Eğer uluslararası ilişkileri olan bir şirkette çalışıyorsanız mutlaka yurt dışı ile bağlantı kurmak durumundasınız. Konu iş olunca tabii ki durum yılda birkaç kez akrabaları aramak gibi olmuyor. Belki de günde birden fazla defa iş yaptığınız kişilerle iletişim kurmanız gerekebiliyor. Bunun için en basit ve en az masraflı yöntem görüntülü olarak telekonferans yapmak. Yani bulunduğunuz ortamdan hiç ayrılmadan birkaç teknolojik cihaz yardımıyla dünyanın öteki ucuna bağlanabilir ve işlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz.
Video konferans sisteminin ilk olarak 1970’li yıllarda istihbarat, belge ve görüntülü doküman paylaşımı amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Bu sistem daha sonra özel şirketler tarafından kullanılmaya başlandı ve zamanla gelişti. Bugün ise dünyanın tüm şehirlerindeki çalışanları anında birbirine bağlayan bir teknoloji olarak kullanılıyor. Peki, dünyanın diğer ucuyla nasıl bağlantı kuracaksınız? Eğer toplantıya uygun kıyafetlerinizi giyip, saç ve makyajınızı da tamamladıysanız, çalışma odanızın birkaç oda yanındaki toplantı odasına geçebilirsiniz. Konferansınızın uzun sürebileceğini de göz önünde bulundurursanız, çay ya da kahvelerinizi de hazır etmenizde fayda var. Bir şirketten dünyanın başka bir şehrindeki şirketle ses ve görüntü kaliteli bir bağlantı kurmak için öncelikle hızlı bir internete ihtiyacınız olduğunu söyleyelim. Sonrasında ise işleyişi takip edebilmeniz için bir dizüstü bilgisayara, tüm ekip arkadaşlarınızla durumu kritik edebilmek için bir projeksiyona, sesinizi karşı tarafa duyurabilmeniz ve görüntülü olarak görüşmeyi aktif hale getirmeniz için ise telekonferans özelliği olan bir IP telefona ihtiyacınız var.
Şimdi konferans zamanı…
Eğer çayınızı ya da kahvenizi aldıysanız ve konuşacağınız konu hakkındaki notlarınızı dizüstü bilgisayarınızda hazırladıysanız görüşmeyi başlatabilirsiniz. Videolu görüşme yapmanızda ihtiyacınız olan telefon için Karel’i tercih edebilirsiniz. Karel, IP santral çözümleri ile entegre edilebilen Full HD ses ve video konferans çözümleri sunuyor. Son olarak piyasaya sunduğu VP116 IP video telefon modeli ise tüm işinizi görebilir. 7 inç dokunmatik ekrana sahip ürün aynı zamanda kaliteli bir iletişim sağlanması için HD Ses özelliğine sahip. Bu telefon ile 3’lü sesli konferans gerçekleştirebilirsiniz. 4 VoIP hesabı, ses/video çağrısı özelliği bulunan telefonun başka özellikleri de var. Örneğin, çağrı yönlendirebilir ve çağrı bekletebilirsiniz. Çağrı transferi yapabilir ya da sessize alabilir ve daha sonra arama yapabilirsiniz. Eğer toplantı için uygun değilseniz rahatsız edilmeme modunu aktif hale getirebilirsiniz. Çağrı geçmişinizi takip edebilir ve isterseniz bunlarla ilgili istatistiklerinizi tutabilirsiniz. Logitech’in Connect modeli de sıradışı tasarımının yanı sıra oldukça işlevsel bir ürün. 1 ila 6 kişilik küçük gruplar ve odalar için tasarlanan Logitech Connect odadan odaya götürebilmeniz için aynı zamanda kompakt ve taşınabilir olmasıyla da dikkat çekiyor. Ürünün, HD 1080p görüntü, 4 kat dijital yakınlaştırma, 360 derece ses ve kablosuz ekran yansıtma projeksiyonu gibi özellikleri de mevcut. Connect’in yeniden şarj edilebilir pili görüntülü aramaları 3 saate kadar çalıştırabiliyor.
Daha geniş görüntü için…
Daha geniş görüntülü bir ortamda görüşmelerinizi yapmak istiyorsanız videolu konferans yapmanıza olanak sağlayan cihazlarınızı bluetooth ya da kablolu olarak projeksiyona bağlayabilirsiniz. Böylece odada bulunan herkesin görüntüleri en ince detaylarına kadar görmesini sağlayabilirsiniz. Projeksiyon için Epson, LG ya da Sony markalarının konferans odalarına uygun modellerinden birini seçebilirsiniz. İsterseniz de dizüstü bilgisayarınızı projeksiyona bağlayabilir ve videolu görüşmeyi başlatma amacınız olan sunumu hep birlikte inceleyebilirsiniz. Böylelikle sunumu herkesin görmesini sağlayabilir, herkesin fikrini ortaya koymasına imkan sunabilir ve bulunduğunuz şehirden dünyanın diğer ucundaki şehre gitmeden işinizle ilgili en verimli sonuçları alabilirsiniz.