Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımEn iyi internetsiz navigasyon uygulamaları

    En iyi internetsiz navigasyon uygulamaları

    En iyi internetsiz navigasyon uygulamları, çevrimdışı (offline) modda da çalışırken en fazla özelliği ve kapsamı sunan seçeneklerden oluşuyor.

    Adım adım navigasyon, trafik durumu, bir noktaya gidilebilen en kısa rota, yakındaki otel ve diğer mekanları bulabilme gibi özellikler, günlük seyahat biçimimizi değiştirdi. Fakat bu özellikler genelde internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor ve o da bazen fiziksel bazen de çevre dolayısıyla bulunamayabiliyor.

    İnternet bağlantısı olmayan bir alanda navigasyon kullanmak istiyorsanız ya da sınırlı veri kotanız varsa, çevrimdışı modu olan bir navigasyon uygulamasına ihtiyacınız var. Bu yazımızda en kullanışlıları sizin için seçtim.

    En iyi internetsiz navigasyon uygulamaları

    Here WeGo

    WeGo, güvenilir çevrimiçi ve çevrimdışı özelliklere sahip en popüler çevrimdışı navigasyon uygulamalarından biridir. Yüzden fazla ülke desteğiyle bir ülkenin tüm haritasını indirmenize izin verir. Adım adım sesli navigasyon desteğine sahip olan uygulama, yurt dışında toplu taşıma hizmetlerini de listelemektedir. Olur da yurt dışı seyahate çıkarsanız, taksi dışındaki alternatifleri de kullanarak bütçenize fayda sağlayabilir.

    Sygic

    Bu uygulama, herhangi bir veri ücreti olmadan mükemmel detaylar sunan üç boyutlu çevrimdışı haritaları ile biliniyor. Üç boyutlu haritalar yanlış bir sokağa girme olasılığınızı en aza indiriyor ve trafik detaylarını ise, çevrimiçi olmak şartıyla TomTom hizmetlerinden çekiyor. Diğer özellikleri arasında araç kamerası erişimi, park önerileri, dinamik şerit kılavuzu yanında, aracınızın ön camına harita ayrıntılarını yansıtmaya yarayan harika bir Head-up Display yeteneği bulunmaktadır.

    Google Haritalar

    En popüler harita uygulaması olsa da çevrimdışı modu rakiplerine göre zayıf kalıyor. Sadece 120 bin kilometrekarelik bir alanı çevrimdışı kaydetmenize izin veriyor. Ne kadar geziyorsunuz bilemeyiz fakat yurt dışı için bu sınır duruma göre zorlayıcı olabilir. Rakiplerine göre artısı, 100 küsur ülkeyle sınırlı değil, 220 ülkede çalışmasıdır. Bu ülkelerde üç boyutlu fotoğraflar, sokak görünümü ve daha nicesiyle çok işinize yarayacağı kesin. Fakat unutmayın, sokak görünümü bayağı bir veri kullanacaktır. Veri paketi bol bir mobil hat almadıysanız, uzak durun.

    CoPilot GPS – Navigasyon

    CoPilot, sürücülere odaklanmış en havalı navigasyon uygulamalarından biridir. Bir bölgeyi hastane, restoran, eczane vs. gibi tüm ayrıntılarıyla indirmenize izin verir ve sokak sokak sesli navigasyon desteği vardır. Trafik yoğunluğu desteği de olan uygulamanın ne yazık ki gelişmiş özellikleri 7 günlük deneme sonrasında biter.

    MAPS.ME

    Temel ve karışık olmayan bir navigasyon için tercih edebilirsiniz. Çevrimdışı harita özelliği oldukça güvenlidir ve birçok ülkenin haritasını indirmenize olanak sağlar. OpenStreetMaps adlı kullanıcılar tarafından güncellenen bu haritaları da cihazınızda az yer kaplaması için sıkıştırır.

    Polaris

    Bu uygulama özellikle maceracı off-road tutkunları için yapılmış. Trekkingci, denizci, avcı, kampçı veya bisikletçiyseniz Polaris GPS Navigasyon en iyi dijital arkadaşınız olabilir. Vahşi doğada size yardımcı olacak kullanışlı araçlarla birçok off-road alanına çevrimdışı harita sunar. Manyetik pusula, kilometre sayacı, altimetre, hız göstergesi ve kronometre gibi açık hava maceralarınızda size yardımcı olacak çokça aracı var. Google Haritalar, yürüyüş haritaları ve NOAA Deniz Haritaları gibi rehberlik sunmak için kullandığı düzinelerce resmi kaynağa da hayran kalacaksınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN