Uzağı (tele) görmek (vision) veya uzakları yakına getirmek anlamındaki televizyon, günümüzün önemli iletişim araçlarından biri. 1927 yılında icat edildiğinden bu yana televizyon kitlesel iletişimde kilit rol oynamaya devam ediyor. Bu arada televizyonun mucidinin Philo Taylor Farnsworth olduğunu unutmayalım. Farnsworth’un projesi sonraki yıllarda çığ gibi büyümeye devam ediyor. Ardından bilgilendirici, eğitici ve eğlendirici özelliklerine kayıtsız kalamayan Birleşmiş Milletler 1996 yılında bir araya geliyor. Nihayetinde televizyonun iletişimdeki gücü ve karar almamızdaki etkisi nedeniyle Dünya Televizyon Günü ilan ediliyor.
Dünya Televizyon Günü Aptal Kutusuna Karşı
Şüphesiz yıllar içinde televizyon da kendi içinde büyük bir evrim yaşıyor. Olimpiyatların yayımlanması, renkli filmler derken birçok mihenk taşı hayatımıza giriyor. Sonrasında Birleşmiş Milletler, Dünya Televizyon Günü için biraz daha farklı bir anlam yüklüyor. Onlara göre televizyon gerçeğin iletilmesi ve barışın sağlanması için vazgeçilmez bir araç. Yani Aptal Kutusu denilen vasat içerikten oluşan kavrama karşı bir duruş aslında. Tabii ki bu açıdan Birleşmiş Milletler medyayı kast ediyor. Yani bugün aslında fiziksel ve donanımsal olarak televizyonun gelişiminden çok içeriği öne çıkarıyor. Bugün reklam ve otoriteye boyun eğse de medyanın “doğru” içerik ile insanları bilgilendirmesi önemli bir görev.
Televizyon Teknolojileri İlgiyi Ayakta Tutuyor
Medyanın ve içeriğin kalitesine ek olarak elbette televizyon teknolojileri de kullanıcıların dikkatini çekiyor. Ekranların incelmesi, büyümesi, renklerin doğruluğu, akıllı özellikler derken televizyonlar teknolojinin odak noktası haline geliyor. Şimdi Dünya Televizyon Günü kapsamında farklı özellikleri ile öne çıkan birkaç modele göz atalım.
Onvo 32OV6001H
Onvo 32 inç boyutuna sahip. Bu nedenle küçük oda, mutfak gibi mekanlarda çok kullanışlı. Üstelik tam bir fiyat performans ürünü. Çünkü dahili Wi-Fi bağlantısına sahip ürün Netflix, YouTube gibi platformlara doğrudan erişim sağlıyor. Ürünün Full HD değil de HD Ready olması bir eksi. Daha fazla bilgi için bu adresi ziyaret etmeyi unutmayın.
Philips 43PFS6808/62
Biraz daha büyük bir ekrana terfi etmek istiyorsanız Philips’ten güzel bir model ile devam ediyoruz. Smart özelliklerine ek olarak Full HD olması genel bir standardı yerine getiriyor. Daha fazla bilgi için bu adresi ziyaret etmeyi unutmayın.
LG 65NANO81T
Seyir keyfinde bir üst lige çıkmak istiyorsanız LG’nin bu modelini değerlendirmeye alın. 65 inç boyutundaki 65NANO81T, 4K ve HDR 10 desteği ile geliyor. Bu da Blu-Ray ya da Stream dediğimiz yayınlarda en üst kalite anlamına geliyor. LG Nano serisinde olan bu model için IPS panel kullanıyor. Klasik LED veya LCD’ye göre renklerin daha doğru olduğu bu panel seyir keyfini artıyor. LG ayrıca yapay zeka kullanarak içerik ve ses arasında bir senkronizasyon sağlıyor. Böylece filmlerde konuşmaları daha rahat duymanız mümkün. Detayları merak edenler için bu adresi ziyaret etmeyin unutmayın.
Dünya Televizyon Günü için Samsung S90D 77 inç ile Epik Final
Son ürünümüz 77 inç boyutunda bir dev. Samsung’un üst segment bu ürünü OLED panel kullanıyor. OLED paneller LCD ve IPS’e göre sonsuza yakın kontrast değerine sahip. Bu sayede diğer panellerin aksine %100 siyah renk görebiliyorsunuz. Dolayısıyla film ve oyunlarda karanlık sahnelerde bu panelin avantajını yaşarsınız. Artılarına karşın yüksek fiyatı düşündürücü bir etken. Ancak özellikle sinema tutkusu “sinefil” boyutuna varanlar için S90D öne çıkan bir seçenek. Daha fazla bilgi için bu adresi takipte kalın.