Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetGoogle olmayan Huawei tabletlerde kullanım deneyimi

    Google olmayan Huawei tabletlerde kullanım deneyimi

    Google olmayan tabletlerde Huawei tabletlerde nasıl bir deneyim yaşadığımı bu yazıda anlatıyorum.

    2019 yılında ABD ile Çin arasında yaşanan gerilimden en fazla etkilenen marka Huawei oldu. Her ne kadar başka markalar da bu engellemelerden etkilense de dünya çapında en çok etkilenen marka Huawei oldu.

    Bu gerilim sonucunda ABD’nin teknolojileri Huawei cihazlardan çıkarılmaya başlandı. İlk olarak markanın telefon ve tabletlerinden Google servisleri kaldırıldı. Bu ilk etapta önemli bir eksiklik olsa da Huawei aldığı önlemlerle bu eksikliğin etkilerini azaltmayı başardı. Bu adımlardan ilki Huawei’nin kendi uygulama mağazasını kurması oldu. Markanın App Gallery adını verdiği bu mağazada global ve lokal birçok uygulama bulunuyor.

    Güncel bir Huawei tablet satın aldığınızda Gmail, YouTube, Google Haritalar ve benzeri Google servislerinin olmadığını göreceksiniz. Bu servisleri kullanabilmek için çeşitli yöntemler var. Bunlardan ilki Micro G servisi. Bu sonradan yüklenen bir uygulama ve bu sayede Google servislerini kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Gbox isimli uzun zamandır kullanılan bir uygulama da Google servislerini kullanabilmenizi sağlıyor.

    Bu iki çözüm sayesinde Google servislerinin birçoğunu neredeyse yüzde 95 oranında kullanabiliyorsunuz. Yaşadığım deneyimlere göre birçok uygulamayı bu sayede kullanabiliyorsunuz. Bazı detay uygulamalarda ya da ufak tefek sorunlar çıkabiliyor. Bunun dışında bir sorun olmadığını belirteyim. En azından benim deneyimim böyle oldu.

    Genel olarak birçok uygulamayı bu iki çözümle kullanabiliyorsunuz. Bunlar arasında Gmail, YouTube, Google Haritalar ve Chrome gibi uygulamaları kullanabiliyorsunuz. Yani birçok Google servisi bu çözümlerle beraber geliyor.

    Ayrıca Huawei’nin kendi uygulama mağazası olan App Gallery’de de birçok yerel ve global uygulama da bulunuyor. Bu sayede eksik olan uygulamaları bu mağazadan bulup kullanabiliyorsunuz. Bu mağazada Türkiye’den de birçok uygulamanın bulunduğunu belirteyim. Bu uygulamalar arasında bankacılık ve e-Devlet gibi seçenekler de bulunuyor.

    ABD ve Çin arasındaki gerilim halen devam ediyor. Bu gerilim son kullanıcıya şimdilik telefon ve tabletlerde yansıyor olsa da ilerleyen dönemde farklı cihazlara da sıçrar mı bilinmez. Malum Huawei’nin bilgisayarları da bulunuyor ve bunlarda da ABD merkezli firmaların teknolojileri kullanılıyor.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN