CapCut mobil uygulamasının tarayıcı sürümü de kullanıma sunuldu.
Cep telefonu ya da tablet gibi mobil cihazlarda video düzenlemenin en kolay yollarından biri olan CapCut bugüne kadar sadece bu tarz cihazlar üzerinden kullanılabiliyordu.
Yapılan bir düzenleme ile artık bu uygulamayı tarayıcı üzerinden de bilgisayarda kullanabileceksiniz. CapCut tarayıcı sürümünü kullanabilmek için öncelikle bilgisayarınızda bir internet tarayıcısı açıp www.capcut.com adresine girmeniz gerekiyor. Adresi girdikten sonra karşınıza çıkan sayfada ‘Get started for free ‘yani ‘Ücretsiz olarak başlayın’ yazısına tıklıyorsunuz.
Bu tıklamanın ardından birkaç saniye sonra CapCut’ın mobil sürümünün arayüzü ile birebir aynı bir arayüze ulaşıyorsunuz. Bu arayüzde en solda çeşitli ikon menülerini yukarıdan aşağıya görüyorsunuz. Burada Media, Stock Videos, Audio, Text, Stickers, Effects, Transitions ve Filters ikonları bulunuyor. Bunların her birine tıklayarak ilgili işlemleri yapabiliyorsunuz.
İlk olarak bilgisayarınızda videoları CapCut’a yüklemek için Media menüsünü kullanıyoruz. Buna tıkladığımızda hemen yanında Project ya da Cloud menüsü geliyor. Project menüsünde Upload bölümüne tıklarsanız bilgisayarınızdaki videoları yükleyeceğiniz arayüze ulaşıyorsunuz. Cloud dediğinizde ise (isminde de anlaşılacağı üzere) Bulut üzerindeki dosyalarınıza ulaşabiliyorsunuz.
CapCut artık tarayıcı üzerinden de kullanılabilecek
Elbette bilgisayarınızdan yükleyeceğiniz video ya da fotoğrafların bir yükleme süresine ihtiyaç duyduğunu ve bunun da internet bağlantı hızınızda doğru orantılı olduğunu belirteyim. Ben 86 MB büyüklüğündeki bir dosyayı 10 MB Upload hızı olan internet bağlantımla 2 dakikada yükledim. Örnek olması açısından bu bilgiyi paylaşıyorum.
Dökümanlarınızı yükledikten sonra aynen mobil arayüzdeki gibi kesme, ekleme, çıkarma, efekt uygulama ve son halini dışarı aktarma gibi işlemleri CapCut tarayıcı sürümü ile yapabiliyorsunuz.
Mobil arayüzün birebir aynısı kullandığınızı söylemiştim. Yüklenen bir videoyu TimeLine adı verilen zaman çubuğu bölümüne aktarıp üzerinde işlem yapabiliyorsunuz. Bu işlemler arasında yazı yazmak, efekt uygulamak ve sticker eklemek gibi seçenekler yer alıyor.
Burada yapabileceklerinizi kabiliyet, beklenti ve ihtiyaçlarınıza göre siz şekillendirebilirsiniz. Benim en çok beğendiğim taraf ise bilgisayar ortamında fare ve klavye ile çok daha hızlı montaj yapılabilmesi oldu. CapCut’ın mobil sürümü de güzeldi fakat kompleks ve karışık işlemleri telefon ekranında yapmak her zaman eğlenceli olmuyordu. tarayıcı sürümü bu sıkıntıyı ortadan kaldırması açısından güzel olmuş.
İstediğiniz düzenlemeleri yaptıktan sonra oluşan videoyu sağ üst köşede bulunan Export menüsü ile dışarı yani bilgisayarınıza aktarabiliyorsunuz. Öte yandan hazırladığınız projeleri kayıt etmek isterseniz login olmanız gerektiğini de hatırlatmak isterim.
Yazması ve tanıtması benden denemesi ise sizden.