlarında Bluetooth ayarları içinden yapabileceğiniz gibi, telefona yükleyeceğiniz AI Life uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

    AI Life uygulaması Huawei AppGallery, Google Play Store veya App Store’da mevcut. Ne var ki, AI Life iOS uygulaması henüz FreeBuds 4i’yi desteklemiyor. Bu nedenle iPhone ile eşleştirme işlemini klasik bir Bluetooth kulaklık eşleştirmesi gibi yapıyorsunuz. Eğer Huawei markalı, EMUI 10 veya üstü sürümle çalışan bir telefona sahipseniz, eşleştirme işlemi çok daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleşiyor. AI Life uygulaması üzerinden gürültü engelleme sisteminde farklı modlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Buna ek olarak dokunmatik kontrolleri düzenleme, giyme algılamayı kapatıp açma veya sürücü güncelleme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

    FreeBuds 4i, ses kalitesi bakımından selefleri olarak nitelendirebileceğimiz 3i ve Lite modellerinin çizgisini sürdürüyor. Aktif gürültü engelleme sistemi başarılı bir şekilde çalışıyor. Pil ömrü de bu kulaklığın güçlü olduğu yanlardan bir tanesi. Tasarımı ve malzeme kalitesi de iyi. 749 TL’lik fiyat etiketinin hakkını başarılı biçimde veriyor.

    Huawei FreeBuds 4i’yi mediamarkt.com.tr’den hemen satın alın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN