Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelÇiçek bakımına teknolojik dokunuş

    Çiçek bakımına teknolojik dokunuş

    İster küçük bir yerde, trafikten, gürültüden, şehrin stresinden uzakta bir bahçeniz olsun, ister şehirden kaçabilmenizi sağlayan ufak bir balkonunuz. Çiçeklerle uğraşmak hem rahatlatıcı hem de sanıldığından daha derin bir hobi.

    akilli bahce araclari

    Yeni nesil teknolojiler ve akıllı cihazlar da bu hobiyi daha pratik ve biraz şaşırtıcı ama insancıl hâle getiriyorlar. Aşağıda anlatacaklarım sayesinde çiçeklerinizin solmasını ya da kurumasını önleyebileceğiniz gibi, onları daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde yetiştirebilirsiniz.

    Sulama ve gübrelemeyi otomatikleştirin
    Öncelikle saksıdan başlayalım. Parrot Pot, ‘PerfectDrop’ adını verdiği sulama sistemi ile toprağın nemini istenilen seviyede tutabilen bir akıllı saksı. Kendiliğinden sulama yapan cihaz, bitkinin türüne göre ne kadar su gerektireceğini bilecek ve deposundan bu suyu çiçeğe ya da toprağa aktaracak. Bu, sizi hem gündelik hayatta hem de tatil gibi fiziksel olarak orada bulunamayacağınız anlarda da kurtaracak bir çözüm. Çiçek bakıcısı (Plant Sitter) moduyla bir aya kadar çiçeğinizi sulayabiliyor.

    parrot pot

    Işık miktarı, ısı, topraktaki nem oranı ve gübre oranını ölçebilen Parrot Pot, çiçeğinizi daha çok güneş ışığı alan bir yere taşımanız ya da toprağa gübre eklemeniz gerekirse akıllı telefon uygulamasından uyarı verebiliyor. Dört adet AA pille çalışan bu mucizevî araç 8 bin bitkiyi tanıyor ve uzman görüşleriyle de bahçeciliği destekliyor.

    Bahçe sulamada israfa son
    Bir saksı için Parrot Pot iyi bir çözüm ama bahçenizi sulayacaksanız, daha etkili bir çözüme ihtiyacınız var. PlantLink, Link, Range Extender, BaseStation ve Valve ürünleriyle tam bir bahçe sulama çözümü sunuyor. Aslında işlem çok basit: Bahçenin belirli bölgelerine ölçücü cihazlar konuluyor, bunlar birbiriyle haberleşiyor ve suya gereksinim olduğunda vanalar açılıyor : )

    plantlink

    Daha kapsamlı alglayıcılara sahip bir sisteme ihtiyaç varsa, devreye Edyn giriyor. Tıpkı Parrot Pot gibi ışık, nem ve besi seviyelerini ölçen cihaz, önceki mevsimlerdeki durumun da bir istatistiğini çıkartarak, tahmine dayalı hareketleri bitiriyor. Ayrıca bir bitki veritabanıyla çapraz referanslayarak size özel ihtiyaçları belirliyor.

    Bırakın çimleri robot biçsin
    Büyük bir bahçeniz varsa ve çim biçme işler yapacaksanız, tıpkı elektrik süpürgelerinde olduğu gibi bu işi de bir robot biçiciye bırakabilirsiniz.

    Robomow RC306 adlı cihaz, bahçenizin bir sanal haritasını çıkartıyor, daha sonra başlıyor biçmeye. Önceden ayarlayacağınız boyutta biçme yapan cihaz, akıllı telefondan yönetilebiliyor. Dilerseniz, sadece belirlediğiniz alanda çim biçem Robomow, hava kötüleştiğinde, tıpkı şarjı azaldığında olduğu gibi istasyonuna dönüyor.

    robomow

    Uygulamanın bir avantajı da, cihazı tamamen sizin yönetiminize bırakabilmesi. Böylece robotun tüm hareketlerini uzaktan yönetebilirsiniz.

    Kötü havalara hazırlık: Kendi hava durumu istasyonunuz
    Hava durumunu daha kesin bilebilmenin bir yolu var mı? Eskiden olsa bunun yanıtı mobil uygulamanızı değiştirmek olabilirdi, ancak artık kendi hava durumu istasyonunuzu kurabilirsiniz. Netatmo Weather Station’ın açık hava modülü, ısı, bağıl nem ve hava kalitesi ölçümü yapıyor. Uyumlu cihazlara bunu aktararak, sulamanın kalitesini de artırabiliyor. Böylece bir anda soğuyacak hava öncesinde bitkilerin susuz kalmaması gibi gereksinimlerin karşılanmasını sağlıyor.

    Akılı evlerde hub (merkez) cihazları nasıl tüm cihazların haberleşmesini ve tek noktadan kontrol edeilmesini sağlıyorsa, bahçecilikte de bunu yapabilen ürünler mevcut. GreenIQ Smart Garden Hub tam da böyle bir işlev sunuyor.

    netatmo

    Akıllı sulama sistemine bağlanarak düzenli sulama yapabilmenin yanı sıra, yerel hava durumu istasyonlarından bölgedeki gelişmeleri takip edebilmesi sayesinde en iyi sulama programını hazırlayabiliyor. Bunu yaparken de su faturanızı ya da su ihtiyacını azaltacak bir şekilde çalışıyor. Telefonun yanı sıra, PC, Mac ya da web tarayıcıdan erişilen sistemin, Netatmo Weather Station ve Parrot Flower Power algılayıcılarıyla uyumlu çalıştığını da hatırlatalım.

    Sebze meyve büyütmek için suya da toprağa da ihtiyacınız yok
    Teknolojinin olduğu yerde, sürpriz faktörü ya da şaşırtıcı bir şeyler, her zaman var. Click & Grow Smart Garden tam da böyle bir ürün. Toprağa ya da ışığa ihtiyacınız yok. Nasıl mı? NASA’dan ilham alınan teknolojisi sayesinde tek ihtiyacı olan elektrik bağlantısı ve arada sırada sulamanız. Üç farklı yiyecek kapsülü konarak bunları kendi ışığıyla ve vereceğiniz suyla büyüten sistem, adaçayı, domates ve hatta çilek yetiştirmenizi sağlıyor. Mobil uygulaması da size süreç hakkında bilgi verirken, yetişen meyve ve sebzeler için de tarifler sunuyor.

    click and grow

    Bir diğer şaşırtıcı cihaz ise Miracle-Gro AeroGarden Ultra. Hidroponik, yani topraksız ve mineral besin çözümleriyle bitki büyütmeyi sağlayan sistemi kullanan ürün, iç mekanda dar alana sahip çiçek severleri bekliyor. Klasik yöntemlere göre hızlı bir büyüme gözlemleyeceğiniz AeroGarden Ultra, kendi ışıklarıyla yapay Güneş işlevi görürken, mobil uygulama yerine öndeki kontrol paneliyle yönetiliyor. Belirli ayarlar buradan değiştirilse de, işlerin çoğunu kendisi akıllı bir yol izleyerek gerçekleştiriyor. Ayrıca 9 bitkiyi aynı anda yetiştirmenizi sağlayan AeroGarden Ultra ile tüm yıl boyunca, sebze ve meyve yetiştirebilirsiniz.

    miracle grow

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN