Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetEvde sağlıklı yiyecek hazırlamak için ihtiyacınız olanlar

    Evde sağlıklı yiyecek hazırlamak için ihtiyacınız olanlar

    Koronavirüs salgını nedeniyle sağlıklı beslenme ve bağışıklığımızı güçlendirme konusunda her zamankinden daha istekliyiz. Bu süreçte tükettiğimiz gıdaların hijyeni, doğallığı ve vitamin yönünden zengin olup olmadığını önemsiyoruz. Peki evimizde sağlıklı gıdalar hazırlamak için nelere ihtiyacımız var? İşte İyi yemek yapmanıza ve daha çok keyif almanıza yardımcı olacak sağlıklı beslenme için temel küçük ev aletlerinin listesi.

    Buharda sağlıklı yemek pişirme

    Buharda sağlıklı yemek pişirme

    Yemeklerinizi buharda pişirin 

    Sıvı yağda kızartılmış, yağlı atıştırmalıklar her yaş grubundan insan tarafından seviliyor. Ancak gelin görün ki bu cazip yemeklerin sağlığımız üzerinde çok fazla olumsuz etkisi var. Dışarıdan yemek sipariş etmek de salgın hastalık döneminde uzmanlar tarafından tavsiye edilmeyen bir seçenek. Bu nedenle besin değeri yüksek gıdalara sofralarımızda yer vermemiz gerekiyor.

    Buharda yemek pişirmek için buharlı pişiricileri veya düdüklü tencereleri tercih edebilirsiniz. Düdüklü tencere, tencerenin içinde buhar basıncı üreterek çalışır. Pişirmede kullanılan su daha sonra buhara dönüştürülür ve bu da düdüklü tencerenin sıcaklığını içeriden yükseltir. Buhar nihayetinde yiyeceğin içine girerek yiyeceği yumuşatmaya başlar. Bu pişirme yöntemi, pişirme süresini% 70’e kadar azaltabilir.

    Düdüklü tencerede sebze pişirmek için sebzeleri düdüklü tencerenin buhar sepetine koyun. Sebzelerin üzerine hafifçe tuz serperek, düdüklü tencereyi hafifçe sallayın. Tencereye su ilave ederek,  ayaklığı tencereye koyun. Son olarak sepeti de ayaklığın üstüne yerleştirin. Dilerseniz METALTEX 254300 Vaporette Buharlı Sebze Pişirici aparatını da kullanabilirsiniz. 

    Düdüklü tencere modelleri için buraya tıklayabilirsiniz.

    Yemeğinizi neden buharda pişirmelisiniz? Buharda pişirilmiş yemek yemenin faydaları nelerdir?

    Yazın veya kışın, sağlıklı beslenmenizi sağlamanın en iyi yolu yemeğinizi buharda pişirmektir. Çeşitli araştırmalar, yiyecekleri buharda pişirmenin, yiyeceğimizde bulunan besinlerden en iyi şekilde yararlanmanın etkili bir yolu olduğuna da işaret etmektedir. Yemeğin pişirme suyunu döktüğümüzde veya aşırı kaynattığımızda, besinlerin çoğu işlem sırasında kaybolur. Bu nedenle, çoğu zaman tükettiğimiz yemekler boş kalorilerden başka bir şey değildir. Tam da bu noktada buharda pişirmeyi sağlıklı ve ekonomik bir pişirme yöntemi haline getiren birkaç temel faktör vardır:

     

    1. Buharla pişirme sırasında katı veya sıvı yağ eklemeye gerek yoktur; Bu, öğünlerinizin kalp sağlığını korur ve tükettiğiniz kalori miktarını minimumda tutar.
    2. Buharda pişirilmiş yiyecekler, aksi takdirde kaynarken kullanılan pişirme suyuna sızabilecek olan orijinal vitamin, mineral ve enzimlerinin çoğunu tutar.
    3. Buharda pişirme sebze ve meyvelerin liflerini yumuşatarak onları daha kolay sindirilebilir hale getirir, böylece vücudunuz tüm bu besinsel iyilikleri daha kolay emebilir.
    4. Buharda pişirilmiş yiyecekler orijinal yapılarını ve renklerini korurlar, böylece gevrek kalırlar ve çok daha iştah açıcı görünürler; artık gevşek, duygusal veya renksiz yemekler yok.
    5. Buharda pişirme çok yönlü bir pişirme yöntemidir ve çoğu sebze, meyve, nişasta veya et türü için uygundur.
    6. Çeşitli yiyecekleri tek bir ısı kaynağı üzerinden hızlı bir şekilde pişirmeyi mümkün kılar; Bu, enerji ve maliyetten tasarruf sağlayarak onu daha uygun maliyetli ve çevre dostu bir pişirme yöntemi haline getirir.


    Bağışıklığı güçlendirmek için bol bol meyve ve sebze tüketin 

    Pandemi günlerinde bağışıklığımızı güçlendirmek ve sağlıklı beslenmek en önemli önceliğimiz. Sağlıklı beslenmek ve hastalıklara karşı korunmak için doğal sebze ve meyveleri öğünlerimize eklememiz gerekiyor. Özellikle C vitamini tüketmek hem kış hastalıklarından, hem de koronavirüs salgınından korunma noktasında oldukça etkili. Turunçgiller, nar, ananas, kapya biber ve kivi C vitamini açısından zengin besinler arasında yer alıyor. Bu meyveleri smoothie blender kullanarak harika kokteyllere dönüştürebilirsiniz.

    Smoothie Blender olarak benim kendi evimde de kullandığım Electrolux Smoothie Blender’ı tercih edebilirsiniz. Ürünü incelemek ve satın almak için buraya tıklayın.

    Ekmek ve yoğurdu evde yapın 

    Pandemi günleri ile birlikte hayatımızda pek çok şey değişti. Artık daha sağlıklı yiyecekler tüketmeye çalışıyor, ekmek ve yoğurdumuzu evde yapmayı tercih ediyoruz. Katkı maddelerinden uzak ekmek yapmak için ihtiyacımız olan tek şey ise küçük ama maharetli bir fırın.  Dilerseniz midi fırınınızda yoğurt da mayalayabilir, probiyotik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. 

    Simfer 4502 midi fırın, geniş iç hacmi ve buharlı temizleme özelliği ile kalabalık aileler için ideal bir seçenek. 

    Midi fırınları incelemek ve satın almak için Media Markt mağazalarını ya da mediamarkt.com.tr ‘y ziyaret edebilirsiniz. 

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN