Final Fantasy serisinin oyun dünyasında yeri büyük. Ancak, günümüz oyuncularının bazıları eski oyunlar konusunda sıkıntılar yaşadığı için, yeni oyunculara gerektiği kadar hitap edemeyen bir seri. İşte tam burada Final Fantasy XV devreye giriyor. Daha oyunu açtığınız gibi karşınıza ” A Final Fantasy for fans and first timers ” yazısı çıkıyor. Bu cümlede de belirtildiği gibi Final Fantasy XV‘i oynamak için tüm seriyi oynamanız gerekmiyor. İlk olarak konsollara çıkan ve büyük ses getiren Final Fantasy XV, sonunda PC’ye de geldi.
Final Fantasy XV ile yine hayal dünyasına dalıyoruz
Final Fantasy XV’in tam potansiyeli PC grafikleri ile ortaya çıkmış. Oyunu konsolda oynamamış olan oyuncuları için oyunun hikayesinden kısaca bahsedelim. Eğer, Final Fantasy XV’in öncesinde neler olduğunu öğrenerek ve oyunun hikayesine daha hazırlıklı bir şekilde başlamak istiyorsanız, oyunun öncesini anlatan film Kingsglaive: Final Fantasy XV filmini izlemenizi öneririm. Bu tabi ki bir zorunluluk değil. Ancak, oyunu daha anlamlı bir hale getirdiğini belirtebilirim.
Ana karakterimiz Noctis’in sözde muhafızları, ama aslında can ciğer kardeşleri Gladiolus, Prompto ve Ignis ile yola çıkıyoruz. Noctis’in kral olma yolunda ilerleyişine ilk elden şahit oluyoruz. İmparatorluğun Noctis’in babası Regis Lucis Caelum’a attığı devasa kazığın sonucunda tahtın tek varisi olan Noctis, babasının büyük güç taşıyan yüzüğünü bulmak ve tekrar kral olmak için maceraya başlıyor. Tabi ki oyunun hikayesi bu kadar basit değil. Tüm oyun boyunca farklı duygular içerisinde kalacağınız anlar yaşanmakta.
NVDIA’nın Final Fantasy XV üzerindeki etkisi bir hayli büyük. Zaten kendileri oyunun resmi partneri. Son zamanlarda Fortnite gibi oyunlarda gördüğümüz ShadowPlay Highlights özelliği oyunda yer alıyor. Bu sayede, oyun içerisinde girdiğiniz dövüşlerin sonucu otomatik olarak kaydediliyor. Savaş sırasında yaptığınız epik bir hareketi gidip tekrar izleyebilirsiniz. Eğer önceden Final Fantasy XV oynadıysanız da o epik hareketlerin yaşanacağını biliyorsunuzdur. Leviathan savaşında zevkten dört köşe olmayan bizden değildir. NVIDIA’nın Final Fantasy XV’e getirdiği bir başka özellik Gameworks oldu. Bu özellik içerisinde ise NVIDIA Flow, NVIDIA HairWorks, NVIDIA ShadowWorks, NVIDIA Turf Effects ve NVIDIA VXAO gibi detaylar yer almakta. İncelemenin başında oyunun PC’de oynanması gerektiğini belirtmiştim. PC performansı ile 60 FPS üzerine çıkan oyuncular kesinlikle harika bir deneyim yaşayacaklar.
Oyunun oynanış mekanikleri 60 FPS ile daha iyi çalışıyor. Noctis’in arkadaşları ile savaş sırasında etkileşime geçmesi bu dörtlünün size gerçekten arkadaş olduğunu hissettiriyor. Dövüş mekanikleri olarak diğer Final Fantasy oyunlarından farklı olan Final Fantasy XV, sıra tabanlı dövüş aksine daha çok hack and slash’e benzer bir oynanış sunuyor. Bu bizim şikayetçi olduğumuz bir durum değil. Hatta, seriyi ilk defa oynayacak olanların tercih ettiği bir durum. Final Fantasy XV: Windows Edition sahipleri oyunun sahip olduğu DLC’lere ve çoklu oyuncu modu olan Comrades’a da sahip oluyor. Episodes ismi ile yayınlanan üç DLC’de Gladiolus, Prompto ve Ignis karakterleri ile oynuyoruz. Tabi ki oyunun konsollardayken aldığı ücretsiz güncellemeler de bu sürümün içerisinde yer alıyor.
Final Fantasy XV: Windows Edition, oyunu tam olarak oynanması gerektiği hale getirmiş. PC performansı ile oynaması çok daha keyifli bir hal alan oyunu, Final Fantasy hayranları ve seriyi ilk defa oynayacak olan oyuncular gönül rahatlığı ile deneyimleyebilir. Minimum 27 saatlik olan ve aşırı keyifli ana hikayesi ile sizleri PC başına bağlayacağından eminim. Eğer oyunu konsolda oynadıysanız da tekrar PC’de oynamanızı şiddetle öneririm.ollardayken aldığı ücretsiz güncellemeler de bu sürümün içerisinde yer alıyor.