Akıllı telefonlar, bugüne kadar hiç olmadıkları kadar hayatımızın bir parçası. Bir zamanlar gerçekleştirmek için birden fazla cihaza ihtiyaç duyduğumuz pek çok şeyi, artık bu ürünlerle yapabiliyoruz. Ancak bu durum, başka sorunları da beraberinde getiriyor.
Bu sorunların en büyüğü ise batarya kısmında karşımıza çıkıyor. Akıllı telefonlarımızın şarjı ilk aldığımız zaman çok uzun süreler dayanırken, birkaç ay içerisinde günü zor çıkarmaya başlıyor. Bunun en büyük nedeni ise zamanla yüklediğimiz uygulamalar.
En çok pil tüketen uygulamalar hangisi?
İlk bakışta zararsız görünen yüksek enerji tüketen uygulamalar, aktif olmadığında bile şarj yiyor. Bu durum iki nedenden dolayı zararlı. Bunlardan ilki günlük hayatınızın şarj başında geçerek etkilenmesi. Diğeri ise uzun vadede telefonunuzun daha sık şarj olması ve bundan dolayı bataryanızın yıpranması. Peki hangi uygulamalardan uzak durulmalı? İşte en çok enerji tüketen uygulamalar.
Snapchat
Listemizin birinci sırasına baktığımızda popüler sosyal medya uygulaması Snapchat’i görüyoruz. Özellikle filtreleri nedeniyle popülerliğini koruyan uygulama, masum görünmesine rağmen oldukça sorunlu bir yapıya sahip. Optimizasyon konusunda pek başarılı olmayan Snapchat, bildirim servisi telefonunuzu meşgul edecek ve pili emecektir. Aynı zamanda konum ve çeşitli servislere de erişmesi, sevilen platformun batarya için oldukça ciddi sorunlar yaratıyor.
Netflix
Netflix, en çok pil tüketen uygulamaların başında geliyor. Özellikle ekran kullanımı açısından dezavantajlı olan uygulama, bildirimi servisiyle ve çeşitli fonksiyonlarıyla da adeta pil katili görevi görüyor. Ayrıca Netflix bağımlısı ilk hastanın yakın zaman içinde internete düştüğünü belirtmekte de fayda var.
YouTube
Dünyanın en popüler video izleme platformu YouTube, sahip olduğu pek çok hizmetle öne çıkıyor. Ancak uygulama, özellikle bağımlılık yapması sayesinde pek çok kullanıcının ekran süresi ile pil tüketmesine neden oluyor. Listedeki diğer uygulamalar ise şu şekilde:
- Fitbit
- Uber
- Skype
- Airbnb
- Bigo Live
- Tinder
- Bumble
- Snapchat
- Zoom
- Booking.com
- Amazon
- Telegram
- Grindr
- Likke