Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımEn iyi alternatif ofis yazılımları

    En iyi alternatif ofis yazılımları

    Microsoft Office’in birçok ücretsiz alternatifi yıllardır kullanımda; ancak artık bunlar da bulut ve benzeri yeni özelliklere geçiş yaptılar. Yazıda, bu alternatiflerin bir seçkisinin yanında, tek başına kullanılabilecek çözümlere de yer verdim.ofis

    Microsoft Office, ofis yazılımları alanının, bu alan ilk oluştuğu andan itibaren tartışmasız lideri. Ancak yazılım dünyasındaki gelişmeler diğer paketlerin eskisinden daha güçlü olmasını sağlıyor. Birçok özelliğin bulunması MS Office’i öne çıkartıyor, ancak mobil dünyadan alıştığımız basitlik yerine, karmaşa görmeyi tercih etmeyecek kişiler, alternatif ofis yazılımlarını tercih edebilirler.

    Windows’un yanı sıra Mac OS X ve Linux kullanan bilgisayarlar için olduğu gibi, mobil cihazlar için de ofis yazılımları var. Ne de olsa ekranlar büyüdü ve hem ekran üstü klavyelere hem de Bluetooth klavyelere alıştık.

    Diğer yandan; ücretsiz MS Office alternatifi yazılımlar uzun yıllardır kullanılıyorlar, ancak son yıllarda bulut bazlı ofis yazılımları basit kullanım için ciddi bir alternatif oluşturmaya başladı. Microsoft’un bu durumu gözeterek fiyatlarını düşürmesi ve bulut hizmetleri sunması boşuna değil. Bu değişim açık kaynaklı yazılımlarda da kendini gösterdi ve ofis paketleri bulut hizmetleri sunarak rekabetteki yerlerini korumaya çalıştılar.

    Ofis yazılımı kurulu olmayan bilgisayarlar için bir şeyler eksik desek, yeridir. Zira bu bilgisayarda bir şeyler yazılıp çizilmiyorsa da, internetten indirilen birçok dosya da ofis dosya biçiminde oluyor. Elinizdeki ofis yazılımından sıkıldıysanız, yeni bir ofis yazılımı kurmak istiyor ve Microsoft Office alternatiflerini değerlendirmek istiyorsanız, en beğendiğim alternatifleri değerlendirebilirsiniz…

    LibreOffice
    2010 yılında Apache OpenOffice’ten ayrılan bir açık kaynaklı ofis yazılım paketi olan LibreOffice, yeni ve büyük bir güncellemeyle 5.1 sürümüne geçti. Önceki sürümlere göre daha gelişmiş bir menü sistemi dikkat çekiyor. Menü sistemi işleri kolaylaştırıyor, şema ve çizimler üzerindeki kontrolü de artırıyor.OpenGL entegrasyonu artan yazılım, sunum hazırlayanlar için de daha güzel görünen geçişleri olanaklı hâle getiriyor.

    libreoffice

    İçerisinde bir Wiki yayınlama aracı ve şablon değiştirici bulunması, onu farklı kılan yanlarından birisi. Üstelik bir USB bellek içerisinde kolayca taşınabilecek boyutta, böylece ofis yazılımınızı yanınızda taşıyıp farklı sistemlerde kolayca kullanmanız mümkün oluyor. LibreOffice, Windows’un yanı sıra, Mac OS X ve Linux kurulu bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

    openoffice

    OpenOffice
    15 yıldan uzun bir süredir kullanımda olan OpenOffice, bir e-posta yazılımı dışında gereken her şeyi sunuyor. Yazılım verilerinizi uluslararası açık standart biçimde depoluyor, ancak Microsoft dosyası izlemek, değiştirmek ve yaratmak da imkân dahilinde.

    openoffice

    Önemli özelliklerden birisi yazım kontrolü yapması. Ayrıca hazır şablonlar da CV ya da fatura hazırlamak gibi zahmetli görünen birçok işe hızlı bir başlangıç yapabilmenizi sağlıyor. OpenOffice de LibreOffice gibi, Windows, Mac OS X ve Linux kurulu sistemlerde çalışıyor.

    openoffice

    WPS Office
    Bilgisayardaki ofis problemini çözdüyseniz, mobil cihazlara da çare bulabiliriz. Android ve iOS destekli ücretsiz bir yazılım olan WPS Office, eski Kingsoft Office’in yeni ürün adı; Word, Excel ve PowerPoint’e alternatif sunan paket, kişiselleştirme özellikleri de taşıyor.

    wps office

    Hızlı, çok yer kaplamayan bir ofis paketi olan WPS, e-kitap hazırlama, PDF dosyası dönüştürme ve çok sekme ile farklı dosyalarda aynı anda çalışma imkânı sunuyor. OneDrive’ı andıran bir bulut sistemi bulunduran yazlımın tek eksiği ise dosyalardaki değişimleri takip eden bir sistemi bulunmaması.

    wpsoffice

    Thunderbird
    Ofis yazılımını hallettikten sonra, sırada ofis işlerinin vazgeçilmezi e-posta geliyor. Thunderbird de Outlook ve Apple Mail gibi yazılımların karşısında uzun yıllardır ayakta kalan ücretsiz bir alternatif.  POP3, IMAP ve SMTP sunuculara bağlanabilen yazılım, birçok eklenti ile farklı özellikler kazanabiliyor. Ayrıca takvim sistemi de gelecekteki işlerinizi hatırlatabilmek açısından önem taşıyor.

    thunderbird

    Viewer
    Ofis dosyalarını bir ofis yazılımı büyüklüğünde bir yazılım kurmadan görebilmek isterseniz, bunun da çaresi var. Üstelik sadece bir bakıp çıkayım durumları için ideal. Word, Excel ve PowerPoint için hazırlanan izleme yazılımları, pratik çözüm arayanları bekliyor.

    viewervi

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN