Spor yapanların gözdesi hâline gelen akıllı bileklikler, adım sayarak, nabız ölçüp kalori hesabı yaparak ve son dönemde uyku takibi de yaparak sağlık durumumuzu istatistiklerle göz önüne seriyorlar. Satın alırken dikkat etmeniz gerekenleri ve en iyi modelleri yazdım.
Bugün piyasada uygun fiyatlarıyla dikkat çeken birçok akıllı bileklik görmek mümkün. Belirli özelliklere dikkat ederek siz de hesaplı bir şekilde fitness aktivitelerinizi takip edebilirsiniz.
Öncelikle hedeflerinizi belirlemenizde fayda var. Bu cihazların önemli bir özelliği, sizi uygulamaları vasıtasıyla motive etmeleridir. Dolayısıyla fitness çalışmalarının yanı sıra, bisiklet, koşu, yüzme gibi sporlarla da kullanılabilirler.
Suya dayanıklı olup olmadığını öğrendikten sonra, şarj süresine dikkat etmenizi öneririm. Genellikle birkaç gün, bazen de bir haftaya kadar tek şarjla çalışan bu cihazlar, içlerindeki algılayıcılarla ölçüm yaparlar. Uykunuzu nabza göre ölçebilen bir cihazla derin uyku ve uyku süreleriniz hakkında daha kesin bir bilgi elde edebilirsiniz. Nabız ölçer sayesinde dinlenirken ya da spor yaparkenki nabzınızı da istatistiğe dökmeniz mümkün.
İvmeölçer sayesinde ise hareketlerimizi takip eder. Böylece yürüyüş ve koşuyu ayırt edebilir, adım sayısını ölçer ve hatta çıktığınız merdivenleri de (kat olarak) sayabilir.
Koşu, bisiklet ya da yüzme için GPS de önem taşır. Böylece kat edilen mesafeleri tahmini değil, kesin olarak öğrenebilirsiniz. Kullanım kolaylığı sağlayan bir unsur da, akıllı telefon bildirimlerini ekrana taşıyabilmeleridir. Böylece telefon cepte ya da çantada bilekliğinizden bilgi alabilirsiniz.
Bilekliğin kılıfı, şekli ve bileğinize taktığınızda konforu sizi memnun ediyorsa, bakmanız gereken bir yer daha var. Mobil uygulama ne kadar detaylı ve paylaşım imkânı veriyor mu? Böylece arkadaşlarınızla tatlı bir rekabet de başlatabilirsiniz.
Jawbone UP 3
Sadece bileğinizde güzel durmakla kalmıyor, fitness istatistikleri konusunda da size yardımcı oluyor. Smart Coach sistemi sayesinde topladığı verileri güzel bir şekilde sunan UP 3, tek şarjla 7 güne kadar kullanılabiliyor. Dokunmatik ekranlı cihaz, nabız ölçerden yoksun.
Hareketsiz olduğunuz ya da dinlendiğiniz anlarda ‘pasif ölçüm’ yapabiliyor. Uyku ölçümü konusunda ise benzerlerinden önde.
Garmin Vivosport
Nabızın değişkenliğine göre stres düzeyi ölçebilen Vivosport, önceki modellere göre nabız alma frekansını da 1 saniyeye düşürmüş. 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olan cihaz, GPS desteğine de sahip.
Standart kullanıma tek şarjda 7 güne kadar çalışan bileklik, uyku durumunuzu da kayıt altına alıyor.
Fitbit Alta HR
Bu bileklik dengeli egzersiz yapanlar için uygun. Motivasyon açısından harika bir sistem kuran Fitbit’in Alta HR bilekliği, nabız ölçer sayesinde kalori bilgisi de verebiliyor.
Her ne kadar otomatik fitness takip özellikleri, yazılımı ve istatistikleri başarılı olsa da, ayrıca yaptığınız egzersizi seçebiliyorsunuz.
Fitbit Charge 2
GPS ya da suya dayanıklılık özellikleri olmasa da, çokyönlülük ve uygun fiyat dengesini iyi tutturan bir bileklik. 1,3 inçlik ekranı detaylı bilgi almayı sağlarken, nabız ölçer, pedometre ve beş güne kadar pil ömrüne sahip.
Fitbit Charge 2’nin en güçlü yanı, kapsamlı bir fitness programını destekleyen uygulaması.
Samsung Gear Fit 2
Samsung’un geliştirmeyi sürdürdüğü Tizen işletim sistemini kullanan Gear Fit 2, bu sayede benzerlerinden çok özelleştirme imkânı sunuyor.
Ana ekrana ekran araçları ekleyebilmek mümkün. 1,3 inç ekranlı cihaz, tek şarjla dört güne kadar çalışabiliyor, nabızölçer ve pedometre ile ölçüm yapıyor.