Doğu ve Güneydoğu illerinde öğrenim gören öğrencilerin yazılım alanında kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayan Huawei Ar-Ge Buluşmaları, Dicle Üniversitesi`nde düzenlenen etkinlik ile devam etti.
Huawei, Türkiye’deki 20. yılında, genç yeteneklerin Türkiye bilişim ekosistemine kazandırılması yönündeki faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerden biri olan ‘Güneydoğu Anadolu Huawei Ar-Ge Buluşması’ ile bilişim eğitiminde fırsat eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra, öğrencilerin kodlama becerilerinin yükseltilmesi amaçlanıyor.
‘Doğu Anadolu Yazılım Hareketi Programı’ kapsamında, Şubat ayında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde düzenlenen Huawei Ar-Ge Buluşması’nın devamı niteliğindeki etkinlik; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve Huawei Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liang Dongbo’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Huawei Ar-Ge Buluşması’na, Dicle Üniversitesi’ne ek olarak, Batman Üniversitesi’nden de öğrenci ve öğretim üyeleri katıldı.
BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlarımızın, ülkemizin her noktasında, internetin sunduğu fırsatlardan verimli ve eşit olarak faydalanması için çalışıyoruz. BTK Akademi ile düzenlediğimiz yüz yüze ve çevrimiçi eğitimlerle, çok sayıda gencimiz kendini yazılım konusunda geliştirme fırsatı yakalıyor. BTK Yaz Kampları projesiyle ise ortaokul, lise ve üniversite çağındaki gençleri yazılım eğitim ağımıza katmayı amaçlıyoruz. Amacımız, Türkiye’nin 81 ilinde bu kampları düzenlemek ve olabildiğince fazla gence ulaşmaktır. Bu etkinliği düzenlediği için Huawei Türkiye ekibine teşekkür ederim.”