Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEkran Görüntüsü Alma Yazılımlarına Örnekler

    Ekran Görüntüsü Alma Yazılımlarına Örnekler

          Bilgisayar veya cep telefonu’dan ekran görüntüsü almak bazen oldukça önemli olabilir. Neredeyse bütün cep telefonu ve bilgisayar işletim sistemlerinde ekran görüntüsü almak için bir yerleşik bir özellik bulunur. Windows, Mac veya Linux işletim sistemi kullanan bilgisayarlar veya Android ve iOS işletim sistemi kullanan akıllı cep telefonlarında ekran görüntüsü almak için birkaç basit adımı takip etmek bazen yeterli olabilir. Bu haftaki ”  Ekran Görüntüsü Alma Yazılımlarına Örnekler ” başlıklı yazımda, standart ekran görüntüsü alma adımları dışında, daha  profesyonel ekran görüntüsü almak için kullanılabilecek uygulamalardan bahsedeceğim.

    Sharex

          ShareX uygulaması sadece ekran görüntüsü alma değil aynı zamanda dosya paylaşımı da yapılabilen bir üretkenlik aracıdır.  Ücretsiz ve açık kaynak kodlu olmasının yanı sıra Windows versiyonu da kullanışlı araçlarla doludur.

          Uygulama, ihtiyacınız olan alanı tam olarak seçebilmek için neredeyse bir düzine ekran yakalama tekniğine sahip. Uygulama ile yakalanan ekran görüntülerinde; kırpma, şekil, metin ve daha fazlasını ekleme gibi işlemler yapılabiliyor.

          ShareX uygulamasının otomasyon servisinin oldukça güçlü olmasından dolayı yakalanan ekran görüntülerini kopyalayıp, karşıya yüklemek ve filigranlamak gibi özellikleri bulunuyor.

          Basit ekran görüntüsü almak; görünen ekranın kaydedilmesinden ibaret olmasına rağmen web kamerasından, tarayıcıdan veya herhangi bir kayan web sayfasından kayıt almak istenildiğinde Screenshot Captor oldukça işinize yarıyor. Uygulama, ekran yakalama işleminin otomatikleştirilmesinden tutun da,  dosya adları oluşturmaya kadar daha pek çok işlemi otomatikleştiren bir yapıya sahip. Uygulama yüklendiğinde bir dizi kısayol tuşuna ya da simgeye tıklanarak etkinleştiriliyor. Screenshot Captor uygulamasında yakalanan ekran görüntülerine açıklama ekleme, filigran basma, kullanıcı adı ve parolaları karartma gibi özellikler bulunuyor.

          Uygulamanın sadece Windows versiyonu bulunmakta ve reklam ve bağış yolu ile desteklenebilmektedir. Uygulama bilgisayara kurulduktan sonra ücretsiz alınabilen lisans anahtarı ile çalıştırılabiliyor.

    Fireshot

           Standart ekran görüntüsü almakla birlikte örneğin bir web sayfasının ekran görüntüsü alınırken, sayfayı aşağı kaydırırken de ekran görüntüsünü kaydetmek için Fireshot uygulaması oldukça işinize yarıyor. Chrome, Firefox, Opera ve İnternet Explorer gibi internet tarayıcılarında ekran görüntüsü alırken kullanabiliyorsunuz.

          Uygulama ile yakalanan sayfayı düzenleyip açıklama ekleyebiliyorsunuz.  Elde edilen ekran görüntülerini PDF formatına çevirerek, Google Drive veya Dropbox gibi bulut depolama alanlarına gönderip, Evernote türü ortamlardan paylaşabiliyorsunuz. Ekran Görüntüsü Alma Yazılımlarına Örnekler 

    Snagit

          Ekran görüntüsü yakalama konusunda  güçlü özellikleri ve basit kullanılabilirliği nedeniyle kurumsal müşteriler arasında oldukça popüler olan Snagit, Windows ve Mac ortamlarda kullanılabiliyor.

          Uygulama bilgisayara kurulduktan sonra, ekranın üst kısmına gelen küçük bir kontrol paneli aracılığı ile ayarlarını yapıp ekran görüntüsü almaya başlayabiliyorsunuz.

           Snagit’in zamanlayıcı özelliği sayesinde 60 saniyeye kadar ekran görüntüsü alabiliyor ve alınan görüntü üzerinde bulanıklaştırma, kırpma başta olmak üzere daha bir çok düzenleme aracını kullanabiliyorsunuz. Oluşturulan görüntülerden kolayca kendi video veya animasyonlu GIF’ler oluşturabiliyorsunuz.

          Twitter takip için @salihertugrul    Youtube Kanalım

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN