Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelEğitim hayatınızı kolaylaştıracak mobil uygulamalar

    Eğitim hayatınızı kolaylaştıracak mobil uygulamalar

    İlkokul, ortaöğretim, lise, üniversite; hangi seviye olduğu fark etmeksizin hayatımızın eğitim gördüğümüz dönemlerinde ders çalışırken karşılaştığımız bir sürü zorluk mevcut. Bazen ruhsal olarak kendimizi iyi hissetmeyebiliyoruz, bu da ders çalışma alışkanlıklarımıza anlamda yansıyor. Fakat sizinle aynı sınava girecek, aynı dersleri görecek arkadaşlarınızdan da bir şekilde önde olmanız gerektiği aşikâr.

    Her ne kadar moral bozukluğunun yoğun geçtiği zamanlarda devam etmesi zor olsa da, eğitim hayatınızı kolaylaştıracak mobil uygulamaları derledik.

    Quizlet

    Quizlet, özellikle bir konuyu defalarca kez okumasına rağmen kafasına sindiremeyenlerin imdadına yetişiyor. Uygulamanın temel mantığı; size bilgi kartları, küçük test soruları hazırlayarak merak ettiğiniz konuyu öğretmek üzerine kurulu. Yabancı dili basitçe öğrenmenizi kolaylaştıracak kartlardan, genel kültür konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlayan oyunlara kadar istediğiniz zorlukların üstesinden gelmek için çeşitli araçlar kullanabilirsiniz.

    Başarının istikrarlı bir şekilde sürmesinde motivasyon çok önemli. Quizlet’in en önemli amaçlarından bir tanesi de bu: her testten geçtiğinizde motivasyonunuz yükseliyor ve bu doğrultuda hevesiniz de artıyor. Elbette Quizlet’in size öğreteceklerini YouTube’dan video izleyerek de öğrenebilirsiniz, ancak yapay zekâ dahi olsa karşı tarafta sizi takdir eden birilerini görmek psikolojik anlamda iyi hissetmenizi sağlayabilir.

    Uygulama sayfasına ulaşmak için buraya tıklayın.

    Google Classroom

    Eğitim hayatınızı kolaylaştıracak mobil uygulamalar

    Google Classroom; Gmail, Drive, Takvim ve diğer uygulamaları içeren bir Google ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Bu hizmetin en büyük avantajlarından biri, kullanımının basit olması ve öğrenciler ile öğretmenler arasındaki işbirliğini kolaylaştırması. Öğretmenler sanal bir sınıf oluşturmakla birlikte o sınıfa gruplar halinde öğrencilerini ekleyebiliyorlar. Her sınıfta farklı ödevler yer alıyor ve bunları etkileşimli bir biçimde arkadaşlarınızla çözebiliyorsunuz.

    Classroom’daki en kullanışlı araçlar:

    • Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar: Kelime işleme, elektronik tablolar ve sunumlar hazırlamak için kullanabileceğiniz uygulamalar sunar.
    • Gmail: Öğrenciler ve öğretmenler arası yazılı iletişimi kolaylaştırır.
    • Formlar: Öğretmenlerin, makine öğrenimi yardımıyla yanıtları toplamak ve analiz etmek için formlar, testler ve anketler oluşturmasına olanak sağlar.
    • Drive: Öğrencilerin ve öğretmenlerin ödevleri, belgeleri veya sınıf müfredatını depolamasına ve düzenlemesine, aynı zamanda bunlara herhangi bir cihazdan erişebilmesine olanak tanır.

    Google Meet: Öğrencilerin ve öğretmenlerin sanal sınıflar ile toplantılar oluşturarak birlikte görüşmelerini mümkün hale getirir.

    Uygulama sayfasına ulaşmak için buraya tıklayın.

    Khan Academy

    Eğitim hayatınızı kolaylaştıracak mobil uygulamalar

    Hem öğrenciler hem de öğretmenler için ücretsiz bir eğitim uygulaması olan Khan Academy; öğrencilerin sınıf içinde ve dışında çalışmalarını sağlayan uygulama alıştırmaları, eğitici videolar ve kişiselleştirilmiş bir öğrenme panosunu bünyesinde barındırıyor. Platform içerisinde matematik, okuma, yazma, bilim, tarih vb. eğitim hayatınızda size zorluk çıkaran bütün konularla ilgili kaynak bulmanız mümkün.

    Khan Academy’de 4,300’den fazla video dersi bulunuyor ve uygulamadaki indirme özelliği sayesinde bunların istediğiniz kadarını cihazınıza kaydederek internet bağlantınız olmadığı zamanlarda çevrimdışı olarak izleyebiliyorsunuz.

    Uygulama sayfasına ulaşmak için buraya tıklayın.

    Focus-To-Do

    Eğitim hayatınızı kolaylaştıracak mobil uygulamalar
    Eğitim hayatınızı kolaylaştıracak mobil uygulamalar

    Ders çalışmayı verimli hale getiren olmazsa olmazların başında zaman yönetimi geliyor. Belki de bir türlü konuya odaklanamıyor oluşunuzun sebebi, kendinizi saatler boyunca ders vermeye çalışmanızdan kaynaklıdır. Pomodoro tekniği olarak bilinen yöntem sayesinde, örneğin 2 saat boyunca test çözmektense önünüzdeki testleri parçalara ayırıp her bir grup için farklı süreler belirleyebilirsiniz.

    Pomodoro’yu uygulamak çok basit:

    Öncelikle yapılacaklar listesi oluşturun. Alarmınızı “25 dakikaya ayarlayın” ve süre bitimine dek yalnızca belirlediğiniz göreve kendinizi adayın. Bittikten sonra, yapılacaklar listenizden ilgili görevin üstünü kalemle çizin. Sonrasında 5 dakika ara verin, bunu dört kez tekrarladıktan sonra 15-30 dakika arası uzun molaya çıkın. Her gün aynı sistemle kendinizi derse verdiğinizde, daha verimli vakit geçirmekte olduğunuzu idrak edeceksiniz. Tabii ki pomodoro işin teknik kısmı, bunun dışında sizin isteğiniz ve istikrarlı bir biçimde devam etmeniz de önemli.

    Uygulama sayfasına ulaşmak için buraya tıklayın.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN