Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonÇevre dostu teknolojiler

    Çevre dostu teknolojiler

    Bugün dünyadaki birçok işletme, iklim değişikliğinin kendilerini etkileyen bir sorun olduğunun farkında. Bu nedenle, birçok karar verici bu sorunu çözmede yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmak zorunda. Keza küresel ısınma nedeniyle her geçen yıl ülkemizde de göller kuruyor ve değişen iklim koşulları nedeniyle hortumlar ve seller görülmeye başlandı. Ayrıca bu yaşanan doğal afetler hem can kayıplarına, hem de maddi hasara neden oluyor. Bu konuda çevre dostu teknolojiler imdadımıza yetişiyor ve gezegenimizi daha yaşanılabilir bir yere dönüştürmek için çeşitli çözüm yolları sunuyor.

    Günlük hayatımızda yeşil enerjiyi tercih edelim

    İklim değişikliği ve diğer çevresel konuların aciliyetini halkın ilgisini çeken ön planda biliyoruz. Dünyanın en parlak beyinleri, atıklarla mücadele etmek ve yeşil enerjiyi kullanmak için dikkatlerini temiz ve çevre dostu teknolojilere yöneltiyor.Bazı yeni ve çığır açan çevre dostu teknolojilere ve keşiflere göz atalım. Bir gün geleceğimizi şekillendirebilir ve gezegenimizi kurtarabilirler!

    İşte iklim değişikliğiyle mücadele için çevre dostu teknolojiler…

    1. Solar Çatı Kiremitleri
    Solar çatı kiremitleri, iş adamı Elon Musk tarafından hayata geçirilen girişimdir ve güneş kiremitlerinin çok yakında çevre dostu modern evlerin temel bir özelliği olduğu düşünülmektedir. Solar çatı kiremitleri, güneş panelleri gibi çalışır ve güneş ışığını elektriğe dönüştürür.Ancak, evinizde belirgin standart bir uygulama yerine, normal çatı kaplamaları gibi istediğiniz tasarıma uyacak şekilde bunları çatınıza yerleştirebilirsiniz. Temperli camdan yapılmış olan Solar Çatı kiremitler aynı zamanda standart kiremitlerden üç kat daha güçlüdür.

    2. LifeStraw
    Bugün dünyada 844 milyon insan güvenli suya tam ya da hiç erişemiyor. Aslında, çocukluk hastalığının yüzde 80’inden fazlası güvenli olmayan içme suyuna, yetersiz hijyene ve zayıf sanitasyona doğrudan bir bağlantıya sahiptir. Yoksulluk içinde yaşayan ve temiz ve güvenli suya erişimi olmayanlar, yıkıcı hastalıklara yakalanma riski altındadır. Bunlara Hepatit B, Tifo Ateşi ve Dizanteri dahildir. LifeStraw, Danimarka kökenli Vestergaard Frandsen Group tarafından geliştirilen bir sosyal sorumluluk projesidir.Buluş, içme suyu sıkıntısından kaynaklanan salgın hastalıkları (çocuk felci, dizanteri, kolera, koli basili, streptokok, tifo, tifüs vb.) ortadan kaldırmak üzere tasarlanmıştır. Kabaca taşınabilir su arıtma filtresi olarak tanımlanabilir. Büyükçe bir pipeti andırmaktadır. Kullanım ömrü ortalama 1 yılla sınırlıdır. Bu süre hesaplanırken yetişkin bir birey için günlük su ihtiyacı 2 litre olarak belirlenmiştir. İçme suyu sıkıntısı çekilen coğrafyalarda, kirli su kaynaklarından (yağmur suyu, nehir suyu vb.) temiz su ihtiacını karşılamak üzere bu buluştan yararlanılmaktadır. LifeStraw,% 99,99 oranında su bazlı bakteri ve diğer bakterileri yok eder ve bunlar geri yıkama ile temizlenir.LifeStraw’ın yoksulluk ve hastalıklara karşı savaşta en heyecan verici yeni çevre dostu teknolojiler listemizde olması şaşırtıcı değil.

