Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelHayatınızı dijital ajanda ile düzenleyin

    Hayatınızı dijital ajanda ile düzenleyin

    Her yıl yeni bir ajanda almanıza gerek yok. Bu işi gören birkaç farklı uygulama ile hem yükünüz hafifler hem de hayatınız çok daha düzenli olabilir.

    Hayatınızı dijital ajanda ile düzenleyin
    İçinde telefon numaraları, çeşitli internet hizmetlerinin kullanıcı adı ve parolaları, toplantı notları, kişisel notlarınız, takviminiz olan bir ajanda kullanıyorsanız, size birkaç sorum olacak…

    Bu yılın ajandasını aldınız mı?
    Eskisinde kalan önemli notlarınız ne olacak, bir haftasonunuzu ayırıp yenisine mi geçireceksiniz?
    Ajandanızı kaybederseniz ya da çaldırırsanız ne olur?
    Gittiğiniz her yere ajandanız da mı geliyor?

    Şimdi bu soruları da yanıtları da bir kenara bırakın. Sene 2015. Dijital dönüşümden nasibinizi alın ve tüm ihtiyaçlarınızı daha pratik bir şekilde karşılayan, internet bağlantısının olduğu her yerden ulaşılabilir, paylaşılabilir ve çok daha güvenli bir ajanda oluşturun. Bunun için çeşitli uygulamalar seçtim, bunları birçok sistemde kullanabilir ve bazılarında oluşturduğunuz içeriğe web tarayıcı üzerinden dahi erişebilirsiniz. Elbette ajanda taşımaya devam etmek istemiyorsanız…

    Boxer

    Boxer
    iOS ve Android için hazırlanan bu e-posta uygulaması, benzerlerine göre çok farklı bir tasarım ve kullanıma sahip. Gelen kutunuzdaki postaların konu başlıklarını kalın yazı ile gösteren Boxer, gönderenin adını ve içeriğin önizlemesini de ekrana getiriyor. Yeni nesil web posta hizmetlerindeki gibi uzun bir e-posta diyaloğu varsa, atılan cevap postası sayısı da yanda parantez içinde belirtiliyor.

    Buraya kadar standart e-posta istemcilerinden farksız. Her mesajın solunda varsa, gönderenin fotoğrafı, yoksa adının ilk harfi büyük olarak görüntüleniyor. Bu da belirli birisinin gönderdiği e-postayı bulmayı kolaylaştırıyor.

    Boxer
    Dokunmatik ekran desteğinden azamî olarak faydalanan Boxer, mesajı biraz sola kaydırdığınızda arşivlemeyi, daha fazla sola kaydırdığınızda ise silmeyi sağlıyor. Sağa kaydırdığınızda ise karşınıza bir eylem menüsü çıkıyor. Buradan e-postaları bir yapılacaklar listesine ekleyebilir, bir etiket altında toplayabilir, yıldız işareti ekleyerek önemliler arasına koyabilir ya da istenmeyen posta olarak işaretleyebilirsiniz. Her şey bu kadar basit ama hata yaparsanız da korkmayın, her işlemden sonra ekranın altında geri alma seçeneği görünüyor. Buna dokunarak her şeyi eski hâline getirmek mümkün.

    Tempo
    Sadece iOS cihazlarda çalışan bu ücretsiz takvim uygulaması, görselliği ön plana çıkartarak randevularınıza ya da hatırlamak istediklerinize kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Beş farklı görünümde kullanılabilen uygulama, Google Takvim ile uyumlu, böylece takviminize her yerden erişebilirsiniz.

    Tempo
    Adres defteri, e-posta, dokümanlar ve sayısı 20’ye buılan farklı uygulamalara da erişebilen Tempo, iş ve kişisel hayatınızı da ayrı tutabiliyor. Örneğin toplantı yapacağınız kişinin telefonuna LinkedIn üzerinden erişerek, takvim sayfasından arama yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca çok sayıda görüşme yapacaksanız, kişiler hakkında bilgiye de kolayca erişebiliyorsunuz.

    Tempo

    E-postanıza bağlandıktan sonra, yapacağınız toplantıyla ilgili tüm e-postaları, bunların içerisindeki PDF, Word ya da PowerPoint sunumlarını da buradan görebilmeniz mümkün.

    Hayatınızı daha iyi organize etmek için tabletlere göz atabilirsiniz.

    Sonraki toplantınız için gidecek bir yere ihtiyacınız varsa, Yelp ve Foursquare entegrasyonu bunları da kolaylaştırarak tavsiyelerde bulunuyor. Toplantıya geç kalırsanız, bunu uygulamaya söylemeniz herkese haber vermesini sağlarken, gideceğiniz yere kadar sürüş yardımı yapması da etkileyici.

    LastPass
    Bu uygulama sayesinde, parolalarınızı herkesten sakladığınız bir defterin içine ‘ya bulunursa’ korkusuyla yazmanıza gerek kalmadı. Birçok parola yöneticisi uygulamanın aksine, tek bir dosyada tüm parolalarınızı saklamak yerine tamamen web tabanlı çalışıyor. Bilgisayarınıda şifrelenerek saklanan parolalar, firmanın bulut sunucularında tutuluyor ve böylelikle kırılma ihtimali de oldukça zayıflıyor (bu ihtimalin hiçbir zaman ve hiçbir şekilde ortadan kalkmadığını hatırlatmakta fayda var).

    LastPass
    iOS için güncellenen uygulaması, parmak iziyle doğrulamayı desteklediğinden parola girmeniz gereken noktada parmağınızı iPhone’a okutmanız yeterli oluyor. Uygulama iOS’un yanı sıra, Android, BlackBerry OS ve Windows Phone’lu cihazlarda da kullanılabiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN