Google’ın mail servisi hizmeti olan Gmail, dünya üzerinde neredeyse 1.4 milyar kişi tarafından kullanılıyor. Gmail bu kullanıcı sayısıyla mail servisi hizmeti veren şirketler arasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Gmail hesabına web sayfası üzerinden erişilebileceği gibi aynı zamanda Windows ve MAC ortamlarındaki posta uygulamaları üzerinden de erişme şansı bulunuyor. Bu haftaki ” Gmail Hesabınızı Yönetmek İçin Kullanılabilecek Uygulamalar ” başlıklı yazımda, Gmail hesabını farklı uygulamalar üzerinden kullanmak için tasarlanmış yazılımlardan bazılarını ayrıntılı olarak inceleyeceğim.
Wundermail
Gmail için oldukça popüler olan Wundermail e-posta istemcisi, Gmail API’si üzerine inşa edilmiştir. Google’ın e-posta hizmetlerindeki işlevleri desteklemesi ile birlikte aynı zamanda e-postaları etiketleme ve kategorilerine göre sıralama gibi ek özellikler barındırıyor. Wundermail’ın anlık bildirim özelliğini kullanarak gerçek zamanlı uyarılar alınabiliyor.
Wundermail ücretsiz olmasına rağmen reklam gösteriliyor. Eğer reklam görmek istenmiyorsa yıllık abonelik ücreti ödemek gerekiyor. Bu servis birden fazla Gmail hesabını da aynı anda yönetmeye olanak sağlıyor.
TouchMail
Gmail e-postalarınıza görsel bir yaklaşım arıyorsanız, TouchMail’i denemenizde yarar var. Windows ortamından bu servise bağlanıldığında e-postalar renk kodlarına göre gruplandırılıyor. Dokunmatik bir ekran kullanıldığında, ekrandaki renklerine göre gruplandırılmış e-postalar üzerinde işlemler yapılabiliyor. TouchMail, Gmail’in yanı sıra Outlook, Yahoo, iCloud, AOL, Office 365 ve diğer IMAP protokolü kullanan e-posta hesaplarına da destek sağlıyor. TouchMail ücretsiz olarak denenebileceği gibi yıllık abonelik şeklinde de kullanılabiliyor.
Canary Mail
E-posta servisleri içinde güvenlik konusuna önem verenlerin tercih ettiği Ganary Mail, uçtan uca şifreleme yapıyor. Bu servis kullanılmaya başladığında, gönderilen e-postanın sadece hedeflenen kişi tarafından okunması sağlanıyor.
Canary servisi güvenlik ile birlikte yanı zamanda farklı dil seçenekleri, akıllı filtreleme, algoritmik toplu silme gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Makine öğrenimi kullanılarak gelen maillerin farklı mail gruplarında biriktirilmesi sağlanabiliyor. Bu servisin; okunma bildirimi, erteleme, farklı e-posta şablonu ve tek tık ile abonelikten çıkma gibi ilgi çekici özellikleri de bulunuyor. Bu uygulama sadece MAC ve iOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.
eM Client
eM Clinet, e-posta işleme konusunda Windows ve Mac ortamlara destek sağlıyor. Servis aynı zamanda iCloud, Outlook ve Exchange gibi servislerle de çalışıyor. eM Client servisi ücretsiz kullanılmakla birlikte pro sürümünde yıllık abonelik bedeli talep ediliyor. Uygulama e-posta servisi ile birlikte, takvim, görevler, kişiler ve sohbet gibi özellikleri de barındırıyor.
eM Client servisinde e-postalar otomatik olarak ilgili konuşmaların olduğu gruplar şeklinde görüntüleniyor. Gelen e-postalar üzerinde dil çevirme, hızlı metin, kural oluşturma gibi işlemler yapılabiliyor. Gönderilecek e-postalarda aynı zamanda gönderi zamanı planlaması gibi ek özellikler sunuluyor.
Gmail’de daha sonra gönderme servisi nasıl çalışır? Okumak için bu linki kullanabilirsiniz.
Twitter takip için @salihertugrul