    3. Kartuş Geri Dönüşümü
    Tahminlere göre, Avustralya’da 34 yazıcı kartuşu her dakika toprağa karışıyor. Toner ve mürekkep kartuşlarının oluşturduğu karbon, plastik parçacıklar ve renklendirici ajanlar, doğada çözünmesi zehirli ve zordur. Bu nedenle bir çöplük alanına girdiklerinde, yeraltı sularını ve çevreyi kirletme potansiyeline sahiptirler. Bu, biyolojik olarak parçalanamayan malzemelerin depolama alanlarındaki alanlarıyla birleştiğinde, dünya genelinde eko-koruma uzmanlarının büyük bir endişe kaynağıdır.Bu nedenle, boş toner kartuşunun% 97 kadarının geri dönüştürülebildiğini ve mürekkep kartuşu geri dönüşüm programları yoluyla yeni ve yenilikçi yöntemlerle yeniden uygulanabileceğini duymak sizi şaşırtabilir. Geri dönüştürülmüş mürekkep kartuşları kullanılarak üretilen bazı heyecan verici yeni ürünler şunlardır:

    TonerPave: TonerPave, geri dönüştürülmüş toner kartuşlarından elde edilen toner tozu kullanılarak yapılan, çevresel açıdan sürdürülebilir bir asfalt şeklidir. TonerPave ayrıca geri dönüştürülmüş lastikler ve atık akrilikler kullanmak için ayrılmıştır.

    Enviroliner: Enviroliner kalemi dünyada atılmış kartuşlardan geri dönüştürülmüş mürekkep kullanan ilk kalemdir. Sonuçta, bir Enviroliner kalemin kasasının ve mürekkebinin% 90’ından fazlası geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiştir.  Özel markalaşmayı içeren ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk girişimleri için zorlayan seçeneklerle Close Loop, çevreye duyarlı kalemleri işletmeler için daha kolay erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

    eWood: eWood, geri dönüştürülmüş malzemelere dayanan sürdürülebilir bir malzemedir. Bunlar bilgisayarlardan, yazıcılardan, toner kartuşlarından ve diğer elektronik cihazlardan gelir. Beton, çelik ve kereste gibi sürdürülemez malzemelerin üretimi çevreye zarar veren üretim süreçlerine dayanmaktadır. eWood bunlara çevre dostu bir alternatif sunuyor.

    4.Akıllı Termostatlar

    İklimlendirme ve ısınma, salgıladıkları zararlı toksinler nedeniyle küresel ısınmaya önemli katkıda bulunur. Isıtıcılar ve klimanızın kullandığı enerjiyi azaltmanın bir yolu akıllı bir termostat kurmaktır. Akıllı Termostatlar, bir hareket sensörü kullanarak evden ne zaman ayrıldığınızı bilir ve buna göre ayar yapar. Teknoloji ayrıca alışkanlıklarınızı öğrenir ve hava tahminini dikkate alır. Bir sonuç olarak, ev sıcaklığınızı optimum seviyede tutmak için bir program hazırlamaya çalışır.

    5. Elektrikli Arabalar

    Elektrikli otomobiller benzinli ve dizel araçlara göre% 66 daha az karbondioksit yayar ve otomotiv ve ulaştırma endüstrisi karbon salınımlarının% 75’inden sorumludur, bu önemli bir istatistiktir.

    Aracı şarj etmek için kullanılan elektrik, güneş veya rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklardan da gelebilir. Elektrikli otomobil üretimi aynı zamanda benzinli veya dizel otomobil üretiminden daha çevre dostudur ve ağırlıklı olarak yeşil malzemeler kullanır. Farklı endüstrilerdeki yeni ve heyecan verici çevre dostu teknolojiler sayesinde, çevreye karşı sorumluluğumuzu her zamankinden daha kolay. Ancak çevre dostu teknolojiler konusunda hala yapılması gereken çok şey var. Ancak, Dünya’yı daha parlak bir geleceğe doğru taşımak isteyen işletmelerin sayısının arttığını görmek heyecan verici.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN