Gündelik hayatımızda en çok tercih ettiğimiz cihazlar arasında yer alan akıllı bileklikler, gün geçtikçe yeni özelliklerle hayatımızdaki yerlerini genişletiyor diyebiliriz. Huawei’nin yeni ürünlerinden biri olan Huawei Band 4 Pro işte bu konuda oldukça iddialı.
Huawei Band 4 Pro ’nun öncelikle tasarım detaylarına bakalım. Yumuşak plastik kayışı dahil toplamda yaklaşık 25 gram ağırlıktaki ürün, hem sağ hem de sol bilekte konumlandırılmaya uygun.
Tasarım hatları itibarıyla çok da ilgi çekici olduğunu söylemek güç. Özellikle kayış tarafında, eski tip kancalı sistemin tercih edilmesi pek hoşumuza gitmedi. Pek çok bileklikte gördüğümüz düğmeli yeni sisteme yer verilmesi daha iyi olurdu.
Kayış demişken, biliyorsunuz pek çok üreticiden farklı renklerde kayış tercihleri geliyor ve istekler doğrultusunda cihazın ana gövdesini çıkarıp kayışları takmak birkaç saniyede gerçekleşebiliyor. Ne yazık ki Huawei Band 4 Pro’da gövdeyi kayıştan rahatlıkla ayırıp farklı bir kayışa takma imkânı bulunmuyor. Ürünün siyah, pembe ve kırmızı renk seçenekleriyle satışta olduğunu da söylemeliyiz.
Tasarım
Tasarım, dolayısıyla kullanımı etkileyen bir diğer detay ise, şarj aparatı. Kutudan bir adet beyaz renkte USB kablosu, bir tane de siyah renkte şarj aparatı çıkıyor. Kablo ile aparatı birleştirdikten sonra, saati de şarj yatağına oturtarak şarj edebiliyorsunuz, ki biraz zahmetli bir iş olmuş bu. Daha ufak boyutlarda, kullanımı kolay bir manyetik yatak tercih edilebilirdi.
Ek olarak, USB kablonun da çok kısa olduğunu, yaklaşık 20cm olduğunu belirtelim.
Huawei Band 4 Pro’da 240 x 120 çözünürlüklü 0.95 inç ekran bulunuyor. Dokunmatik özelliği bulunan ve alt kısımda da bir tane ana tuşu bulunan ekran, Amoled teknolojisi üzerine inşa edilmiş. Genel olarak dokunuşlara hızlı tepkiler veriyor ve dış mekân kullanımlarında da tatmin edici bir parlaklık düzeyi var. Yine de…
Ekran boyutu biraz daha büyük olabilir ve daha akıcı kullanım için yanlardan kavislendirilmiş ekran tipi tercih edilebilirdi.
Huawei Band 4 Pro ile neler yapabilirsiniz?
Pek çok akıllı bileklikte yer alan özellikler burada da var. Kalp ritminizi ölçebilir, adım sayabilir, yaktığınız kaloriyi görebilir ve uyku takibi gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Bunların yanında ürün, dahili bir GPS’e de sahip. Bu sayede, telefona başvurmadığınız esnalarda da, yaptığınız spor güzergahlarını detaylıca görebiliyorsunuz, ki bunun için Huawei’nin Health – Sağlık uygulamasını kurmalısınız.
Sağlık uygulaması, Android ve iOS işletim sistemli telefonlar için ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. Biz, testlerimizi Android platformunda gerçekleştirdik.
Ürün, HUAWEI TruSeen 3.5 teknolojisine sahip. Bu sayede kalp atış hızınızı yüksek doğruluk ile saptayabiliyor. Eğer olumsuz bir durum olursa, titreşimli sistemiyle size haber verebiliyor.
Cihazdaki bir diğer teknoloji de TruSleep 2.0, ki bu sayede uykularınız takip ediliyor, ne kadar uyuduğunuz ve ne kadar kaliteli bir uyku deneyimi yaşadığınız hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
Egsersiz tipleri
Tabii ki egzersiz tipleri ve bunlara göre yapılan ölçümler de önemli. Huawei Band 4 Pro, hem iç hem de dış mekânlarda gerçekleştirdiğiniz sportif faaliyetler için detaylı veri takibi gerçekleştirerek uygulama aracılığıyla sonuçları sizle paylaşabiliyor: Koşu, bisiklet sürüşü, kürek çekme, yürüyüş ve yüzme gibi.
Bu arada, cihazın kandaki oksijen doygunluğu oranını ölçerek de size bilgi verebildiğini belirtelim.
Bilekliği telefonunuza Bluetooth 4.2 kablosuz bağlantı teknolojisi ile bağlayabiliyor ve 10 metrelik mesafeye kadar sorunsuz bağlantı gerçekleştirebiliyorsunuz. Gerçi 4.2 yerine daha güncel bir sürüm tercih edilebilirdi.
6 eksenli IMU sensörü, kalp atış sensörü ve kızılötesi aşınma sensörü gibi detayları bünyesinde barındıran cihaz, merak ettiğiniz pek çok konuda da yardımlar sunabiliyor.
Örneğin, telefonunuza gelen aramaları bileklik aracılığıyla görebilir ve isterseniz kapatabilirsiniz. Telefonunuzdaki müzik kütüphanesini bileklik üzerinden yönetebilir, hava durumuna bakabilir ya da bildirimleri okuyabilirsiniz. Bildirimler demişken…
Ürünün emoji ve görsel detayları bildirim olarak sunamadığını, yalnızca yazılı detayları paylaşabildiğini belirtelim. Evet, her ne kadar sistem dili İngilizce olsa da, Türkçe karakter desteği tarafında bir sorunu bulunmuyor.
Tabii ki Huawei Band 4 Pro’da pek çok farklı arayüz seçeneği var. Mağazaya giderek ücretsiz olarak pek çok arayüzü akıllı bilekliğinize yükleyebilir ve kullanabilirsiniz. İster sportif olsun ister klasik, isterseniz de renkli. Seçim size kalmış.
Huawei’nin bu güncel akıllı bilekliği, tek şarj ile yaklaşık 1 haftalık kullanım sunabiliyor. Eğer sürekli spor yapıyor ve çok yoğun kullanımlar gerçekleştirerek deyim yerindeyse “etinden sütünden yararlanıyorsanız”, tek şarj ile 4 günlük kullanım mümkün.
Huawei ürün ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın