Buharlı Pişiriciler ile Sağlıklı Beslenin

0

Lezzetli ve sağlıklı yemekler tüketmek istiyorsanız, hem damak tadınıza hem de beden sağlığınıza hitap ederek size mutlu edecek bir pişirme yöntemim var.

Buharlı pişiriciler, sağlıklı beslenmek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Bu yazımda buharlı pişiriciler hakkında bilgi verirken, seçimi ne şekilde yapabileceğinizi anlatacak ve ilham verecek tarifler önereceğim.

Yemeği Buharda Pişirmek Neden Önemli?

En sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri olarak öne çıkan “buharda pişirme” daha çok Çin ve Uzakdoğu mutfağında karşımıza çıkıyor. Yemeğin içerisinde yer alan bütün malzemeler; etinden balığına, sebzenin kokusundan rengine kadar her detay buharda pişirme yöntemi sayesinde kızartma ve haşlama yöntemlerine kıyasla çok daha iyi bir şekilde korunuyor. Buharda pişirme tekniği ile yemeklerin kokusu daha belirgin hale gelir ve yiyeceklerin kalorileri daha düşük. Yani hem sağlıklı beslenme hem de lezzetli beslenme açısından yemeği buharda pişirmek çok önemli bir seçim olacaktır.

Yiyeceklerin kalorisinin daha düşük olması sebebiyle özellikle rejim yapanlar ve kilo almak istemeyenler için de yemeği buharda pişirerek tüketmek son derece önemli. Yiyeceğin içerisindeki neredeyse bütün vitaminlerin korunması, yemeğin kokusunun çok daha iştah açıcı hale gelmesi gibi faktörleri de göz önüne aldığımızda buharlı pişiricilerin sofraya büyük bir kalite katacağı su götürmez bir gerçek.

Buharda pişirme yöntemini en verimli şekilde kullanabilmek için doğru seçilmiş bir buharlı pişiricilerden faydalanmanız gerekiyor.

 

 

İyi Bir Buharlı Pişirici Nasıl Seçilir?

Buharlı pişirici seçerken ürüne ait pişirme tepsisinin zararsız bir malzemeden yapıldığından emin olmak gerekir. Ucuz olduğu için markasız ve güvenilmez ürünler satın alınması halinde buharlı pişiricinin sunacağı lezzetli ve sağlıklı yiyecekleri yemek yerine hem sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz hem de yemeklerinizin lezzeti pek iyi olmaz.

Ürünün enerji tasarrufu özelliğine sahip olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca buharlı pişiricilerdeki pişirme tepsisinde yer alan yemeklerin su ile direkt olarak temas etmemesi gerekir.

 

En İyi Buharlı Pişiriciler

WMF Vitalis 3.5 Lt Buharlı Pişirici

 

VMF Vitalis’in 3,5 litre kapasiteli buharlı pişiricisi 2 yıl resmi üretici garantili ve bu ürün sayesinde yiyeceklerdeki vitaminin hemen hemen tamamını koruyabilirsiniz. Yemeklerin kurumasını ve yanmasını engelleyen bu buharlı pişiricide benim de en sevdiğim yemeklerden biri olan tavuk göğsünü yapabilirsiniz.

 

 

Buharda pişmiş tavuk göğsü için ihtiyacımız olan malzemeler aşağıda;

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kabak Zeytinyağı
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet kırmızı biber

Buharda pişmiş tavuk göğsünü hazırlamaya başlamak için ilk olarak tavuk göğsünün üzerine tuz ve karabiber ekiyoruz. Daha sonra bu tavuk göğsünü buharlı pişiricide yavaşça pişmeye bırakıyoruz.

Bu sırada bir yandan da bir tavada tereyağını eritiyoruz ve üzerine çok az zeytinyağı ilave ediyoruz. Sebzeleri doğrayıp bu tavaya alıyoruz. Tavadaki sebzelerin üzerine yeteri kadar tuz ekip malzemeleri yumuşatıncaya kadar kavuruyoruz. Tavuğunuzu bu şekilde de servise hazırlayabilir veya ızgaraya alıp yukarıda gördüğünüz gibi hafif şekilde kızartabilirsiniz.

Finalde buharlı pişiricide son derece sağlıklı bir şekilde pişen tavuğu bir tabağa alıp, üstüne kıyılmış maydanozları serpiyoruz ve kenarına da tavadaki sebzelerimizi dökerek servise hazır hale getiriyoruz. İsteğe göre tavuğu sebzelerle de sunabilirsiniz.

WMF Vitalis 6.5 Lt Buharlı Pişirici

 

Bir önceki anlattığım ürüne kıyasla 3 litre daha fazla, yani 6,5 litre pişirme kapasitesine sahip olan WMF Vitalis model buharlı pişirici de yemeğin yanmasını ve kurumasını engeller. İki sene üretici garantisine sahiptir ve buhar gücü sayesinde düşük sıcaklıkta etkin bir pişirme deneyimi sunup enerji tasarrufu sağlar.

Favori yemeklerimden bir diğeri olan buharda pişmiş somon için de bu üründen faydalanabilirsiniz.

 

Buharda pişmiş somon için gerekli malzemeler aşağıda;

  • 2 adet somon fileto
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Dereotu
  • 1 bardak su
  • Taze çekilmiş karabiber

İsterseniz direkt olarak pişirme kabına isterseniz ısıya dayanıklı bir tabağa somon balıklarını yerleştirin. Daha sonra kabın kenarlarına dört beş parçaya ayırdığımız limonları ekleyin. Somonların üzerine damak tadınıza göre yeterli miktarda karabiber ve tuzu ekin ve buharlı pişiricide yemeği yavaş yavaş pişmeye bırakın. Yemek piştikten sonra limon ve dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Fayda görmeniz dileğiyle.

 

Cevap bırakın